«جواد یعقوبی» در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه بر اساس فراخوان منتشر شده، پایان خرداد ماه آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره اعلام شده است، اظهار کرد: چه آثار تک نوازی و چه آثار گروه نوازی باید به صورت تصویری بر روی لوح فشرده با درج مشخصات تکنواز یا همنوازان ارائه و آثار گروهی هم باید به پیوست اشعار اجرا شده و یا ترجمه آنها به دبیرخانه ارسال شوند.
وی افزود: همه آثار ارسالی به دبیرخانه توسط شورای فنی جشنواره مورد بررسی قرار می گیرند و با تایید شورا در بخش اصلی، اجرا و داوری میشوند، در ارتباط با آثار گروهی حداکثر ۱۰ گروه مورد تایید قرار می گیرند، گفتنی است آثار تکنوازی، داوری نخواهند شد و صرفا در شورای فنی مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
دبیر ششمین جشنواره موسیقی استان ایلام تاکید کرد: در بخش تکنوازی تحت عنوان آفرینش خلاقانه، ۲۰ رشته ساز را در فراخوان عنوان کرده ایم، شامل سازهای ایرانی، سازهای بومی و سازهای کلاسیک. زمان مشخص شده برای هر کدام از آثار بین ۵ الی ۱۰ دقیقه خواهد بود که این مدت زمان برای آثار گروهی حداقل ۱۵ و حداکثر ۲۰ دقیقه است. بنای ما در شورای فنی این است که در بخش تکنوازی از هر ساز یک اثر را به بخش اصلی معرفی کنیم.
یعقوبی در خصوص زمان برگزاری جشنواره خاطرنشان کرد: در صورتی که شرایط محقق شود و وضعیت کرونا در جامعه رو به بهبود باشد، از فرصت برگزاری حضوری یا نیمه حضوری و در فضای باز استفاده می کنیم، حتی با رعایت دستورالعمل ها تلاش میکنیم که جشنواره با حضور تعدادی از مخاطبان برگزار شود، اما اگر شرایط مهیا نبود امکان حضور گروه ها در محل ضبط اجراها فراهم می شود و در نهایت جدول زمان بندی اجراها و پخش آنها در فضای مجازی منتشر خواهد شد و زمان برگزاری جشنواره نیمه دوم تیرماه یا نیمه اول مرداد ماه خواهد بود.
وی در خصوص نحوه داوری آثار اضافه کرد: سه داور از چهره های برجسته و شناخته شده در سطح ملی جهت داوری آثار گروهی به استان دعوت خواهند شد، آثار به صورت زنده و با حضور داوران ارزیابی می شوند و ۳ اثر برگزیده در این بخش توسط داوران معرفی خواهند شد.
وی با بیان اینکه محدودیتی برای پذیرش آثار ارسالی به جشنواره نداریم، اما در بخش گروه نوازی حداکثر ۱۰ گروه پذیرفته می شوند و در بخش تکنوازی خلاقانه هم حداکثر ۲۰ اثر به بخش اصلی راه پیدا می کنند، تصریح کرد: تجلیل و اجرای نوازندگان پیشکسوت استان _چه به صورت تکنوازی و چه به صورت همنوازی از بخش های جنبی جشنواره است.
دبیر ششمین جشنواره موسیقی ایلام در خصوص اهداف اصلی جشنواره تصریح کرد: مسیری را که از سال گذشته و با برگزاری جشنواره تکنوازی" نغمه امید" آغاز کردیم در جشنواره امسال هم ادامه پیدا می کند و آن هم توانمندسازی گروه های موسیقی و تکنوازهای ما جهت حضور و درخشش در جشنواره های ملی است. "نغمه امید" با ساختار و الگوی جشنواره موسیقی جوان برگزار شد و هدف ما توانمندسازی تکنوازان جوان بود اما امسال تلاش داریم تا گروه ها و تکنوازان خلاق و توانمند شناسایی شوند تا این جشنواره مقدمه ای برای اعزام و حضور آنها در سه جشنواره مهم کشور یعنی جشنواره موسیقی جوان، جشنواره موسیقی فجر و جشنواره نواحی ایران باشد.
ششمین جشنواره موسیقی استان ایلام به دبیری جواد یعقوبی تیر و مرداد ماه ۱۴۰۰ برگزار می شود.