بسته اخبار سیاسی 12 اردیبهشت

عذرخواهی ظریف/زمزمه‌هایی از بازگشت آمریکا به برجام/احتمال مذاکرات جدید ایران و عربستان

درخواست بخشش ظریف از مردم و خانواده شهید سلیمانی/ گفت‌وگوی جو بایدن و رئیس موساد درباره ایران/ درخواست همکاری حفاظت اطلاعات وزارت دفاع از مردم/ واقعیتی که "محمد بن سلمان" با آن روبرو شده است و... از جمله اخبار پربازدید امروز سرویس سیاسی ایسنا بود که جزییات آن در ادامه می آید.

به گزارش ایسنا،‌ پست اینستاگرامی محمدجواد ظریف در سحرگاه ۱۹ ماه مبارک رمضان برای درخواست بخشش از سوی مردم و خانواده شهید سلیمانی در صدر اخبار پرمخاطب امروز قرار گرفت.

وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: عرایض بنده ـ که هیچ ادعایی جز صداقت بر قطعیت‌ آن ندارم ـ ذره‌ای از عظمت شهید سلیمانی و نقش بی‌بدیل او در بازآفرینی امنیت ایران، منطقه و جهان نمی‌کاهد، ولی اگر می‌دانستم جمله‌ای از آن عرایض انتشار عمومی پیدا می‌کند، حتما همچون گذشته آن را بر زبان نمی‌آوردم.

گزارش رسانه های صهیونیستی درباره دیدار و رایزنی رئیس جمهور آمریکا و رئیس سازمان جاسوسی موساد درباره بازگشت واشنگتن به توافق هسته ای هم از خبرهای مورد توجه مخاطبان بود.

در این دیدار که از پیش برنامه ریزی نشده بود، یوسی کوهن رئیس سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) و مقامات شورای امنیت ملی آمریکا نیز در کنار بایدن حضور داشته و دو طرف درباره تصمیم رئیس جمهور آمریکا برای بازگشت به توافق هسته ای با ایران گفت‌وگو کرده اند.

همچنین روزنامه صهیونیستی هاآرتس از قطعی شدن تصمیم آمریکا برای بازگشت به توافق هسته‌ای ایران خبر داد و افزود در این راستا دولت بایدن وعده‌هایی برای تقویت توان دفاعی اسراییل به صهیونیست‌ها داده است.

این روزنامه همچنین اعلام کرد که دولت جو بایدن تصمیم خود برای اعلام بازگشت به برجام در سریع ترین زمان ممکن را قطعی کرده است و رژیم صهیونیستی نیز درحال تهیه لیست درخواست های امنیتی خود برای طرف آمریکایی بعد از امضای توافق است.

از دیگر اخبار پربازدید امروز، درخواست همکاری سازمان حفاظت اطلاعات وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از مردم بود.

این سازمان با ارسال پیامک به کاربران تلفن همراه در کشور، از مردم خواست تا با تماس با شماره ۱۶۳۶ و ارائه گزارش‌های مرتبط همکاری کنند.

به گزارش ایسنا، امروز هم روابط ایران و عربستان از موضوعات خبرساز و پربازدید بود.

در همین رابطه احمد دستمالچیان،‌ کاردار پیشین ایران در عربستان با اشاره به ابراز تمایل ولیعهد سعودی جهت گفت‌وگو با ایران و بهبود روابط ریاض و تهران اظهار کرد: بن سلمان با توجه به تحولات در منطقه و عرصه جهانی با این واقعیت روبرو شده است که زیر پایش خالی است و می بایست با کشورهای منطقه از جمله ایران از در تعامل و گفت‌وگو وارد شود.

همچنین یک روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی با اشاره به وجود برخی نشانه ها مبنی بر بهبود روابط ایران و عربستان تصریح کرد: گفت‌وگوها میان این دو قدرت منطقه‌ای، اگر به موفقیت بینجامد می تواند باعث کاهش تنش در چندین درگیری در سراسر خاورمیانه شود.

چهار سال پیش محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در یک مصاحبه تلویزیونی، این ایده را رد کرد که کشورش می تواند با توجه به سوابق، برخی نقاط توافق با ایران را پیدا کند. اما اکنون، شاهزاده محمد در حالی که در تلاش دیپلماتیک برای از بین بردن تنش میان دو قدرت منطقه ای است، می خواهد این نقاط را پیدا کند. 

نیویورک تایمز در گزارشی دیگر با پرداختن به روابط اخیر ایران و عربستان سعودی ادعایی از طرف برخی مقامات ناشناس ایرانی و عراقی را مطرح کرد که مذاکرات جدیدی در ماه مه میان دو کشور انجام خواهد شد. ‌

به ادعای این روزنامه، این مقامات گفتند که دو کشور موافقت کرده‌اند مذاکرات در ماه مه در بغداد و احتمالا میان سفیران این کشورها ادامه پیدا کند. 

اعلام کاندیداتوری  سرتیپ علیرضا افشار،‌ رییس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه دفاع ملی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری از خبرهای پربازدید انتخاباتی امروز بود.

وی در نشست خبری تبیین منشور اخلاقی انتخابات  با بیان اینکه نظرسنجی‌های انتخاباتی نباید بدل به نظرسازی شود، اظهار کرد: ما باید به رای اکثریت احترام بگذاریم و هرکس نظر مردم را با خود همراه کرد، آن را قبول کنیم. نباید با فلسفه‌بافی این بخش را زیر سوال ببریم.

صادق خلیلیان، وزیر جهاد کشاورزی دولت دهم و استاد دانشگاه تربیت مدرس نیز با صدور بیانیه‌ای ضمن تشریح برنامه‌ها و سوابق خود برای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری اعلام کاندیداتوری کرد.

دیگر اخبار انتخاباتی امروز را نیز می توانید در لینک های زیر بخوانید.

کاندیداهای حزب کارگزاران نهایی شدند

اعتماد ملی نامزد حزبی ندارد

۱۰ کاندیدای پیشنهادی جبهه اصلاح طلبان ایران

 اصلاح طلبان نمی‌خواهند تنور انتخابات گرم شود

مردم در همراهی هیچ جریانی قسم نخورده اند

ایجاد دوقطبی برای انتخابات اشکالی ندارد

مردم دیگر به اصول گرایی و اصلاح طلبی‌ رای نمی دهند

مشارکت حداکثری در انتخابات مخالفین را از رسیدن به اهداف خود نا امید می‌کند

مشارکت گسترده در انتخابات در معادلات دیپلماتیک جهان با ما اثرگذار است

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1400021208392
  • خبرنگار : 71381

برچسب‌ها