زاخارووا: اقدام آمریکا در توسعه دفاع موشکی جهانی منجر به پیامدهای جدی امنیتی شده است

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد، اقدام آمریکا در توسعه سیستم دفاع موشکی جهانی منجر به پیامدهای جدی امنیتی شده و یک رقابت تسلیحاتی از جمله رقابت موشکی را بر انگیخته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، مقامات روسیه بارها توجه واشنگتن را به خطرات مرتبط با توسعه بدون محدودیت سیستم دفاع موشکی جهانی آمریکا جلب کرده‌اند. واشنگتن احتمال اعمال هرگونه محدودیت بر فعالیت‌های ضد موشکی‌شان را رد می‌کند.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای گفت:‌ تقویت برنامه دفاع موشکی جهانی آمریکا منجر به پیامدهای جدی در حوزه امنیتی می‌شود، تعادل استراتژیک نیروها در جهان را نقض می‌کند و یک رقابت تسلیحاتی از جمله رقابت موشکی را بر می‌انگیزد.

وی در رابطه با گزارشات رسانه‌ای پیرامون برنامه‌های واشنگتن برای اختصاص 18 میلیارد دلار به ساخت و توسعه رهگیرهای موشکی گفت:‌ این هزینه تنها یکی از برنامه‌های محاسبه شده توسط پنتاگون است تا رهگیرهای وعده داده شده را تولید، مستقر و نگهداری کند؛ رهگیرهایی که قرار است جایگزین موشک‌های ضدبالستیکی شوند که در حال حاضر در آمریکا مستقر هستند.  

زاخارووا همچنین اظهار داشت: تلاش‌های آمریکا برای مبدل کردن توسعه یک برنامه جدید دفاع موشکی جهانی به عنوان یک پروژه دفاعی چیزی نیست جز پنهان‌کاری و منحرف کردن توجهات از واقعیت ماجرا.

وی افزود: اصلی‌ترین هدف آمریکا از تقویت توانایی‌های دفاع موشکی این است که با ایجاد شرایطی برای انجان نخستین حمله به دشمن و حفاظت از خود در برابر اقدامات تلافی‌جویانه، یک برتری قطعی بدست آورد.

این دیپلمات همچنین تاکید کرد که روسیه سیگنال‌هایی را مشاهده می‌کند که دال بر آمادگی واشنگتن برای مذاکره درباره موضوعات ثبات استراتژیک و یک گفت‌وگو است.

وی افزود: ما هنوز نمی‌دانیم که دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از چه زاویه‌ای به جنبه‌های مختلف کنترل تسلیحاتی از جمله موضوعات ضدموشکی خواهد پرداخت. در عین حال، سیگنال‌هایی از جانب واشنگتن دریافت می کنیم که تمایل این کشور برای مذاکره با ما پیرامون موضوعات ثبات استراتژیک را نشان می‌دهند.  

زاخارووا اعلام کرد، مسکو آماده است تا درخصوص این مساله گفت‌وگوی واقعی داشته باشد.

وی تصریح کرد: با این حال ما با هیچ چیزی که منافع و نگرانی هایمان را در نظر نگیرد، موافقت نخواهیم کرد. اگر بتوانیم به صورت مشترک به یک تعادل منافع برسیم، آن وقت می توانیم درباره توافقات مذاکره کنیم.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۴:۳۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400021309090
  • خبرنگار : 71477

برچسب‌ها