به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، عدم رای اعتماد پارلمان نپال به "شارما اولی"، نخست وزیر، این کشور را به بحران سیاسی آن هم درست در زمانی سوق میدهد که نپال با موج دوم کروناویروس دست و پنجه نرم میکند.
حزب میانهروی کمونیست "اولی" در مارس ۲۰۲۱ و پس از شدت گرفتن اختلافات بر سر توافق اشتراک قدرت از شورشیان سابق مائوئیست جدا شد و اکثریت را از دست داد. احزاب سیاسی نپال اکنون در تلاشند تا در کنار یکدیگر یک ائتلاف جدید حاکم برقرار کنند.
"آگنی ساپکوتا"، رئیس پارلمان نپال گفت، از ۲۳۲ نماینده حاضر، ۹۳ تن به نفع اولی رای دادند، در حالی ۱۲۴ تن رای مخالف و ۱۵ تن هم رایی ممتنع داشتند. رای اعتماد به نخست وزیر داده نشد.
رهبر گروه اصلی مائوئیست، نخست وزیر ۶۹ ساله نپال را به منزوی کردن و به حاشیه راندن رهبران حزب، بی اعتنایی به تصمیم گیریهای جامع و تضعیف نقش پارلمان متهم کرده است.
وی گفت: نخست وزیر باعث ایجاد بی ثباتی شده و در بحرانی که اکنون کشور با آن روبروست نقش دارد. او دیگر رای اعتماد پارلمان را ندارد.
اولی همچنین از سوی اپوزیسیون و رسانههای اجتماعی بابت کم اهمیت شمردن خطر پاندمی کرونا و غرغره کردن آب داغ، استفاده از برگهای گیاه گواوا و پودر زردچوبه برای بی اثر و مهار کردن کرونا مورد انتقاد قرار گرفته است.
نپال روز دوشنبه آمار جدید ۲۴ ساعتهای درباره کرونا داد که در مجموع ۹۱۲۷ تن به این بیماری ویروسی مبتلا شدهاند که ۲۷ برابر تعدادی است که در ۱۰ آوریل اعلام شد. در مجموع ۴۰۳ هزار و ۷۹۴ تن در این کشور به این بیماری مبتلا شده و ۳۸۵۹ تن نیز درگذشتهاند.
نخست وزیر این کشور به پارلمان گفت که دولت بر مبارزه با کرونا تمرکز داشته و بیمارستانها، تختهای آی.سی.یو، دستگاههای تنفس مصنوعی و کیتهای تست کرونای بیشتری را برای مقابله با این بیماری همه گیر آماده کرده است.
وی ادامه داد: کشور به گفتگو، اجماع نظر، وحدت و درک در میان احزاب سیاسی نیاز دارد تا با کرونا مبارزه کند و به تحول اقتصادی و شکوه نپال منجر شود.
انتهای پیام