اخبار حقوقی و قضایی در هفته‌ای که گذشت

از دیدار رییسی با "اهالی سینما" تا اعلام شرایط جدید ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری

تکذیب صدور قرار منع تعقیب برای متهمان اصلی پرونده هواپیمای اوکراینی، "مصوبه" جدید شورای نگهبان درباره انتخابات ریاست جمهوری، دیدار رییس قوه قضاییه با برخی هنرمندان، شروع به کار کارخانه ارج با اقدامات قوه قضائیه، درگذشت منصور رحمدل حقوقدان و وکیل دادگستری و ... از جمله اخبار حقوقی و قضایی این هفته بودند.

مهمترین خبرهای حقوقی و قضایی هفته را در این گزارش ایسنا مرور می کنیم.

کارخانه ارج با ۴ محصول خوب شروع به کار خواهد کرد

معاون قضایی دادستان کل کشور گفت: کارخانه ارج با ۴ محصول خوب و با آخرین تکنولوژی روز شروع به کار خواهد کرد و مقدمات آن در حال اجراست و مقدمات به راه انداختن کارخانه رشت الکتریک و صنایع پوشش ایران نیز در حال فراهم شدن است.

به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه سعید عمرانی، معاون قضایی دادستان کل کشور، در برنامه «چاپ اول» شبکه خبر با اشاره به اقدامات دستگاه قضایی برای احیای واحدهای تولیدی، اظهار داشت: کارخانه ارج با ۴ محصول خوب و با آخرین تکنولوژی روز شروع به کار خواهد کرد و مقدمات آن در حال اجراست. مقدمات به راه انداختن کارخانه رشت الکتریک و صنایع پوشش ایران نیز در حال فراهم شدن است.

وی تصریح کرد: در ارتباط با هپکو با وجود اینکه یکسالی است به دولت مسترد شده است هنوز شاهد کاستی ها هستیم.

توییت کدخدایی درباره سخنان رهبر انقلاب

سخنگوی شورای نگهبان، سخنان روز 12 اردیبهشت رهبر معظم انقلاب درباره انتخابات را نقشه راهی برای همه دست‌اندرکاران دانست.

به گزارش ایسنا، عباسعلی کدخدایی در حساب شخصی خود در توییتر نوشت: داشتن برنامه واقعی و پرهیز از سخنان و وعده‌های فریبنده و بدون پشتوانه فکری، جان کلام امروز رهبر معظم انقلاب خطاب به داوطلبان ریاست جمهوری بود و البته به مثابه نقشه راهی برای انتخابات پیش رو برای همه دست‌اندرکاران.

کدخدایی: انتخابات امسال دارای اهمیت بیشتری است

سخنگوی شورای نگهبان در خصوص انتخابات پیش رو و نحوه عملکرد شورا و برگزاری آن در سایه همه‌گیری کرونا توضیحاتی داد و انتخابات امسال را دارای اهمیت بیشتری در مقایسه با انتخابات گذشته دانست.

به گزارش ایسنا به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، عباسعلی کدخدایی در فاصله کمتر از دو ماه تا انتخابات ریاست جمهوری، در گفت‌وگویی با شبکه خبری المیادین لبنان، توضیحاتی در خصوص نحوه عملکرد شورای نگهبان و انتخابات پیش‌رو و برگزاری آن در شرایط کرونایی داد.

کدخدایی همچنین گفت: شورای نگهبان تاکنون مانع ثبت‌نام خانم‌ها در انتخابات ریاست جمهوری نشده است. بلکه در صورت ثبت‌نام، صلاحیت آنها نیز مانند نامزدهای مرد در شورای نگهبان بررسی می‌شود. البته تاکنون صلاحیت خانم‌ها برای انتخابات احراز نشده است. اما شورای نگهبان مانعی را برای ثبت‌نام آنها قرار نداده است.

منصور رحمدل درگذشت

دکتر منصور رحمدل - حقوقدان - دار فانی را وداع گفت.

به گزارش ایسنا، خبر درگذشت این استاد حقوق جزا و جرم‌شناسی و وکیل پایه یک دادگستری از سوی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری (اسکودا) اعلام شده است.

قدیمی ترین زندانی استان تهران آزاد شد

معاون دادستان تهران در امور زندان‌ها از آزادی قدیمی ترین زندانی استان تهران خبرداد و گفت: به مناسبت ماه مبارک رمضان به بیش از ۵ هزار مددجو مرخصی داده شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، حجت الاسلام و المسلمین احمدعلی  فیروزجایی افزود: به مناسبت ماه مبارک رمضان و  شب‌های پر فضیلت قدر و همچنین عید سعید فطر، به استناد بخشنامه ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ ریاست محترم قوه قضاییه، جهت پیشگیری از انتشار و سرایت ویروس منحوس کرونا در زندان های استان تهران، تعداد ۵ هزار و ۲۲۲ نفر مددجو به مرخصی اعزام و یا با تمدید مرخصی آنان به مدت ۲۰ روز موافقت شد.

وی همچنین اعلام کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۲۵۰۰ نفر از زندانیان در راستای استفاده از نهادهای ارفاقی با پیشنهاد عفو به مناسبت عید سعید فطر، به کمیسیون عفو و بخشودگی استان تهران معرفی شدند که رسیدگی به پرونده‌های آنان در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: از جمله برای یکی از مددجویان که به لحاظ عدم توانایی در رد مال به مبلغ حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، سالیان متمادی به عنوان قدیمی ترین زندانی استان تهران در زندان بود، با پیگیری‌های به عمل آمده و پرداخت ۳۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات خیرین به ۵ تن از شکات، مقدمات آزادی فراهم آمد و در ششم اردیبهشت ۱۴۰۰ مصادف با سیزدهم ماه مبارک رمضان از زندان آزاد شد.

انتقال جسد دبیر اول سفارت سوییس به پزشکی قانونی/ مسوولان سفارت در جریان دقیق موضوع قرار گرفتند

جسد سیلوی برونر دبیر اول سفارت سوییس در تهران برای کالبدشکافی و نمونه برداری تحویل پزشکی قانونی شد و مسوولان سفارت در جریان دقیق موضوع قرار گرفته اند.

به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه، خانم سیلوی برونر ۵۱ ساله و دبیر اول سفارت سوییس در تهران و شاغل در دفتر حافظ منافع آمریکا در بامداد امروز در محل سکونتش از طبقه ۱۷ برجی در نیاوران سقوط کرده که جسد بی جان وی امروز صبح در باغچه پایین بالکن کشف گردیده است.

بررسی های قضایی با حضور قاضی قتل و کارشناسان صحنه جرم به صورت دقیق انجام گردید و جسد جهت کالبدشکافی و نمونه برداری و تعیین علت فوت به پزشکی قانون منتقل شد. همچنین مسوولان سفارت در جریان دقیق موضوع قرار گرفته اند.

هشدار رئیسی به بانک‌های تملک‎‌کننده کارخانه‌ها و کارگاه‌ها

رئیس قوه قضاییه با صدور دستور اجرای طرح پایش بنگاه‎‌های تولیدی تعطیل و نیمه‎‌تعطیل در کشور، تأکید کرد: اقدام کسانی که با گرفتن واحدهای تولیدی و تعطیل کردن آن و بیکار کردن صدها کارگر، تجهیزات و اراضی این کارخانه‎‌ها و کارگاه‌‎ها را فروخته و یا دنبال این کار هستند، خیانت و قابل تعقیب است.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه صبح روز دوشنبه (۱۳ اردیبهشت) شورای عالی قوه قضاییه، با تسلیت ایام شهادت مولی الموحدین حضرت علی (ع) و لیالی قدر اظهار داشت: پیام شب قدر برای همه بندگان خدا در سراسر عالم پیام توجه به مقام ولایت کبری و وجود مقدس نبی مکرم اسلام و امیرالمؤمنین و اولیای الهی و آیات نورانی قرآن است.

رئیسی افزود: برای اجرای دستورات رهبر معظم انقلاب در پشتیبانی از تولید، همه کسانی که کارگاه‌‎ها و کارخانه‌‎های واگذار شده را تملک کرده‌اند، موظفند تلاش کنند چراغ تولید در این واحدها روشن و پرفروغ بماند.

رئیس قوه قضاییه افزود: اگر کسی یک بنگاه تولیدی را در راستای اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی و خصوصی‌سازی تحویل گرفته، باید به حرکت چرخ‌های تولید در آن مجموعه سرعت ببخشد تا تولید در کشور رونق یابد.

هنرمندان از آسیب‌های اجتماعی فیلم بسازند

رئیس قوه قضاییه پیشنهاد کرد هنرمندان برای به تصویر کشیدن معضلات، در دادگاه‌ها و در زندان‌ها حضور یابند و با اطلاع از جزئیات پرونده‌ها و گفتگو با آسیب دیدگان اجتماعی علل وقوع آسیب‌های اجتماعی را بررسی کنند و بر اساس آن فیلم بسازند.

به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه، سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه که عصرآدینه (دهم اردیبهشت) در بیست و ششمین نشست نخبگانی ویژه ماه‎های رمضان، در پاسخ به درخواست خانه سینما و تعدادی از سینماگران، میزبان اهالی سینما بود تا با آن‌ها درباره «نقش سینما در کاهش آسیب‎های اجتماعی و مبارزه با مفاسد اقتصادی» هم اندیشی کند، اجرای عدالت را انگیزه امام و رهبری و همه صلحا و مجاهدان راه خدا و از مهم‌ترین اقتضائات برقراری نظام اسلامی عنوان کرد و اظهار داشت: اکنون که گام دوم انقلاب آغاز شده، باید عقب ماندگی‌های اجرای عدالت و احساس عدالت در جامعه را جبران کنیم و همه بخش‌ها باید در این زمینه نقش آفرین باشند.

رئیس قوه قضاییه نقش هنرمندان را در کاهش آسیب‌های اجتماعی بسیار مهم دانست و گفت: پدیده‌های مذمومی مانند طلاق و اعتیاد باید طوری در جامعه نشان داده شوند که یک نفرت عمومی نسبت به آن‌ها به وجود بیاید و از آن طرف ازدواج و جامعه سالم باید مورد تأکید قرار گیرد.

صدور قرار منع تعقیب برای متهمان اصلی پرونده هواپیمای اوکراینی صحت ندارد

یک مقام آگاه در سازمان قضایی نیروهای مسلح "ادعاهای مطرح شده درباره صدور قرار منع تعقیب برای متهمان اصلی پرونده هواپیمای اوکراینی" را تکذیب کرد.

به گزارش ایسنا، این مقام آگاه تصریح کرد: همانگونه که قبلاً اشاره شد برای ۱۰ نفر از متهمان این پرونده به دلیل قصور و سهل انگاری، قرار جلب به دادرسی صادر و پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال شده است.

وی خاطر نشان کرد: بلافاصله پس از ارسال پرونده به دادگاه، کار مطالعه پرونده توسط قاضی رسیدگی کننده آغاز و  برای فراهم ساختن مقدمات تشکیل دادگاه با حضور اولیاء دم و وکلای آنان جلسات متعددی برگزار شده است.

"مصوبه" جدید شورای نگهبان درباره انتخابات ریاست جمهوری

یک عضو شورای نگهبان از "مصوبه" جدید شورای نگهبان درباره انتخابات ریاست جمهوری و ساماندهی وضعیت ثبت نام نامزدها خبر داد.

به گزارش ایسنا به نقل از  پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در گزارش ۷۸ از سلسله گزارش‌های خود از جلسات شورای نگهبان نوشت: چهارشنبه هشتم اردیبهشت‌ماه، جلسه شورای نگهبان برگزار شد. در این جلسه با توجه به نزدیکی ایام ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، مباحثی در خصوص نابسامانی و بی‌نظمی وضعیت ثبت‌نام داوطلبان مطرح شد و اعضا همگی نسبت به ساماندهی وضعیت ثبت‌نام داوطلبان اتفاق نظر داشتند.

جنتی: نامزدهای انتخابات از همین امروز درست سخن بگویند

آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان روز چهارشنبه (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰) در جلسه هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: نامزدهای محترم باید در فرایند تبلیغات انتخابات، حرف‌های درست و کارشناسی شده بزنند و در عمل نیز به آن پایبند باشند و بدانند مردم از آن‌ها مطالبه خواهند کرد؛ پس از همین امروز درست سخن بگویند و وعده‌های بدون پشتوانه ندهند.

اعضای هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری شامل آقایان احمد جنتی، احمد خاتمی، عباسعلی کدخدایی، سیامک ره‌پیک، محمدحسن صادقی‌مقدم، غلامحسین محسنی اژه‌ای و عباس کعبی هستند که در جلسه ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ شورای نگهبان انتخاب شدند.

بر اساس قانون نظارت شورای نگهبان بر انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۶۴/۴/۴ مجلس شورای اسلامی، «شورای نگهبان قبل از شروع انتخابات دو نفر از اعضای خود و پنج نفر از افراد مسلمان و مطلع و مورد اعتماد دارای حسن سابقه را با اکثریت مطلق آرای اعضای شورای نگهبان به عنوان هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری و سه نفر به عنوان عضو علی‌البدل، انتخاب و به وزارت کشور معرفی می‌نماید.» که این هیأت «بر کلیه‌ی مراحل انتخابات و جریان‌های انتخاباتی و اقدامات وزارت کشور و هیأت‌های اجرایی که در انتخابات مؤثر است و آنچه مربوط به صحت انتخابات می‌شود، نظارت خواهد کرد.»

ارجاع ۲.۵ میلیون پرونده به پزشکی قانونی در سال

رییس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: تعداد پرونده‌های ارجاعی سازمان در طول سال به حدود ۲.۵ میلیون پرونده در بخش های معاینات، آزمایشگاه، کمیسیون، تشریح و .... می رسد.

به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پزشکی قانونی کشور، عباس مسجدی صبح روز شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه در مراسمی که به منظور تجلیل از خیرین سازمان در سالن شماره یک حوزه ریاست برگزار شد، گفت: مراجعین پزشکی قانونی عمدتا افرادی دردمند و آسیب دیده هستند که فراهم بودن فضای مناسب و استاندارد می تواند زمینه ارائه خدمت بهتر با حفظ آرامش را برای آنان فراهم کند.

رییس سازمان با تأکید مجدد بر نوع مراجعات سازمان افزود: بیش از ۸۵ درصد خدمات سازمان به حوزه معاینات بالینی مربوط می شود که از این تعداد حدود ۳۳ درصد پرونده ها مربوط به تصادفات و حوادث رانندگی و همین میزان هم مربوط به مراجعین نزاع است؛ همچنین علاوه بر بخش های کمیسیون و آزمایشگاه، ۷۰ هزار جسد نیز سالانه در سازمان تعیین علت فوت می شود.

بازرسی باید حکم دیده بـان را داشتـه باشـد/ سرباز بودن در نظام اسلامی یک افتخار است

رییس سازمان زندان‌ها گفت: بازرسی باید حکم دیده بـان را داشتـه باشـد واز موضـع بالاتر به صورت دلسوزانه مسـائل را رصد و شناسایی کند.

به گزارش ایسنا به نقل از  پایگاه خبری سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور؛ محمد مهدی حـاج محمدی در نشست ویدئو کنفراس سراسری با بازرسان زندان های سراسر کشور با اشاره به جایگاه اداره ارزیابی عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات و نقش آن در پیشگیری ازبروز اتفاقات گفت: شناساسی نقاط قوت مهمتر از شناسایی نقاط ضعف است و باید با شناخت کافی از مجموعه از بروز هرگونه مشکل پیشگیری کرد.

وی افزود: دو نوع مراقبت داریم اظهار داشت: یک نوع مراقبت ایـن است که پس از اینکـه برای شخـص اتفاقی افتاد سراغ او برویم و یک نوع دیگر مراقبت این است که مـا توفیق داشتـه باشیم مراقبت و پیشگیری کنیم که کسی گرفتار نشود و از وقوع اتفاق جلوگیری کنیم.

حاج محمدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بازرسی باید حکم دیده بـان را داشتـه باشـد واز موضـع بالاتر به صورت دلسوزانه مسـائل را رصد و شناسایی کند. دربستر سامانه مشعل، ایرادات و اشکالات و نقطه نظرات و پیشنهادات همکاران بدون واسطه منعکس می شود و همچنین خانواده مددجویان نیز امکان انتقال مشکلات برای آنها فراهم است.

ضبط کالا و جریمه ۶۲ میلیارد ریالی برای شرکت تولیدی مشتقات نفتی

مدیرکل روابط عمومی سازمان تعزیرات حکومتی از محکومیت ۶۲ میلیارد ریالی یک شرکت نفتی به اتهام مباشرت در قاچاق کالای گمرکی در استان یزد خبر داد.

به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و تشریفات سازمان تعزیرات حکومتی، محسن عسکری در این رابطه اظهار کرد: بر حسب گزارش واصله از اداره کل گمرکات استان یزد، پرونده تخلف یک شرکت تولیدی مشتقات نفتی به اتهام مباشرت در قاچاق کالای گمرکی که شامل مقادیری از فرآورده های نفتی از نوع (نفت سفید) بود به اداره کل تعزیرات حکومتی استان یزد ارسال شد.

مدیرکل روابط عمومی سازمان تعزیرات حکومتی اضافه کرد: متهم علاوه بر ضبط کالا و ممانعت از فعالیت شخص حقوقی به مدت یک سال به صورت تعلیقی به پرداخت مبلغ ۶۲ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شد.

هیات‌های اندیشه‌ورز در دیوان عدالت اداری تشکیل می‌شود

با دستور رئیس دیوان عدالت اداری، اقدامات اجرایی جهت تشکیل هیات‌های اندیشه‌ورز در دیوان عدالت اداری آغاز شد.

به گزارش ایسنا به نقل از دیوان عدالت اداری، حجت الاسلام و المسلمین محمد مصدق، رئیس دیوان عدالت اداری دستور آغاز به کار هیات های اندیشه ورز را صادر کرد و گفت: هدف از تشکیل این هیات‌ها، بررسی تخصصی و ارائه برنامه‌های راهبردی و عملیاتی  در موضوعات مربوط به صلاحیت و وظایف دیوان عدالت اداری از جمله کاهش دعاوی، پیشگیری از ورود پرونده‌ها به دیوان، صیانت از حقوق عامه، کاهش موجودی شعب، کاهش اطاله دادرسی و ارتقای جایگاه سازمانی آن است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۴:۱۵
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1400021610881
  • خبرنگار : 71594