کدو آجیلی در هرمزگان کشت می شود

تداوم کشت برخی محصولات سبزی و صیفی در منطقه هرمزگان و نوسانات شدید قیمت محصول و همچنین افزایش بی‌رویه هزینه‌های تولید، منجر به بی‌رغبتی برخی کشاورزان نسبت به کشت و تولید محصولات سبزی و صیفی رایج در این منطقه نظیر پیاز، بادمجان و گوجه‌فرنگی شده است. در این زمینه، کاهش سطح آب‌های زیرزمینی به‌دلیل کاهش نزولات جوی و همچنین برداشت بی‌رویه آب از چاه‌ها، نیز نگاه‌ها را به سمت محصولاتی با نیاز آبیاری کم معطوف داشته است.

محقق بخش زراعی و باغی این مرکز در گفت و گو با ایسنا، افزود:  کدو آجیلی از جمله محصولاتی است که، به دلیل نیاز آبیاری کمتر (مصرف کمتر آب)، می‌تواند در کشت پاییزه هرمزگان موجب ایجاد تنوع در الگوی کشت محصولات شود. 

دکتر حامد حسن زاده در این خصوص بیان کرد: کشت بذر کدو آجیلی در مناطق ساحلی استان هرمزگان از اواسط شهریورماه تا آذرماه امکان‌پذیر است. 

وی در خصوص زمان کشت محصولات اظهار کرد: این مناطق فاقد سرمای زمستان بوده و عمده محصولات فصل گرم نظیر گوجه‌فرنگی، بادمجان، فلفل، هندوانه، خیارسبز و ... در پاییز کشت می‌شود. 

حسن زاده در پایان عنوان کرد: در مجموع از مهمترین مزایای کشت کدو آجیلی در صورت فراهم بودن شرایط اقلیمی می توان به کشت مستقیم و حذف هزینه های تولید و انتقال نشاء، نیاز آبی کمتر، برداشت یکباره محصول، قابلیت نگهداری محصول برداشت شده و قیمت مناسب محصول تولید شده اشاره کرد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 1400021409482
  • خبرنگار :