با متهم کردن آمریکا به مانع‌تراشی؛

چین متعهد به همکاری نزدیک با اعضای شورای امنیت برای صدور بیانیه مشترک غزه شد

سفیر چین در سازمان ملل تاکید کرد، پکن به همکاری نزدیک خود با تمامی کشورهای عضو شورای امنیت برای تهیه یک بیانیه متحد و مشترک درخصوص تشدید تنش‌ها در نوار غزه ادامه خواهد داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، "ژانگ جونگ"، سفیر چین در سازمان ملل که رئیس دوره‌ای شورای امنیت برای ماه مه نیز محسوب می‌شود پس از نشست فوق‌العاده روز یکشنبه به خبرنگاران گفت: چین به عنوان رئیس شورای امنیت برای ماه مه به تحت فشار گذاشتن این شورا برای انجام اقدام مناسب و یکصدا شدن ادامه خواهد داد. ما باید اقدامات لازم را انجام دهیم و به این بحران کنونی به ویژه از طریق مذاکرات سیاسی پایان دهیم و چین به همکاری نزدیک خود با نروژ، تونس و دیگر کشورهای عضو برای تهیه بیانیه مشترک شورای امنیت ادامه خواهد داد.

به دنبال پایان این نشست فوق‌العاده شورای امنیت، چین به همراه تونس و نروژ بیانیه‌ای منتشر کرد و در آن خواستار توقف فوری اقدامات خصمانه‌ای شد که منجر به افزایش تلفات غیرنظامی در هر دو طرف درگیر شده است.

"مونا جول"، نماینده دائم نروژ در سازمان ملل از جانب این سه کشور گفت: ما خواستار توقف فوری تمامی اقدامات خشونت‌آمیز و تحریک‌آمیز و همچنین برنامه‌های تخریب و تخلیه و اخراج ساکنان هستیم.  

در همین حال، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین پس از این نشست آمریکا را به مانع‌تراشی در تلاش‌های شورای امنیت برای صدور یک بیانیه مشترک درخصوص اوضاع درگیری‌ها میان اسرائیل و فلسطین متهم کرد.

وانگ یی اظهار داشت، شورای امنیت تنها به خاطر مانع‌تراشی یک کشور نتوانست بیانیه‌ای درخصوص ازسرگیری تنش‌ها و درگیری‌ها میان اسرائیل و فلسطین منتشر کند. وی از آمریکا خواست تا یک "موضع بی‌طرفانه و منصفانه" در این خصوص اتخاذ کند.

در حالی که چین مستقیما از آمریکا انتقاد کرد، دیگر کشورهای عضو شورای امنیت از جمله ایرلند، نروژ و مکزیک صریحا اعلام کردند که تهیه یک بیانیه که خواستار یک آتش‌بس فوری شود، موضوعی حیاتی و بسیار مهم است.

"بن رودس" که به عنوان معاون مشاور امنیت ملی برای ارتباطات استراتژیک و نویسنده متن سخنرانی‌ها در دولت باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا خدمت کرده، در توییتی نوشت: اقدامات کنونی آمریکا که از بین رفتن جان غیرنظامیان از جمله کودکان در غزه را مشاهده می‌کند اما صریحا و علنا خواستار یک آتش‌بس نمی‌شود، اصلا قابل دفاع نیستند.  

"لیندا توماس-گرینفیلد"، سفیر آمریکا در سازمان ملل در جریان این نشست فوق‌العاده شورای امنیت تنها گفت: واشنگتن برای پایان دادن به این درگیری‌ها تلاش می‌کند و از یک آتش‌بس حمایت خواهد کرد. اما این طرفین درگیر هستند که باید این ابتکارعمل را اجرا کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۰
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1400022718819
  • خبرنگار : 71477