این پروژه تا سال 1391 به پیشرفت 30 درصدی رسید، اما در همان سال به علت نبود اعتبارات عملا به خواب رفت، خوابی که شش سال به درازا کشید. نهایتا سال 1397 پروژه با تزریق اعتبارات، دوباره جان گرفت و توانست ظرف مدت دو سال به پیشرفت 60 درصدی برسد.
اما بازهم نبود اعتبارات کتابخانه مرکزی کرمانشاه را زمین گیر کرد و این پروژه دوباره به خواب رفت، خوابی که یک سال است ادامه دارد و معلوم نیست کی به پایان می رسد!
معصومه حسنی خوانسار مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به توقف یکساله پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه گفت: متاسفانه حدود یک سال است که پروژه به دلیل نبود اعتبارات متوقف شده و عملا کاری روی آن صورت نمی گیرد.
حسنی خوانسار با اشاره به کلنگ زنی این پروژه در سال 1386 گفت: این پروژه در زمینی به مساحت یازده هزار متر مربع در دست احداث است.
وی افزود: این پروژه در پنج طبقه طرح ریزی شده و بخش ها و سالن های مختلف از جمله سالن مطالعه، سالن پژوهش، بخش نشریات، بخش کودک، بخش کتابهای مرجع، بخش نسخ خطی و ... در آن در نظر گرفته شده است.
حسنی خوانسار گفت: کارهای پروژه تا سال 1391 تقریبا خوب پیش رفت و با جذب 2.5 میلیارد تومان اعتبار پروژه به پیشرفت فیزیکی 30 درصدی رسید، اما در همین سال پروژه به دلیل نبود اعتبارات متوقف شد و متاسفانه بین سالهای 1391 تا 1397 اعتباری به پروژه تخصیص پیدا نکرد و این پروژه همچنان در رکود ماند.
حسنی خوانسار تصریح کرد: نهایتا سال 1397 با پیگیری های بسیار مجددا حدود 5.5 میلیارد تومان اعتبار به این پروژه اختصاص یافت که توانستیم ظرف مدت دو سال با این میزان اعتبار پروژه را به پیشرفت 60 درصدی برسانیم، اما باز هم متاسفانه حدود یک سال است پروژه به دلیل نبود اعتبارات متوقف شده و همچنان پیگیریم تا بتوانیم اعتباری برای آن جذب کنیم.
وی اعتبار لازم برای اتمام این پروژه را حدود 25 میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: طبق تفاهم نامه منعقد شده میان نهاد کتابخانه های عمومی کشور و استانداری کرمانشاه قرار بر این است که نهاد کتابخانه ها حدود دو میلیارد تومان اعتبار پرداخت کند، دو میلیارد تومان دیگر هم توسط وزارت ارشاد تامین شود و مابقی اعتبار باید توسط استان تامین شود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: چنانچه اعتبار مناسب برای پروژه تامین شود ظرف حدود دو سال این پروژه به بهره برداری می رسد.
حسنی خوانسار اظهار کرد: آنچه می تواند این پروژه را از خواب بیدار کند، درک ضرورت راه اندازی این ابرپروژه فرهنگی در استان است، کتابخانه مرکزی قرار است مرجعی برای منابع اطلاعاتی استان شامل انواع کتاب های چاپی و الکترونیکی و نشریات و ... باشد و نقش مهم و کلیدی در حوزه فرهنگ استان داشته باشد.
وی افزود: در حال حاضر بسیاری استانهای کشور صاحب کتابخانه مرکزی هستند و حتی استان همجوار همدان هم که جمعیت کمتری از کرمانشاه دارد صاحب کتابخانه مرکزی است و این یک نیاز اساسی برای استان است که مسئولان باید متوجه اهمیت آن باشند.
انتهای پیام