ترمیم بینی با کمک چاپ 3 بعدی

محققان "دانشگاه آلبرتا" در مطالعه اخیرشان تکنیک جدیدی را برای چاپ سه بعدی غضروف در اشکال سفارشی ابداع کرده‌اند. از این روش می‌توان برای ترمیم بینی بیماران مبتلا به سرطانی پوست استفاده کرد و در نتیجه دیگر نیاز به گرفتن نمونه غضروف از دیگر قسمت‌های بدن بیماران نیست.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، بینی یکی از رایج‌ترین قسمت‌ها برای تشکیل سرطان پوست است و این موضوع با توجه به میزان قرار داشتن آن در معرض آفتاب، قابل درک است. برای درمان این امر اغلب به برداشتن قسمت‌هایی از پوست و غضروف نیاز است اما با توجه به برجستگی بینی در صورت، افراد خواهان اصلاح این ناهنجاری‌ها هستند.

معمولاً انجام این کار با استفاده از غضروف‌های گرفته شده از قسمت دیگری از بدن مانند دنده‌ها انجام می‌شود. اما این کار نیز به نوبه خود مشکلات بیشتری را ایجاد می‌کند چرا که تهاجمی است و می‌تواند به عوارض دیگری منجر شود و دیگر اینکه نمونه‌های غضروف همیشه با شکل بینی به خوبی هماهنگ نمی‌شوند.

در مطالعه جدید محققان دانشگاه آلبرتا غضروف جایگزین را در آزمایشگاه رشد دادند. این مسئله هر دو مشکل را برطرف می‌کند زیرا دیگر نیازی به گرفتن نمونه از جای دیگر بدن نیست و می‌توان آنها را دقیقاً متناسب با شکل بینی صورت فرد شکل داد.

محققان این مطالعه سلول‌های غضروف بینی انسان را برداشته و سپس آنها را با هیدروژل ساخته شده از کلاژن گاو مخلوط کرد. سپس این ماده به شکل مورد نیاز چاپ زیستی سه بعدی شد و حدود چهار هفته برای کشت در آزمایشگاه قرار گرفت. طی آن زمان غضروف درست می‌شود و آماده پیوند به بیمار است.

"آدتولا ادیسیدا"(Adetola Adesida) نویسنده این مطالعه گفت: این به نفع بیمار است چرا که در این روش آنها می‌توانند روی تخت اتاق عمل بروند. در ۳۰ دقیقه کار بافت برداری از بینی آنها انجام می‌شود و پس از آن می‌توانیم به طور خاص برای آنها غضروف بسازیم. حتی می‌توانیم سلول‌ها را ذخیره کرده و بعداً از آنها برای ساختن هر آنچه برای جراحی لازم است استفاده کنیم.

محققان آلبرتا در مرحله بعدی میزان عملکرد غضروف رشد یافته در آزمایشگاه پس از پیوند به حیوانات را آزمایش خواهند کرد. محققان امیدوارند که طی دو یا سه سال آینده این آزمایش را بر روی انسان انجام دهند.

یافته‌های این مطالعه در مجله "FASEB" منتشر شده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400021510091
  • خبرنگار : 71607