به گزارش ایسنا، در این طومار اعتراضی علیه تخفیفهای «غیرقانونی» فضای مجازی و سطح شهر آمده است: «به نام خدا
ریاست محترم اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران
با سلام و احترام
بدینوسیله به استحضار میرسانیم نابهسامانیهای فروش کتاب و تخفیفهای لجامگسیخته و خارج از عرف و مقررات صنفی در فضای مجازی و فضاهای عمومی شهر به طور جدی منافع صنفی درازمدت و کوتاهمدت کتابفروشان، پخشگران، ناشران، اهالی قلم، محققان و دستاندرکاران فرهنگی را به خطر انداخته و موجب جو بیاعتمادی بین مخاطبین شده است.
لذا امضاکنندگان ذیل خواهان اقدام فوری و موثر متناسب با شرایط اضطراری حال حاضر هستیم.»
اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نیز اعلام کرده است: «بدیهی است اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با استفاده از تمام ابزارهای قانونی ممکن برای احقاق حق همکاران گرامی اهتمام لازم را خواهد کرد.»
این در حالی است که هومان حسنپور، رئیس این اتحادیه پیشتر در گفتوگویی با ایسنا از این تخفیفها به عنوان «یک مشکل خیلی بزرگ که نشر و کتابفروشان ما را تهدید میکند» یاد کرده و گفته بود: این مشکل درصدهای تخفیف بیحساب و کتابی است که در اینترنت داده میشود؛ بحث ارزانفروشی نیست. این کار چند فاز دارد؛ فاز اول اینجاست که افرادی سودجو کتاب را حتی به صورت غیرقانون کپی و تکثیر غیرمجاز کردهاند و با درصدهای تخفیف بالا در سایتها میفروشند. این اثر اولیه است اما اثر ثانویه خطرناکتر است. اثر ثانویه از آنجا ناشی میشود که ناشرها و کتابفروشان که کتاب اصلی را میفروشند، در فشار مالی شدیدی قرار گرفتهاند و بعضا حتی به خودزنی رسیده و کتابها را با قیمتهایی زیر قیمت تمامشده و حتی کمتر میفروشند برای اینکه بتوانند با خلأ واردشده مقابله کنند و چرخ خود را بچرخانند. یعنی یک چرخه باطل شروع شده است و از طرفی کتابفروشها در موقعیت خیلی بدی قرار گرفتهاند. برای همین برخی از آنها هم کتابها را با قیمتی خیلی پایینتر از قیمت تمامشده میفروشند. برونده این قضیه این خواهد شد که مخاطب چون از پشت قضیه خبر ندارد، نسبت به کتابفروش بیاعتماد میشود و فکر میکند هر کتابی را میشود با ۶۰، ۷۰ درصد تخفیف خرید و تا حالا گران خریده، اما پشت پرده را که چه فرآیند مخربی شروع شده و نشر، کتابفروشی و تولید ایران دارد از بین میرود، نمیبیند.
انتهای پیام