به گزارش ایسنا سید امیرحسین تقوی، مدیرعامل یکی از شرکتهای دانش بنیان با بیان اینکه از سال ۱۳۹۶ وارد حوزه تولید ماسکهای تنفسی با استفاده از نانوالیاف شدیم، گفت: بعد از شیوع ویروس کرونا، تلاش کردیم که با تامین ماسکهای نانویی به مهار این بیماری کمک کنیم و با توجه به اینکه در سال گذشته با شیوع کرونا، ماسک در بازار کمیاب شد، ما با کاهش تمرکز در بخش فیلتر صنعتی، بیشتر انرژی خود را صرف تولید ماسکهای نانویی کردیم.
وی ماسک N۹۵ سوپاپدار، ماسک N۹۵ بدونسوپاپ و ماسکهای سهلایه پزشکی را از محصولات این شرکت نام برد و ادامه داد: ماسک سه لایه پزشکی در لیست محصولات ما نبود، بعد از شیوع کرونا به دلیل نیاز کشور، این محصول را نیز تولید کردیم. ماسکهای سوپاپدار بیشتر برای صنایع کاربرد دارد و سوپاپ موجود در آن برای تسهیل تنفس بوده و نقشی در فیلتراسیون ندارد. این در حالی است که تمام بخشهای دیگر این ماسکها با نانوالیاف پوشانده شده و این نواحی برای فیلتر کردن هوا استفاده میشود. در ماسکهای سوپاپدار، دیافراگم نقش مهمی دارد، ما از دیافراگمهای سیلیکونی استفاده میکنیم تا هنگام دم و بازدم به خوبی باز و بسته شوند.
تقوی تاکید کرد: بعد از شیوع کرونا با توجه به احتمال پخش ویروس از فرد آلودهای که ماسک سوپاپدار استفاده میکند، سوپاپ را از روی ماسک برداشتیم.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان با تاکید بر اینکه نانوالیاف به خوبی میتوانند ذرات آلاینده را مهار کنند، خاطر نشان کرد: تصاویر میکروسکوپی از ماسکهای مستعملی که در صنعت استفاده شده است، نشان میدهد ذرات آلاینده نفوذ کمی در فیلترهای نانویی داشته و از این رو دوام و عمر این فیلتر بالا بوده و سرعت اشباع شدگی آنها کمتر از فیلترهای معمولی است.
به نقل از ستاد نانو، به دلیل وجود نانوالیاف در فیلترهای این شرکت، قدرت جذب این فیلترها نسبت به فیلترهای رایج بسیار بالاتر بوده و امکان گیراندازی ذرات زیر ۲٫۵ میکرون در این فیلترها وجود دارد، بنابراین شرکتها و کارخانههای تولیدی میتوانند با استفاده از این فیلترها نسبت به جذب ریزگردها از خروجی کارخانه اقدام کنند و در نهایت میزان رهایش ریزگردهای خطرناک به محیط زیست به حداقل برسد. در حال حاضر صنایع مختلفی از جمله سیمان و فولاد از این ماسکها استفاده میکنند.
انتهای پیام