به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، بوریس جانسون و حزب محافظهکار او که در اسکاتلند اپوزیسیون به شمار میروند، قویا با برگزاری رفراندوم مخالفت کرده و گفتهاند که این مساله در سال ۲۰۱۴ که اسکاتلندیها با ۵۵ درصد رای مخالف مقابل ۴۵ درصد موافق علیه استقلال رای دادند، حل و فصل شده است.
اما احزاب طرفدار استقلال در انتخاباتی که روز پنجشنبه انجام شد، اکثریت را در پارلمان اسکاتلند به دست گرفتند و استورجن گفت که این دوباره او را موظف میکند تا پس از بحران کرونا برنامههای مرتبط با رفراندوم دوم را پیش ببرد.
حزب ملی اسکاتلند بر اساس نتایج اعلام شده انتخابات پارلمانی موفق به کسب ۶۴ کرسی شده است. گرچه این حزب موفق شده است بر تعداد کرسیهای خود در پارلمان این کشور بیافزاید، اما یک کرسی کمتر از کسب اکثریت مطلق آرا (۶۵ کرسی) را در اختیار دارد. پارلمان اسکاتلند ۱۲۹ کرسی دارد.
بهرغم آن، پیروزی نیروهای طرفدار استقلال اسکاتلند در پارلمان جدید این کشور قطعی است. علت را باید در همراهی حزب سبزهای اسکاتلند با حزب ملی این کشور در ارتباط با برگزاری همهپرسی استقلال و جدایی این کشور از بریتانیا جست.
دفتر مطبوعاتی استورجن در بیانیهای پس از گفتوگوی تلفنی او با جانسون اعلام کرد: وزیر اول بار دیگر قصد خود را برای تضمین اینکه مردم اسکاتلند میتوانند پس از اتمام این بحران، سرنوشت خودشان را در آینده رقم بزنند، تاکید کرد. استورجن آشکارا تاکید کرد که مساله رفراندوم اکنون صرفا درباره زمان برگزاری آن است، نه اینکه برگزار میشود یا خیر.
استورجن خطاب به بوریس جانسون گفته است: «شما در این کار هیچ توفیقی نخواهید داشت. تنها کسانی میتوانند درباره آینده اسکاتلند تصمیم بگیرند که اسکاتلندی هستند.»
نخستوزیر اسکاتلند گفته است که تصمیم درباره زمان برگزاری این همهپرسی برعهده پارلمان این کشور است و منوط به تصمیم بوریس جانسون یا هیچ یک از سیاستمداران در وستمینیسر نیست.
باید یادآور شد که پارلمان بریتانیا در منطقه وستمینیستر لندن واقع است. به سخن دیگر، نیکولا استورجن تاکید کرده است که مسئولیت اتخاذ تصمیم در این باره با پارلمان این کشور است و نه با پارلمان و دولت بریتانیا.
در بیانیهای که دفتر جانسون پس از صحبت با استورجن منتشر کرد، حرفی از مساله رفراندوم نیست و در عوض "بر اهمیت تمرکز بر بازیابی از کووید در این مرحله" تاکید شده است.
حزب ملی اسکاتلندی (اسانپی) به رهبری استورجن ۶۴ کرسی در پارلمان اسکاتلند به دست آورد که تنها یک کرسی از اکثریت کامل کمتر است. با توجه به اتحاد آن با حزب سبز که هشت کرسی به دست آورده و از استقلال هم حمایت میکند، در واقع کنترل دستورکار سیاسی اسکاتلند در اختیار او قرار گرفته است.
در همین حال گمانهزنی مبنی بر اینکه اگر پارلمان اسکاتلند برای رفراندوم اقدام کند، دولت بریتانیا جلوی آن را خواهد گرفت، بالا گرفته است. اما مایکل گوو، وزیر دفتر کابینه بریتانیا روز یکشنبه به این سوالات پاسخی نداد.
او به اسکای نیوز گفت: قرار نیست ما به آنجا برسیم. گمانهزنی درباره این قانون یا آن مدل رسیدگی دادگاه و تمام اینها، صرفا یک تحریف بزرگ است.
نیکولا استورجن در مصاحبه با شبکه بیبیسی گفته است که چنانچه دولت بریتانیا اقدامی قانونی برای متوقف کردن رفراندوم انجام دهد، کاری کاملا پوچ و عصبانیکننده خواهد بود.
او استدلال کرد، چنانچه لندن برای جلوگیری از این رفراندوم به قانون متوسل شود، بدین معناست که اتحاد ۳۰۰ ساله میان انگلستان و اسکاتلند دیگر بر مبنای رضایت نیست. استورجن گفت: فکر نکنم ما به آنجا برسیم.
جانسون تاکید کرد که کشورهای عضو بریتانیا، همچون یک تیم در عرصههای مختلف با یکدیگر همکاری کرده و درباره چالشهای سیاسی پیشرو نیز باید این همکاری را ادامه دهند.
نخستوزیر بریتانیا به همکاری این کشورها در ارتباط با مبارزه عمومی با همهگیری کرونا اشاره کرد و آن را نشانه موفقیت این همکاری مشترک دانست.
نخستوزیر بریتانیا از رهبران کشورهای ولز و همچنین ایرلند شمالی نیز دعوت کرده است تا همراه با نیکولا استورجن جلسه مشترکی برگزار کنند.
در همهپرسی سال ۲۰۱۴ اکثریت مردم اسکاتلند به بقای این کشور در پادشاهی متحد بریتانیا رای داده بودند.
نظرسنجیهای صورت گرفته پس از اجرای بریگزیت حکایت از آن دارند که بر شمار هواداران استقلال اسکاتلند افزوده شده است. اکثریت مردم اسکاتلند خواستار بازگشت به اتحادیه اروپا هستند.
انتهای پیام