فرشید سنجری در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه این دیده بانان از بومیان محلی و عشایر هستند، گفت: این دیده بانان در حدود 250 نقطهای که در عرصه های جنگلی و مرتعی استان به عنوان مناطق بحرانی حریق شناسایی شدهاند، مستقر هستند.
سنجری اضافه کرد: این دیده بانان با توجه به مستقر بودن در منطقه، اولین افرادی هستند که در جریان حریق قرار میگیرند، لذا به سرعت نسبت به اطفای حریق اقدام کرده و آتش را در نطفه خفه میکنند.
جانشین فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه ادامه داد: این دیدهبانان در کنار اینکه با ورود بههنگام اجازه گسترش دامنه آتش در عرصههای جنگلی و مرتعی را نمی دهند، با آگاهی بخشی به مردم بومی آنها را به حفاظت و حراست از عرصههای منابع طبیعی حساس کرده و از این طریق مانع از بروز آتشسوزیها در منابع طبیعی استان به میزان قابل توجهی شدهاند.
سنجری یادآوری کرد: همچنین برای گشتزنی اکیپهای شبانه روزی برای مراقبت از عرصههای منابع طبیعی استان در برابر حریق برنامه ریزی کردهایم.
وی با اشاره به انجام اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با وقوع حریق در عرصههای منابع طبیعی استان، گفت: هم اکنون در حال احداث آتش بر و تیغه زنی جاده های اصلی و فرعی برای مقابله با حریق های احتمالی در سطح استان هستیم، علاوه بر این اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با حریق در منابع طبیعی را با برگزاری دورههای آموزشی شروع کردهایم.
سنجری سپس با بیان اینکه همه ساله از اوایل خرداد تا اوایل آبان شاهد وقوع حریق در عرصه های منابع طبیعی استان هستیم، گفت: امسال با توجه به کم بودن میزان بارش ها اگرچه پوشش مرتعی زیادی در استان نداریم، اما احتمالا زودتر از سنوات دیگر شاهد وقوع حریق در عرصه های منابع طبیعی خواهیم بود، لذا از هم اکنون در حال اندیشیدن تمهیدات لازم برای مقابله با حریق در منابع طبیعی استان هستیم.
سنجری اشاره ای هم به حریق های رخ داده در عرصههای منابع طبیعی استان در سال گذشته داشت و گفت: سال گذشته 31 فقره حریق مهم در منابع طبیعی استان رخ داد که در جریان این آتش سوزیها 120 هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان طعمه حریق شد.
انتهای پیام