به گزارش ایسنا، فردا (پنج شنبه) رئیس جمهور به صورت مجازی چهار پروژه را در منطقه آزاد چابهار افتتاح خواهد کرد.
بر این اساس، عبدالرحیم کردی - مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهار- در نشستی خبری( مجازی)جزییات پروژه های سرمایه گذاری را تشریح کرد.
وی با اعلام این که در مجموع در پروژه هایی که افتتاح خواهد شد ۱۴۱۳ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده و به اشتغال حداقل ۶۵۷ نفر منتهی می شود توضیح داد که از مهمترین ویژگی های این پروژه ها سرمایه گذاری ۱۰۰ درصد بخش خصوصی است که از قابلیت های مناطق آزاد بوده و می تواند به جذب هر چه بیشتر بخش خصوصی و سرمایه گذاری در منطقه منتهی شود.
پروژه پتروشیمی با سرمایه گذاری ۱۰۰۰ میلیاردی
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهار به جریان پروژه پتروشیمی نگین مکران اشاره کرد و دراین باره توضیح داد: بر اساس اسناد بالادستی سه ماموریت اساسی در بخش اقتصادی به منطقه آزاد چابهار ، محول شده است که شامل هاب سوم پتروشیمی، مجتمع فولاد باتولید ۱۰ میلیون تن و ایجاد شهر لجستیک چابهار است که در رابطه با پتروشیمی ظرفیت و زمینه استقرار واحدهای مربوطه در دستور کار قرار گرفت و اولین شهرک پتروشیمی نگین مکران مجموعه ای با مساحت ۱۲۰۰ هکتار با سرمایه گذاری بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی به مرحله بهره برداری خواهد رسید.
وی گفت: در حال حاضر سه واحد پتروشیمی در این مجموعه در حال مستقر شدن است و سه مجموعه دیگر هم مجوز محیط زیست را گرفته اند که در مجموع ۶ واحد پتروشیمی با ظرفیت حدود ۸.۵ میلیون تن در این سایت قرار گرفته است. این در حالی است که در پیش بینی اولیه ۱۸ مجموعه پتروشیمی قرار داشت که بنا به ملاحظاتی در نهایت با شش مجموعه موافقت شد.
کردی گفت که در مجموعه پتروشیمی نگین مکران ظرفیت جذب بیش از ۱۴ میلیارد یورو سرمایه گذاری ارزی فراهم شده و این در حالی است که در جریان آماده سازی نیز توافق نامه ای با فدراسیون نفت و گاز و پتروشیمی چین منعقد شد که زمینه ساز جذب بخش خصوصی خواهد بود.
بر اساس اعلام مدیر عامل منطقه آزاد چابهار در مجموعه پتروشیمی نگین مکران پس از بهره برداری حدود ۱۸۵ شغل به صورت مستقیم ایجاد می شود که امکان افزایش تا ۴۰۰ نفر را خواهد داشت در عین حال که با توجه به تولیدات متنوع پتروشیمی اشتغال بالغ بر ۲۰۰۰ نفر نیز به صورت غیر مستقیم پیش بینی می شود.
ایجاد ۲۸ انبار با مساحت ۳۵ هزار متر مربع
دیگر پروژه ای که قرار است از سوی رئیس جمهور در چابهار افتتاح شود، احداث انبارهای عمومی و خصوصی است.
در این رابطه مدیر عامل منطقه آزاد چابهار به ماموریت این منطقه در رابطه با ایجاد شهر لجستیک و اهمیت هاب لجستیکی چابهار اشاره کرد و گفت که ما باید تمام امکانات برای حمل و نقل و خدمات پشتیبانی را در این هاب لجستیک فراهم کنیم که صاحب کالا وتجار و سرمایه گذارانی که از این مسیر استفاده می کنند امکان استفاده از امکانات به ویژه انبار را داشته باشند. براین اساس طی اقدامات صورت گرفته توانستیم ۲۸ انبار با مساحت ۳۵ هزار متر مربع ایجاد کنیم.
وی افزود: تامین سرمایه احداث انبارهای عمومی و خصوصی صد در صد با بخش خصوصی بوده و می تواند به ایجاد ۲۲۷ شغل به صورت مستقیم و همچنین زمینه ساز اشتغال غیر مستقیم ۷۰۰ نفر باشد.
پروژه ICT فاز اول توسعه زیرساختی
کردی در ادامه به پروژه مربوط به زیر ساختهای فناوری در چابهار اشاره کرد و گفت: این پروژه فاز اول توسعه زیر ساختهایICT منطقه آزاد چابهار با راه اندازی اپراتور مکران تل، کارت شهروندی و سالن اعلام بار مجازی است، به هر حال سرمایه گذاران در منطقه نیازمند زیر ساختهای قوی فن آوری و ارتباطی هستند و بر این اساس در فاز اول شبکه اختصاصی مکران تل ، خدمات اجتماعی مکران کارت، کیف پول الکترونیک وسالن اعلام بار مجازی آغاز به کار می کند.
به گفته وی، در این پروژه ۳۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده که اشتغال زایی ۸۵ نفر را به دنبال خواهد داشت.
افتتاح مجتمع تجاری
اما پروژه تجاری نیز دیگر پروژه است که فردا توسط رئیس جمهور افتتاح خواهد شد که کردی در این رابطه نیز گفت: پروژه مجتمع های تجاری می تواند آثار محلی زیادی را به همراه داشته و ضمن رونق کسب و کار و ایجاد اشتغال در گردشگری اثر قابل توجهی دارد.
به گفته وی سرمایه گذاری انجام شده جهت اجرای این طرح بالغ بر ۱۴۸ میلیارد تومان است که می تواند در زمان بهره برداری اشتغال مستقیم ۱۷۰ نفر و افزایش آن تا ۲۰۰ نفر را به همراه داشته باشد در عین حال که اشتغال زایی غیر مستقیم این پروژه بالغ بر ۸۰۰ نفر پیش بینی می شود.
نفع پروژه ها برای مردم محلی چیست؟
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در مورد نفع این پروژه ها برای مردم محلیتوضیح داد : به طور حتم آنچه که در رابطه با ایجاد توسعه در منطقه صورت می گیرد زمانی پایدار است که نقش و سهم مردم و جامعه محلی در آن به درستی دیده شود اما باید توجه داشت که در برخی از پروژه ها مانند پتروشیمی امکان جذب تعداد بالای نیرو وجود ندارد و یا اگر نیرویی جذب می شود باید به طور تخصصی صورت بگیرد و نیازمند تخصص است.
وی یادآور شد: با توجه به این که نیروهای متخصص در منطقه و دربین افراد محلی تعداد زیادی نیست ما پیش از این طی توافقی با سازمان فنی و حرفه ای مرکزی را جهت آموزش مهارت به افراد محلی راه اندازی کرده ایم تا بتوان در آینده ای نزدیک از مردم منطقه بیش از قبل در پروژه ها استفاده کرده و اشتغال بیشتری برای آنها ایجاد شود.
انتهای پیام