مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قوچان خبر داد

واکسیناسیون نیمی از جمعیت بالای ۸۰ سال در قوچان

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قوچان از واکسیناسیون یک هزار و ۴۴۱ نفر از جامعه هدف بیش از ۸۰ سال که حدود نیمی از این افراد را شامل می‌شود در این شهرستان خبر داد.

فرشید فتحی مقدم مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قوچان، در نشست خبری با اصحاب رسانه که روز گذشته در محل سالن اجتماعات این اداره برگزار شد، با اشاره به تغییر وضعیت کرونا از قرمز تیره به نارنجی در شهرستان قوچان و روند بهبود شرایط عنوان کرد: شهرستان قوچان بر اساس میزان بستری همچنان در وضعیت قرمز دارد اما با توجه به اینکه در سیر نزولی بیماری قرار گرفته‌ایم وضعیت شهرستان نارنجی است.

وی اظهار کرد: در دوره پیک چهارم کرونا در شهرستان قوچان تعداد بستری‌ها طی هفته‌های اخیر به ۸۷ مورد در یک روز رسیده بود، اما این روند در حال حاضر با سیر نزولی روبه روست و آمار بستریان روزانه به ۴۷ مورد در روز رسیده است.

فتحی مقدم با اشاره به اجرای طرح واکسیناسیون کرونا در این شهرستان گفت: این طرح در قوچان هم‌زمان با سراسر کشور در چهار فاز در حال اجراست که در فاز نخست که واکسیناسیون کادر بهداشت و درمان در دستور کار قرار گرفت، علی رغم تخصیص سهمیه صددرصدی برای این حوزه تنها یک هزار و ۱۴۵ نفر تمایل به واکسینه شدن داشتند.

وی اضافه کرد: تاکنون ۱۴۳ بیمار خاص و ۲۳ جانباز در مقابل ویروس کرونا واکسینه شده‌اند و در فاز دوم واکسیناسیون باید ۲ هزار و ۸۶۷ فرد بالای ۸۰ سال در این شهرستان واکسینه شوند که تاکنون یک هزار و ۴۴۱ نفر که حدود نیمی از این جمعیت هدف را شامل می شوند واکسن دریافت کرده‌اند.

عدم تخصیص سهمیه واکسیناسیون پاکبان‌ها به شهرستان

مدیر شبکه بهداشت و درمان قوچان با تأکید بر اینکه مشکلی از نظر تأمین واکسن در قوچان برای هیچ‌کدام از گروه‌های هدف وجود ندارد، تصریح کرد: واکسیناسیون بر اساس فهرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد صورت می‌گیرد و تاکنون واکسن‌های روسی، چینی، هندی و کره‌ای برای گروه‌های هدف در این شهرستان مورد استفاده قرار گرفته‌ است اما برای واکسیناسیون پاکبانان ابلاغیه‌ای انجام‌ نشده و سهمیه‌ای به شهرستان اختصاص نیافته‌ است.

وی با اشاره به نمونه‌گیری از ۱۷ هزار و ۸۰۵ نفر از افراد بومی قوچان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، گفت: از این میان ۶ هزار و ۲۵۹ مورد مثبت، ۱۱ هزار و ۳۴۰ مورد منفی و ۲۰۶ مورد نتیجه آزمایش نامشخص بوده‌ است.

فتحی مقدم در ادامه بیان کرد: از زمان شیوع ویروس کرونا تا کنون تعداد فوتی‌های بومی در این شهرستان ۶۰۸ مورد بوده است که نتیجه آزمایش ۲۷۸ مورد آن‌ها مثبت بوده است.

 وی ادامه داد: ۶۱۰ مورد نمونه‌گیری کرونا از دانش آموزان شهرستان قوچان انجام‌ شده است که از این تعداد ۱۳۹ مورد مثبت و ۴۷۱ مورد منفی یا نامشخص بوده است، همچنین از میان کارکنان آموزش‌ و پرورش ۲۷۷ مورد نمونه‌گیری صورت گرفته که ۱۳۶ مورد مثبت اعلام‌ شده است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قوچان با اشاره به غربالگری‌های انجام‌ شده بیماران خاص، دیابتی، فشارخون و مادران باردار گفت: طی یک سال گذشته و در چهار مرحله حدود سه هزار مادر باردار تحت غربالگری قرار گرفته‌اند که از این‌ بین ۲۰۴ مورد ابتلای به کرونا شناسایی‌ شد و ۲۵ مادر باردار کرونایی در بیمارستان بستری‌ شدند و متأسفانه‌ یک‌ تن تاکنون فوت کرده است.

عدم رعایت پروتکل‌های اجتماعی توسط بانک‌ها

در ادامه پرویز دلاور معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان قوچان به توزیع سه هزار بسته حمایتی و فعالیت گروه‌های حمایتی با محوریت سپاه و بسیج در قالب طرح شهید سلیمانی در این شهرستان اشاره و عنوان کرد: در اجرای این طرح انجام آزمایش‌های PCR در پیک چهارم کرونا به اوج خود رسید به‌ گونه‌ای که از ۷ هزار و ۶۰۰ کیت تشخیص سریع دریافت شده در این شهرستان تنها ۸۰۰ کیت باقی‌ مانده است و بیشترین میزان مصرف آن مربوط به فروردین‌ماه سال جاری است.

وی تصریح کرد: طی ماه گذشته دو هزار و ۶۳ تست PCR و دو هزار و ۱۱۵ تست سریع انجام‌ شده و در ماه جاری نیز ۹۱۳ مورد تست برای رهگیری کرونا انجام‌ شده است.

دلاور از دو هزار و ۳۷ مورد بازدید از اماکن تهیه و توزیع و ۳۴۲ مورد اماکن عمومی در شهرستان قوچان خبر داد و اظهار کرد: از این میان ۱۰۴ مورد مراکز تهیه و توزیع متخطی و ۱۷ مورد اماکن عمومی به سازمان تعزیرات حکومتی معرفی‌ شده‌اند.

وی همچنین از صدور ۱۷ مورد اخطار عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی به مطب‌های پزشکان و آزمایشگاه‌های سطح شهرستان خبر داد و افزود: در همین راستا یک مورد مطب پزشک متخصص پلمب شد، همچنین برای ۴۶ مورد اخطار بحرانی صادر و ۲۰ مورد اماکن متخلف پلمب شدند.

معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان قوچان همراهی اصناف در رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این شهرستان را قابل‌ قبول دانست و تصریح کرد: بر اساس معیارها کمترین میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی مربوط به بانک‌ها و دفاتر پیشخوان بوده که در این راستا یک دفتر پیشخوان پلمب و به یک بانک اخطار ۲۴  ساعته داده شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۷:۴۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400022013352
  • خبرنگار :