دلایل مخالفت خانواده‌ها با ازدواج جوانان از دیدگاه مشاور قبل ازدواج

ازدواج یکی از مهمترین تصمیمات زندگی هر فرد می باشد که فقط پیوند بین دو نفر نیست بلکه پیوند بین دو خانواده می باشد.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام انتخاب نو، در گذشته اکثر ازدواج ها سنتی صورت می‌گرفت و انتخاب خانواده‌ها حرف اصلی را می زده، ولی امروزه بسیاری از دختران و پسرانی که به مشاور قبل ازدواج مراجعه می کنند، خودشان یکدیگر را انتخاب نموده اند و با چالش های جدیدی رو به رو هستند که یکی از آنها مخالفت خانواده‌ها می باشد. در چنین ازدواج هایی که با مخالفت خانواده انجام می گیرد، تنش ها و تلخی های بسیاری وجود دارد که تاثیرات همان مخالفت های اولیه است. در این شرایط وضعیت برای جوانان سخت شده چون باید بین فردی که به وی علاقه مند هستند و خانواده یکی را انتخاب نمایند.

عمده ترین دلایل مخالف خانواده ها برای ازدواج فرزندشان

- عدم وجود شرایط مالی: در دنیای امروز که وضعیت اقتصادی یکی از مهمترین ایتم های ازدواج را تشکیل می دهد عدم وجود شرایط مالی مساعد می‌تواند مشکلات بسیاری را برای زوجین ایجاد نماید. از نظر دکتر تابع جماعت متخصص مشاور ازدواج و خانواده، بلوغ اقتصادی جزء مولفه های بنیادی زندگی زوجین است و چنانچه زوجین نتوانند از پس هزینه های زندگی مشترک بر آیند کم کم زندگی آنها دچار چالش شده و نارضایتی در زندگی مشترک باعث می‌شود تا روابط عاطفی آنها نیز رو به زوال بگذارد.

- آگاهی از عدم بلوغ فکری: برخی از والدین از درجه آگاهی و بلوغ فکری و عملی فرزندشان اطلاع دارند و می‌دانند که چنانچه ازدواج کنند خیلی زود به پشیمانی می رسند. این خانواده‌ها به جای آن که از مشاوره روانشناس کمک بگیرند و به صورت مناسب با فرزندشان برخورد کنند، با تحقیر فرزندشان با جملاتی مثل این که: تو هنوز عقلت نمی‌رسه یا تو ساده‌ای و گول خوردی، آنها را دچار لجبازی و مقاومت درباره نظراتشان می کنند.  

- عدم رضایت از انتخاب فرزندشان: یکی دیگر از دلایلی که باعث می‌شود تا خانواده با انتخاب فرزند خود مخالفت نمایند عدم تایید انتخاب فرزندشان می باشد. این خانواده‌ها دست به قضاوت زده و طرف مقابل را مناسب فرزند خود نمی دانند. این عدم رضایت از نظر دکتر باقری متخصص روانشناس خانواده و ازدواج می‌تواند شامل مواردی همچون: عدم تناسب فرهنگی خانواده‌ها، شکاف تحصیلی بین زوجین، سن فرد، شخصیت فرد، عدم تناسب مالی خانواده‌ها و تفاوت های مذهبی و نظام باورها باشد که هر کدام البته مشکلاتی را برای زندگی زوجین به وجود می‌آورد.

تبعات آغاز زندگی مش ترک با وجود مخالفت‌های خانواده

تجربه نشان داده زندگی زوجینی که خانواده آنها با ازدواج شان موافق نبوده اند با مسائل عدیده ای مواجه بوده اند و زوجین در زندگی مشترک دچار مشکلات و دردسر هایی می شوند که تصور آن را از ابتدا نمی کردند. از پیامدهایی که زوجین احتمال دارد با آن رو به رو شوند می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

عدم حمایت مالی: همانگونه که عنوان کردیم با توجه به اهمیت وضعیت اقتصادی و نیاز به ثبات زوجین در شرایط اقتصادی، برخی از خانواده‌های وقتی فرزندانشان دست به ازدواج می زنند، آنها را از تمام سرویس های مالی قطع می نمایند و این مسئله در شرایطی که زوجین در خانه پدری هر کدام به نوعی دارای رفاه بوده اند بسیار سخت و آزار دهنده خواهد بود. برخی از خانواده‌ها حتی از این فرا تر رفته و به خاطر عدم رضایت فرزند خود را از تمام دارایی هایی که دارند برای همیشه محروم می‌کنند و این شروع چالش برای زوجین می‌شود.

عدم حمایت عاطفی: شاید در شروع زندگی زوجین به دلیل هیجاناتی که نسبت به یکدیگر دارند، در ابتدا اهمیتی به عدم حمایت عاطفی و بی مهری های خانواده ندهند اما پس از گذشت مدتی متوجه تاثیراتی که بی مهری ها برای زندگی آنها دارد می شوند. بر اساس نظر بسیاری از زوجینی که به مطب روانشناسی ایرانیان مراجعه کرده اند، عدم حمایت عاطفی خانواده‌ها می‌تواند شامل: سرزنش، بی حرمتی، کم محلی و انتقاد در مقابل دیگران باشد که برای خانم ها که روحیه‌ای حساس تر دارند بسیار سخت و آزار دهنده است.

احساس بی پناهی زوجین: دختر و پسری که با یکدیگر ازدواج می کنند در زمان های مختلفی امکان دارد که نیاز به حضور والدین خود داشته باشند، به عنوان مثال زمانی که دچار مشکل با یکدیگر هستند و یکدیگر را طرد می کنند یا زمان به دنیا آمدن فرزندشان، در این شرایط زوجین به شدت احساس تنهایی کرده و دست به متهم نمودن یکدیگر بابت طرد شدن از سوی خانواده می‌زنند و ممکن است در این کشمکش ها ارزش ها و حرمت زندگی مشترک شکسته شود.

در مقابل مخالفت خانواده برای ازدواج چه کنیم؟

قهر و لجبازی بدترین راهی است که جوانان می‌توانند در مقابل مخالفت خانواده برای ازدواجشان در پیش بگیرند. در بسیاری از مراکز مشاوره از جمله انتخاب نو به زوجین پیشنهاد می‌شود تا در این شرایط از یک واسط که می‌توان یک روانشناس یا یکی از بزرگترهای خانواده باشد، کمک بگیرند تا هم از وی مشورت بگیرند و هم والدین آنها به نظرات وی اهمیت دهند.

در مواردی دیده می‌شود که خانواده‌ها به عمد با فرزندشان مخالفت نمی کنند و دلایل منطقی برای مخالفت خود عنوان می کنند، در این شرایط بهترین کار این است که به صحبت های آنها گوش دهید و بدون لجبازی نظرات آنها رو مورد بررسی قرار دهید و از سوی دیگر به خانواده نیز کمک کنید تا نسبت به طرف مقابل شما شناخت پیدا کنند و شاید متوجه شوند که ایراداتی که آنها مدنظر داشتند صحیح نیست زیرا در بسیاری از موارد دیده شده که تصوراتی که خانواده‌ها نسبت به انتخاب فرزندشان داشتند با دیدن و دریافت اطلاعات کامل بر طرف شده است.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • شنبه/ ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۳:۲۰
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400021107390
  • خبرنگار : 30054