تا پیش از این بیماران اصفهانی برای استفاده از دستگاه پت اسکن باید راهی شهرهای دیگر می شدند، اما سال گذشته دستگاه پت اسکن با هزینه ای بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان خریداری و در بیمارستان فارابی به عنوان قطب درمانی شرق اصفهان نصب خواهد شد و امید می رود تا تیر ماه امسال آماده خدمت رسانی به مردم اصفهان شود.
راه اندازی جامع ترین و مجهزترین مرکز درمان سرطان در بیمارستان فارابی
مرتضی امامی پارسا، رئیس مجتمع تخصصی و فوق تخصصی فارابی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به مصوبه راه اندازی مرکز درمانی تیپ سه سرطان به عنوان جامع ترین و مجهزترین مرکز استانی درمان سرطان در بیمارستان فارابی، اظهار کرد: ساخت چنین مجموعه ای هزینه سنگینی در بر دارد و دست یاری به سوی خیرین دراز می کنیم.
وی یکی از اجزای مرکز جامع درمان سرطان را تکنولوژی جدید تشخیصی با دستگاه پت اسکن اعلام کرد و گفت: سال گذشته دستگاه پت اسکن با هزینه ای بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان خریداری و وارد بیمارستان فارابی شد و امیدواریم طی ماه های آینده بتوانیم این دستگاه را راه اندازی کنیم. ساختمانی برای راه اندازی دستگاه پت اسکن درحال احداث است که تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تا اواخر خرداد به اتمام رسیده و تیرماه امسال آماده بهره برداری می شود.
وی کاربرد دستگاه پت اسکن را برای بیماران سرطانی که در مراحل تشخیصی خود هستند و بعد از درمان نیاز به چکاب دارند برشمرد و افزود: این دستگاه بسیار دقیق و حساس است و مشابه آن را در اصفهان نداشتیم و بیماران نیازمند به شهرهایی همچون تهران و شیراز می روند، اما امیدواریم به زودی شهروندان اصفهان نیز از این خدمت بهره مند شوند.
امامی گفت: نیازمند ساخت یک ساختمان مجزا در مجموعه بیمارستان هستیم تا در زمینه شیمی درمانی، دستگاه شتاب دهنده برای رادیوتراپی و دستگاه تشخیصی دیگر از جمله سی تی سیمیلاتور – براکی تراپی – ید درمانی – سایبر نایف و گاماکمرا در مجموعه مجهز و منظمی به مردم خدمات رسانی کند. ساختمان سازی برای چنین مجموعه ای هزینه بالایی نیاز دارد، این درحالی است که دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با خرید دستگاه ها و تجهیزات بیش از توان خود در این حوزه سرمایه گذاری کرده و هم اکنون نیازمند همراهی خیران هستیم. همانگونه که خیران سلامت استان در همه گیری کرونا با سیستم بهداشت و درمان همراه بوده اند، امیدواریم در این زمینه نیز به یاری بیماران بشتابند.
رئیس مجتمع تخصصی و فوق تخصصی فارابی با اشاره به اینکه بیمارستان فارابی در مساحت ۱۰۰ هزار متر مربع و با قدمت بالای ۵۰ سال مشغول ارائه خدمات درمانی در منطقه شرق اصفهان است، گفت: این بیمارستان در سال های گذشته تنها به عنوان یک بیمارستان روانپزشکی شناخته می شد که در کنار آن در زمینه چشم پزشکی نیز خدمات رسانی می کرد، تا اینکه از سال ۱۳۹۴ ماموریت بیمارستان فارابی تغییر کرد و تبدیل به یک بیمارستان جنرال با بخش های جراحی، داخلی، ارتوپدی، دیالیز و ... شد.
وی با اشاره به خرید و نصب یک دستگاه سی تی اسکن مدرن در سال ۱۳۹۷ در بیمارستان فارابی، گفت: یک بخش آی سی یو با ظرفیت ۱۲ تخت بستری نیز در بیمارستان راه اندازی و اوایل سال گذشته بهره برداری شد. همچنین اتاق های عمل بیمارستان با کمک خیرین و با هزینه ای بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان درحال بازسازی و توسعه است که تا شهریور ماه امسال به بهره برداری می رسد.
بهره برداری از کلینیک ویژه فارابی در سال جاری
رئیس مجتمع تخصصی و فوق تخصصی فارابی از بهره برداری یک کلینیک ویژه در فضایی به مساحت شش هزار متر در سال جاری خبر داد و گفت: این کلینیک خدمات سرپایی به مردم ارائه خواهد کرد. زایشگاه بیمارستان نیز که ساخت آن از سال گذشته شروع شده بود تا شهریورماه امسال به بهره برداری می رسد تا بیمارستان فارابی تبدیل به یک مجموعه کامل بیمارستانی شود که در کنار بخش روانپزشکی، در همه رشته های تخصصی خدمات رسانی می کند.
وی ادامه داد: درحال حاضر نیز کلینیک های تخصصی بیمارستان فعال است، ولی روند رو به توسعه بیمارستان در چند سال اخیر با جدیت دنبال شده است. بیمارستان فارابی قرار است با تغییر ماموریت از یک بیمارستان تخصصی به جنرال تبدیل شود.
وی تصریح کرد: این بیمارستان مجوز یک مجموعه درمانی ۸۰۰ تخت خوابی را گرفته که در اعتبارات ملی سال ۱۴۰۰ پیش بینی شده و امیدواریم به زودی کلنگ یک بیمارستان جدید و نوساز با این ظرفیت در منطقه شرق اصفهان به زمین زده شود.
تبدیل بیمارستان فارابی به قطب درمانی در شرق اصفهان
امامی ظرفیت کنونی بیمارستان فارابی را ۳۵۰ تخت بیمارستانی فعال اعلام کرد که ۲۵۰ تخت آن روانپزشکی است و افزود: بخش چشم پزشکی، ارتوپدی و داخلی و جراحی بیمارستان فعال است، اما با طرح جدید بیمارستان قرار است به عنوان یک مرکز درمانی جنرال در شرق اصفهان هم پای بیمارستان الزهرا(س) در جنوب اصفهان فعالیت کرده و تبدیل به قطب درمانی بزرگ در شرق اصفهان شود.
رئیس مجتمع تخصصی و فوق تخصصی فارابی با بیان اینکه امیدواریم با تخصیص اعتبارات ملی بیمارستان ۸۰۰ تخت خوابی فارابی هرچه زودتر راه اندازی شود، گفت: درحال حاضر با امکانات موجودی که داریم به صورت جامع مشغول خدمت رسانی به بیماران هستیم، اما باتوجه به پیک اخیر کرونا و پر شدن ظرفیت بیمارستان ها، بیمارستان فارابی به عنوان یکی از مراکز درمان کووید۱۹ درنظر گرفته شد.
اختصاص تخت های روانپزشکی به بیماران کووید
وی با اشاره به تغییر ماموریت ۱۰۰ تخت بیمارستان فارابی به تخت های بستری بیماران کووید، گفت: بیماران روانپزشکی بیمارستان به مرکز مدرس منتقل شده و بخش های داخلی، جراحی، ارتوپدی و چشم پزشکی را تعطیل کرده و به سمت سرویس دهی به بیماران کووید بردیم و متاسفانه به سرعت این تخت ها پر شد.
امامی با بیان اینکه بیماران روانپزشکی از مظلوم ترین افراد جامعه هستند که دچار نوعی آسیب روحی همچون افسردگی یا اضطراب شدید شده اند، گفت: این بیماران اگر در بدو بیماری درمان شوند از گستردگی بیماری جلوگیری شده و به جامعه برمی گردند.
بخش های بسیار مدرن و مجهز روانپزشکی در بیمارستان فارابی
وی با تاکید براینکه خوشحالیم در سال های گذشته به این بیماران خدمت رسانی کرده و می کنیم، اظهار کرد: بخش های روانپزشکی بیمارستان فارابی به بخش های بسیار مدرن و مجهزی تبدیل شده که می توان به آن افتخار کرد.
رئیس مجتمع تخصصی و فوق تخصصی فارابی یادآور شد: شهروندانی که طی سال های گذشته به این بیمارستان آمده و خدمات دریافت کرده اند به این بیمارستان به عنوان بیمارستان روانپزشکی نگاه نمی کنند، در عین حال که بیمارستان فارابی از بیمارستان قبلی به یک مجتمع بیمارستانی تغییر وضعیت داده و در همه حوزه ها آماده خدمات رسانی به مردم است.
وی هفت اتاق عمل، سی تی اسکن، رادیولوژی و آزمایشگاه و کلینیک ویژه که تا چند ماه آینده به بهره برداری می رسد را از امکانات این بیمارستان برشمرد و افزود: درمانگاه چشم پزشکی، ارتوپدی، مغز و اعصاب، جراحی، زنان و اطفال بیمارستان نیز فعال است و تا پیش از همه گیری کرونا روزانه ۲۵۰ تا ۴۰۰ مراجعه کننده در درمانگاه عمومی داشتیم، اما شرایط کرونا سرویس دهی ما را محدود کرد.
امامی با تاکید براینکه شاید کسانی که به بیمارستان فارابی مراجعه نکرده اند هنوز تصور یک بیمارستان تک تخصصی روانپزشکی را دارند، گفت: بیمارستان فارابی چند سالی است تبدیل به بیمارستان جنرال شده و در نقشه راه خود قرار است تبدیل به قطب درمانی شرق شود، همانطور که شمال اصفهان بیمارستان های امین و غرضی، در جنوب الزهرا(س) و شریعتی، در غرب بیمارستان کاشانی و در مرکز بیمارستان خورشید مشغول ارائه خدمات درمانی به مردم هستند شرق اصفهان هم نیاز به بیمارستان جامعی داشت که در حال راه اندازی است.
انتهای پیام