به گزارش ایسنا، مهدی چمران در نشست خبری امروز (یکشنبه) درباره انتخابات شورای اسلامی شهر تهران در دوره ششم و تصمیمات شورای ائتلاف درخصوص انتخابات شورا و ریاست جمهوری گفت: تلاش این است برای شورای شهر تهران به یک لیست برسیم، اما اگر نشود اجبارا باید لیست های مختلف بدهیم. درحال حاضر به لیستی نرسیدیم که به سرلیست فکر کنیم قطعا در مجمع هرکسی در انتخابات رای بیشتری داشته باشد به عنوان سرلیست معرفی می کنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی اعضای شورای شهر دوره پنجم در روزهای اخیر مواضع خود را تغیر داده اند و آیا این افراد می توانند در لیست شورای ائتلاف قرار بگیرند، گفت: قاعدتا کسانی که به شورای ائتلاف بیایند باید مرامنامه و راه و روشی که تعیین می کنیم بپذیرند اگر کسی نپذیرد در مجمع معرفی نمی شود که رای بیاورد.
وی درباره سهم خواهی احزاب برای کابینه دولت از کاندیدای اصولگرای ریاست جمهوری گفت: رییس جمهور خودش تیم مشاورانی دارند که کار را برعهده می گیرند اینکه احزاب و دیگران سهم خواهی کنند کار صحیحی نیست.
وی افزود: خوشحالیم در سه دوره قبلی یعنی دوره های دوم،سوم و چهارم شورای شهر تهران با همه مشکلاتی که بود با تعامل و همکاری مسائل شهر را با تخصص اداره کردیم و سعی کردیم تحرک خوب در شهر ایجاد کنیم.
به گفته چمران، بی تردید مسائل شهر تخصصی است و نباید سیاسی اداره شود و باید بر اساس تخصص اداره شود. قطعا اینکه کاری در شهر انجام نشود مانند دیکته نانوشته است که غلط ندارد و چیزی از آن در نمی آید. بزرگراه امام علی، یادگار، صدر و تونل نیایش، رسالت و توحید فکر می کنیم از ابتدا بوده است.
وی ادامه داد: تونل رسالت سالها خوابیده بود که ما تکلیف کردیم ظرف یکسال ساخته شود؛ در مورد تونل توحید هم کار تخصصی پیچیده اجرا شد. این اقدامات انجام شده امیدواریم بازهم در خدمت مردم قرار بگیریم و بتوانیم برای شهر کار انجام دهیم قطعا عقب ماندگی زیاد داریم.
چمران افزود: شهر موجود زنده است اگر الان به آن نرسیم ممکن است امروز چیزی مشاهده نشود، اما چند سال دیگر این کمبودها خود را نشان می دهد. تجربه و جوان گرایی و تخصص در کنار هم به کار گرفته خواهد شد و امیدواریم اگر مردم قبول کردند و خواستند، خدمت کنیم.
وی افزود: انتخابات شوراها و ریاست جمهوری باهم است و انتخابات ریاست جمهوری از اهمیت و شور و هیجان بیشتری برخوردار است و انتخابات شوراها خیلی شور ندارد. انتخابات شوراها در شهرستانهای کوچک شور خوبی دارد، اما در شهرهای بزرگ این طور نیست و انتخابات ریاست جمهوری در اولویت است و انتخابات شوراها در سایه آن قرار می گیرد، به همین دلیل پیشنهاد دادیم که تاریخ انتخابات شوراها و ریاست جمهوری تغییر کند و این موضوعی است که ما درگیر آن هستیم.
وی ادامه داد: مدت تبلیغات شوراهای شهر کمتر از ریاست جمهوری است و سخت میشود که کاندیداها خود را به مردم نشان دهند و تلاش داریم این مشکل حل شود.
رییس سابق شورای شهر تهران درباره انشقاق بین شورای وحدت و ائتلاف گفت: اینکه انشقاق است بله وجود دارد، شورای وحدت کارهای خود را کرده بود امیدواریم به نتیجه واحد در انتخابات شوراها برسیم. البته در انتخابات ریاست جمهوری مشکلی بین شورای ائتلاف و وحدت وجود ندارد.
وی افزود: شکی نیست همه این شعار را میدهند ان شاءالله همه عامل هم باشند. در دورههای پیش ما راههای عملیاتی را پیش گرفتیم و شعارگونه رفتار نکردیم. مسائل مالی یکی از چالشهای شهرداری است و بحث نقدی و غیر نقدی از مشکلاتی بود که چند سال تلاش کردیم که این مشکل حل شود. در حال حاضر هم بودجه بر این اساس انجام میشود. موضوع دیگر که در موضوع مبارزه با فساد کردیم تلاش داشتیم به سمت الکترونیکی شدن پیش بریم و دیدارهای چهره به چهره کمتر شود و راه های دیگری هم داشتیم تا راه های فساد را کم کنیم.
چمران ادامه داد: ما هنوز به لیست واحدی نرسیدیم. افرادی که کاندیدا شدند و با شورا هماهنگ شدند را به مجمع میدهیم تا مجمع به آنها رای دهد، اما هنوز لیستی به مجمع ندادیم. بنابراین لیستی که منتشر شده درست نیست چرا که هنوز مشخص نیست چه کسی در لیست قرار میگیرد. قطعا حداقلهایی را برای حضور بانوان و جوانان در نظر میگیریم و مانند مجلس این تناسب را رعایت میکنیم.
وی درباره شهر فروشی در دوره جدید شهرداری تهران بیان کرد: در شهر تهران طرح جامعی که توسط فرمان فرمانیان داده بود دیگر نداشتیم، اما در شورای دوم افتخار ما این بود در کمتر از ۲ سال با ۲۷ مشاور طرح جامع و چشم انداز ۲۰ ساله تهران را تهیه کردیم. تلاش ما این بود که از حالت قبلی که پول میدادند و ارتفاع ساختمان میگرفتند را رد کنیم و شهرداران و بدنه شهرداری به آن موضوع عادت کرده بودند که این مشکل رفع شد و انتظار ما این است که بر اساس آن طرح عمل شود. ۶۵ درصد بودجه امسال شهرداری مربوط به ساختمان فروشی است.
چمران در پاسخ به صف زیاد نامزدهای اصولگرا و موضع چمران در حمایت از رئیسی گفت: ما باید از یک نفر حمایت کنیم، اما رئیسی نباید تنها باشد و باید یک تیم باشد تا بتواند به رئیس جمهوری برود. هر که بوده و پیدا شده در انتخابات شرکت کرده است. برای رئیسی در جبهه اصولگرا به اجماع رسیده ایم. بر اساس نظر سنجیها میزان مشارکت مردم نزدیک به ۴۰ درصد است، اما شرایط اقتصادی کشور باعث این شرایط است.
وی ادامه داد: کسانی که این شرایط را به وجود آورده اند و مردم را به این روز انداخته اند خودشان ثبت نام کرده اند تا این مشکلات را حل کنند، اما مردم اگر میخواهند دولت کارآمد داشته باشند دولت بعدی هم باید با رای مردم روی کار بیاید و هر چه مشارکت مردم بیشتر باشد دولت بعدی کار آمدتر خواهد بود. پیش بینی میکنم هر چه به زمان انتخابات نزدیک شویم بر اساس تجربه میزان مشارکت بالاتر خواهد رفت و با آمدن رئیسی شاهد مشارکت حداکثری خواهیم بود.
نایب رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب درباره میزان حمایت از رئیسی گفت: در جبهه ای که رئیسی حضور پیدا کرده افراد دیگری هم هستند و می توانند رای آوری کنند. اگر این وحدت حول رئیسی شکل بگیرد اجماعی صورت خواهد گرفت و ممکن است چند نفری که گفته اند آمده ایم که بمانیم باقی خواهند ماند. البته اجتماع شکل گرفته در مردم هم مناسب است.
وی در پاسخ به سوالی که شاهد واگذاری دو هزار و ۸۴ ملک در تهران به غیر بودیم که هزار و ۹۰۴ ملک خارج از بند ۶ ماده ۵ بوده است و در شورای شهر چهارم این تعداد ملک به صورت سرخود واگذار شده و شورای پنجم هنوز نتوانسته آنها را پس بگیرد؟ بیان کرد: اینکه نمیتوانند پس بگیرند بی معنی است. این چه حرفی است که نمیتوانیم پس بگیریم؟ زمانی هم که ما آمدیم فوق العاده املاک شهرداری به دیگران داده شده بود مثلا در زمان احداث تونل نیایش خواستیم ملکی اجاره کنیم که در نهایت متوجه شدیم ملک متعلق به شهرداری بوده است.
وی ادامه داد: اینکه برخی مقاومت میکنند بی معنی است؟ ببرند قوه قضائیه و پس بگیرند. در حد مجازی به شهرداری حق داده میشود که خرید و فروشی و ... داده شود برای مثال خانههای کوچک را شهرداری اجازه نمیگرفت و خودش کار را انجام میداد و این در شورای شهرها مرسوم است. در شورا و شهرداری باید متخصص وجود داشته باشد و از آنها استفاده کرد. به انواع متخصص در شوراهای شهرها نیاز داریم و هر چه میزان آنها بیشتر باشد برای شوراها بهتر است.
چمران تاکید کرد: شهردار تهران هنوز مشخص نشده است و ابتدا باید شورای شهر مشخص شود تا شهردار مشخص شود. یکی از اعضا گفت به من گفتند ۲ میلیارد بدهید تا وارد لیست شوید که او قبول نکرد و در لیست حاضر نشد. یکی از وظایف شورای شهر، نظارت بر شهرداری است. اعضای شورای شهر نمیتوانند بالای سر شهرداری باشند و الان ۲۱ نفر حضور دارند، اما تعداد مناطق تهران ۲۲ تا است. گزارش حسابرسیها در بین خبرنگاران خوانده میشد و بعضی اوقات ما آن را قبول نکردیم. پیشنهاد دادم که کمیسیون نظارت بر کارها نظارت داشته باشد تا کارها خوب انجام شود. شهرداری هزینه - درآمد محور است و از دولت پول نمیگیرد.
وی افزود: هنوز نام اعضا را به مجمع ندادیم که لیست داشته باشیم. هیچ گونه فشاری بر روی ما وجود ندارد که نماینده مجلسی که بوده و الان نیست حالا به شورای شهر بیاید. فرزندان شهدا روی چشم ما هستند، اما باید تخصص داشته باشد تا نام شهید حفظ شود. اگر بیاید و انتخاب شود خوب است. شورای ائتلاف و وحدت نام کسی را برای ریاست جمهوری نداد، اما روی سید ابراهیم رئیسی به اجماع رسیدند و کسی که در انتخابات می آید برنامه دارد.
انتهای پیام