«حمید مشتاقیان» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: مرمت، احیا و مراقبت از آثار تاریخی و تمدنی جزو ضرورتهای فرهنگی و سرمایهگذاری در این حوزه، نیاز مبرم جامعه امروز و پشتوانه سازی برای نسل فردا است.
وی افزود: با توجه به اینکه خانههای قدیمی جزء آثار تاریخی و فرهنگی شهر به شمار میآید و نشانگر تمدن آن نیز هست که ما باید علاوه بر حفظ و نگهداری، آنها را به همگان معرفی کنیم.
مشتاقیان خاطرنشان کرد: وجود خانههای قدیمی در شهرستان یکی از ظرفیتهای بالقوه ابرکوه است که میتوان از این ظرفیت بهصورت مطلوب در جهت جذب گردشگر، توسعه صنعت گردشگری و رشد اقتصادی بهرهگیری کرد لذا این استفاده مطلوب در گروه مرمت و ساماندهی این بناها است.
وی ادامه داد: خانه تاریخی و ثبتی سلیمی که هماکنون در حال مرمت است، متعلق به اواخر قاجاریه بوده، در مرکز بافت تاریخی ابرکوه (محله دروازه میدان) قرار دارد و یکی از بناهای فاخر، کهن و زیبای این شهر است.
رئیس میراث فرهنگی شهرستان اذعان کرد: معماری منحصربهفرد خانه سلیمی همانند اغلب خانههای ابرکوه درونگرا است و از ویژگیهای بارز آن، تزئینات دم گیری و گچبری دیوارهای حیاط خانه است که نقشهای هندسی و گیاهی دارد.
مشتاقیان با بیان این که این خانه بهصورت پیمانی مرمت میشود، عنوان کرد: خانه سلیمی دارای حیاط مرکزی است که در چهار ضلع اصلی آن فضاهایی ساخته شده و ضلع جنوبی خانه دوطبقه بوده که دارای ایوانی با سقف مسطح چوبی است.
گفتنی است، اعم فعالیتها در طرح مرمت خانه سلیمی که در سال ۱۳۸۴ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده، آواربرداری، گچ کاری، کاهگل کشی بام و دیوارهاست.
انتهای پیام