احد بهجت حقیقی در گفتوگو با ایسنا، انتخابات ١٤٠٠ را یکی از مهمترین انتخابات طی سالهای پس از انقلاب به دلیل شرایط حاکم در کشور به ویژه به لحاظ وضعیت اقتصادی دانست و گفت: به لحاظ بینالمللی و منطقهای نیز امسال نخستین انتخابات بعد از شهادت سردار سلیمانی در منطقه است.
او ادامه داد: امروز فضای خاصی در منطقه حاکم است و بسیاری از کشورها منتظر هستند ببینند چه کسی در راس دولت جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرد.
عضو شورای مرکزی کارگزاران فارس اضافه کرد: در بعد بینالمللی نیز قطعا در پساترامپ و بعد از اینکه فضای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به نفع دموکراتها تغییر کرد، فضایی ایجاد شده تا انتخابات ١٤٠٠ ایران یکی از مهمترین انتخابات کشور پس از انقلاب باشد.
بهجت حقیقی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور، تحمیل تحریمهای سنگین و فضای سخت معیشتی بر مردم، خاطرنشان کرد: به نظر میرسد این مسائل انگیزه داوطلبان و مردم را در انتخابات پیش رو بالا میبرد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب، معتقد است که تغییر نگاهها در منطقه به دلیل نگاه دولت جدید آمریکا به ویژه در موضوع برجام بر انتخابات داخلی ایران هم تاثیرگذار خواهد بود و با مذاکرات وین نیز فضای بهتری در بعد اقتصاد بینالمللی و دیپلماسی مهیا خواهد شد و نهایتا تاثیر مهمی در انتخابات پیش رو خواهد داشت.
بهجت حقیقی ادامه داد: از آنجا که مقام معظم رهبری هم فرمودند "سیاست بینالمللی در نظام تصمیم گیری میشود و وزارت خارجه مجری این سیاستهاست" لذا ایران و تمام مسئولان آن به دنبال این هستند که فضای بینالمللی برای اقتصاد پویا مهیا شود، یکی از راههای حصول این هدف احیای برجام و برگشت آمریکا به قانون است.
او همچنین با بیان اینکه از سال ٩٢ دو طیف سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب برای پرهیز از تعدد کاندیدا تلاش کردند و این موضوع به ویژه در مورد اصولگرایان در سال ۹۶ مشهود بود، افزود: البته یک طیف جدیدی وارد عرصه سیاسی شده که به لحاظ پیشینه سیاسی از جناح اصولگراست و به اعتدالیون معروف هستند و به لحاظ ساختاری نیز پیشنیه اصولگرایانه دارند.
جوانان اصولگرا به دنبال تغییر نگاه و برگشت به اصول انقلاب هستند
عضو شورای مرکزی کارگزاران فارس با بیان اینکه اصلاح طلبان در دو انتخابات قبلی از روحانی حمایت کردند و ترجیح دادند که با تمرکز بر یک کاندیدا نتیجه گرا باشند، به تفاوت نگاه بین سیاسیون فعلی در بین احزاب اصولگرایان و نگاه جدیدی که با گام دوم انقلاب توسط رهبری مطرح شده اشاره کرد و گفت: جوانان اصولگرا به دنبال تغییر نگاه و برگشت به اصول انقلاب هستند.البته باید در تفاوت نگاه و دیدگاههای متعدد اصولگرایان جمعیت عدالتخواه که ترکیبی از انقلابیون و تفکر پایداری است را هم اضافه کرد.
به گفته بهجت حقیقی، اکنون در جناح اصلاح طلب همانند سالهای گذشته احزاب فعال شدهاند و فعلا بر روی موارد اجماع ساز در حال بررسی هستند تا در نهایت به یک کاندیدا برسند.
او تصریح کرد: البته در بین اصلاح طلبان و به ویژه بعد از رد صلاحیتهایی که در خصوص شوراهای شهر شاهد بودیم، طیفی هستند که تمایلی به حضور، مشارکت یا ثبت نام کاندیدا ندارند. البته تجربه نشان داده است که در هفته پایانی انتخابات، تصمیمها تغییر پیدا میکنند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: امروز و با نزدیک شدن به برگزاری انتخابات، طیفها و افراد مختلف در حال بررسی هستند به ویژه اصولگرایان که با تعدد کاندیدا مواجه هستند و این موضوع میتواند رقابتهای انتخاباتی را گرم تر و فضا را چالشی تر کند اما در طیف اصلاح طلب رقابتهای انتخاباتی شاید کمتر به چشم بیاید چون نگاه ملی و متمرکز به مرکز است.
بهجت حقیقی که معتقد است که دو قطبی شدن انتخابات اگر اصولی و اخلاقی باشد مهیج است و موجب پر انگیزه شدن مردم برای حضور بیشتر میشود و گفت: کشور جمهوری اسلامی ایران یک نظام مردم سالار دارد و زمانی این مردم سالاری به عینیت میرسد که شاهد حضور مردم باشیم و یکی از جاهایی که حضور مردم ملموس است، عرصه انتخابات است.
او اضافه کرد: یک طیفی در کشور مشتاق هستند که با نگاه به احیای برجام و تعامل سازنده با دنیا وارد عرصه انتخابات شوند؛ عدم ارتباط با دیگر کشورها به ویژه کشورهای منطقه معنایی ندارد و واقعیت این است که امروز در بعضی مسائل به ویژه حوزه اقتصادی دچار چالش جدی شدهایم.
عضو شورای مرکزی کارگزاران فارس افزود: امروز یکی از مسائل مهم کشور اف ای تی اف است که برخی این نگاه را باور ندارند که باید به این مهم بپیوندیم در صورتی که اکثر کشورهای دنیا از جمله روسیه، چین و کشورهای همسایه مانند عراق به این مهم پیوستهاند.این نگاه میتواند یک چالش مهم در انتخابات پیش رو باشد.
بهجت حقیقی با بیان اینکه مردم به خوبی منافع ملی را تشخیص داده و بر مبنای آن عمل میکنند، گفت: نمیتوان آثار تحریمهایی که به کشور تحمیل شده است را نادیده گرفت.
او با بیان اینکه نمیتوان اثری که تحریمها روی تولید کشور گذاشته را نادیده گرفت، عنوان کرد: زمانی تولید در کشور موثر خواهد بود که صادرات انجام و ارز حاصل از آن هم برگردد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: اقتصاد یک زنجیره است و اگر بخش خارج از کشور چه صادرات و چه مسائل ارزی دچار چالش شود، یک جای کار خواهد لنگید، لذا نمیتوان زنجیرههای اقتصادی را نادیده گرفت البته برخی سوء مدیریت ها هم در مباحث اقتصادی کشور قابل کتمان نیست.
بهجت حقیقی با بیان اینکه یکی از مسائل جدی که سالهای گذشته متاسفانه اقتصاد ما را دچار چالش کرده، بسته شدن درهای سایر کشورها بر روی ایرانست، تاکید کرد که راهی جز بازگشت به اقتصاد جهانی نداریم و نمیتوان اقتصاد را تنها با نگاه به درون حل کنیم.
او به تاثیر عواملی مانند کرونا و معیشت روی انتخابات هم اشاره و بیان کرد: مسئولان محترم باید تمهیدات جدی و اثرگذار برای برگزاری انتخابات ١٤٠٠ داشته باشند؛ چرا که دشمنان نظام نشستهاند تا این انتخابات کم شور باشد.
عضو شورای مرکزی کارگزاران فارس، گفت: امید است وزارت کشور دغدغه شیوع بیماری کرونا را به حداقل برساند و این موضوع در انتخابات کمترین اثر منفی داشته باشد.
بهجت حقیقی با بیان اینکه اگر فضای بینالمللی در زمان باقی مانده برای اقتصاد ما بهتر شود و ارزش ملی پول ما بالاتر رود و گشایشی در زندگی مردم شود قطعا فضای انتخاباتی پرشور تر خواهد شد، گفت: مذاکرات تاثیرات بسیار مستقیمی در انتخابات پیش رو خواهد گذاشت و اگر مردم احساس کنند که مسئولان به دنبال رفع مشکلات معیشتی با ارتباط مناسب با دنیا هستند، قطعا در انتخابات پیش رو با نگاه مثبت ورود میکنند.
او ابراز امیدواری کرد که همه جریانهای سیاسی به برگزاری انتخابات باشکوه و به دور از تقابلات سیاسی کمک کنند و همه باور کنیم که همه جریانهای سیاسی مربوط به درون این نظام هستند.
بهجتحقیقی با بیان اینکه امروز بحث مهم مبارزه با فساد در حوزههای مختلف مطرح است، تاکید کرد: زمانی با فساد مبارزه خواهد شد که ما در بخشهای مختلف شفافیت مالی داشته باشیم و زمانی به جای مبارزه با فاسد با فساد مبارزه میکنیم که مباحث مالی مان شفاف باشد و چنین امری زمانی رقم خواهد خورد که کشور به لحاظ اقتصادی در بحران نباشد.
انتهای پیام