به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، جدیدترین نمونهی اولیهی استارشیپها در روز چهارشنبه ۵ مه(بامداد ۱۶ اردیبهشت) با موفقیت آزمایش خود را به پایان رساند و بر روی سکوی فرود نشست. این آزمایش در شصتمین سالگرد اولین پرواز فضایی سرنشیندار ایالات متحده آمریکا انجام شد. اگرچه این تداخل تصادفی بود اما موفقیت استارشیپ SN۱۵ گامی بزرگ برای اسپیسایکس در جهت رساندن انسانها به فضاست.
این فضاپیما در ساعت ۶:۲۴ بعدازظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۲:۵۴ بامداد به وقت تهران) از مرکز فضایی این شرکت در جنوب تگزاس برخاست و ۱۰ کیلومتر در آسمان اوج گرفت، چندین مانور انجام داد و سپس به سلامت به سکو بازگشت و شش دقیقه پس از برخاستش روی سکو فرود آمد.
این قدمی بزرگ بود زیرا چهار همتای استارشیپ SN۱۵ همگی روی سکو منفجر شدند.
استارشیپ قرار است افراد و محمولهها را به ماه و مریخ و مسیرهای دورتر ببرد. این سیستم دارای دو بخش است که هردوی آنها قابل بازیابی و استفاده مجدد هستند. یک فضاپیما به نام استارشیپ و یک تقویت کننده(بوستر) به نام Super Heavy. هر دوی این بخشها توسط موتورهای رپتور کنترل میشوند. به گفتهی ایلان ماسک مدیرعامل شرکت اسپیسایکس، استارشیپ شش موتور و Super Heavy در حدود ۳۰ موتور خواهد داشت.
اگرچه استارشیپ SN۱۵ از نظر اندازه با نمونهی اصلی یکی است اما تنها سه موتور دارد. استارشیپهای آینده قدرتمندتر خواهند بود و ایلان ماسک میگوید که قصد دارند تا پایان سال یک استارشیپ به مدار زمین بفرستند. او همچنین میگوید که انتظار میرود این سیستم تا سال ۲۰۲۳ تکمیل و آمادهی عملیات شود اگرچه که میداند این زمانبندی کمی بلندپروازانه است.
پروژهی "ماه عزیز" که قرار است در آن یوساکو مائهزاوا(Yusaku Maezawa) ژاپنی و تعداد دیگری از افراد را به ماه ببرد و پروژهی آرتمیس ناسا به ماه همگی قرار است با استارشیپ انجام شوند.
انتهای پیام