به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری الجزیره، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان خاطرنشان کرد که تأخیر در خروج این نیروها بر اساس این توافقنامه به نظامیان جنبش این فرصت را میدهد تا هرگونه اقدامی علیه نیروهای خارجی در افغانستان انجام دهند.
خبرنگار شبکه خبری الجزیره اعلام کرد، روند خروج نیروها با توجه به حساسیت بالای امنیتی با احتیاط زیادی در حال انجام است. در ابتدا امروز برخی از پایگاهها واگذار شده و در ادامه تجهیزات نظامی فهرست میشوند. این تجهیزات به چهار دسته تقسیم خواهند شد؛ برخی به ایالات متحده یا برخی کشورهای همسایه منتقل میشوند، برخی به نیروهای افغانستان تحویل داده میشوند و برخی هم منهدم خواهند شد.
وی درباره مواضع طرفهای افغان درباره این اقدام گفت، طالبان از خروج نیروهای آمریکایی استقبال کرده است اما دولت یک دل نیست و برخی با این اقدام موافق و برخی مخالف هستند.
خبرنگار الجزیره در واشنگتن هم اعلام کرد، با وجودی که برخی از احزاب در افغانستان درباره این اقدام احتیاط میکنند و برخی بر این باورند که در صورت خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، این کشور در گرداب جنگ داخلی غرق میشود اما جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا مصمم بود و تصمیم گرفت روند خروج را آغاز کند.
بایدن ۱۴ آوریل اعلام کرده بود که نیروهایش را به طور کامل از افغانستان خارج خواهد کرد تا از این طریق به طولانیترین جنگ آمریکا پایان دهد و روند خروج نیروها تا بیستمین سالروز حملات ۱۱ سپتامبر تکمیل شود.
همزمان با شروع روند خروج نیروهای آمریکایی، امروز مذاکرات افغانستان-افغانستان با هدف دستیابی به حل و فصل وضعیت این کشور از سر گرفته میشود.
یکی از مسوولان وزارت دفاع افغانستان گفت، روند واگذاری پایگاههای ایالات متحده به دولت افغانستان آغاز شده است و کمیتههای مشترکی برای نظارت بر این امر تشکیل شدهاند.
در همین راستا، ژنرال یاسین ضیا، فرمانده ارتش افغانستان از تصمیم ایالات متحده برای خروج نیروهای خود از افغانستان استقبال کرد و آن را تصمیمی مهم برای افغانستان و آینده آن و نیز فرصتی تاریخی برای همه دانست و گفت: من به تواناییهای ارتش افغانستان اطمینان دارم.
وی تأکید کرد که نیروهای آمریکایی عملا تعدادی از پایگاه نظامی را در مناطق مختلف کشور تحویل دادهاند.
ضیا در مصاحبه با شبکه الجزیره پیش بینی کرد که مشکلات گذرا و موانع لجستیک برای یک دوره مشخص وجود داشته باشند اما برطرف خواهند شد. وی از جنبش طالبان خواست بر سر میز مذاکره حاضر شود و تاکید کرد نمیتوان این مساله را با زور حل کرد.
ضیا در مورد وضعیت فعلی نیروهای آمریکایی همزمان با شروع خروج نیروها گفت، نیروهای آمریکایی مستقر در پایگاه شورابک در استان هلمند واقع در جنوب افغانستان فردا یکشنبه پایگاه را ترک میکنند، نیروهای آمریکایی در پایگاه بگرام در شمال کابل جمع شده و از آنجا به کشور خود برمیگردند.
حمدالله محب، مشاور امنیت ملی افغانستان نیز پیش بینی کرد، حملات طالبان پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان افزایش یابد اما تاکید کرد، با وجود نگرانیها از فروپاشی نظم پس از خروج آمریکاییها، نیروهای افغانستان قادر هستند با طالبان مقابله کنند.
وی گفت، جریانهایی در جنبش طالبان هستند که با ادامه جنگ مخالفند.
مشاور امنیت ملی افغانستان در ادامه گفت، اگر طالبان قصد آزادی بازداشتیهای خود را دارد تنها باید با دولت افغانستان مذاکره کند.
انتهای پیام