"تروئیکای گسترش یافته" کابل را به تعامل با طالبان برای صلح فراخواند

کشورهای عضو "تروئیکای گسترش یافته" در بیانیه‌ای مشترک از دولت کابل خواستند تا با طالبان در مورد صلح و سازش مذاکره شده در افغانستان تعامل کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، شرکای تروئیکا شامل کشورهای آمریکا، روسیه، چین و پاکستان در این بیانیه مشترک گفتند: ما از دولت کابل و شورای عالی آشتی ملی می‌خواهیم تا با اعضای طالبان در رابطه با یک سازش مذاکره شده تعامل کنند.

نمایندگان روز جمعه در نشستی مشترک در قطر، روند صلح افغانستان را مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش شبکه‌های خبری عرب زبان این دیدار، پس از مذاکرات نمایندگان ویژه این چهار کشور با طالبان و دولت افغانستان برگزار شد.

نمایندگی آمریکا در این مذاکرات را زلمی خلیل‌زاد برعهده داشت، اما نام نمایندگان دیگر کشورها اعلام نشده است.

به دنبال تعویق نشست استانبول، که قرار بود ۲۴ آوریل برگزار شود، رایزنی‌ها و تلاش‌های دیپلماتیک گسترده‌ای مخصوصا برای متقاعد کردن طالبان به حضور در این نشست در حال انجام است.

ترکیه که به همراه سازمان ملل متحد میزبانی نشست صلح افغانستان را برعهده دارد، در روزهای اخیر با مقامات افغانستان و پاکستان نیز گفتگوهای فشرده‌ای را انجام داده است.

وزیر امور خارجه ترکیه گفته است که نشست استانبول، پس از پایان ماه رمضان برگزار خواهد شد. با این حال، هنوز تاریخی قطعی برای برگزاری این نشست اعلام نشده است.

زلمی خلیل‌زاد روز سه‌شنبه با حضور در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفته بود کشورهای همسایه افغانستان، از جمله چین و ایران خواستار یافتن راه‌حلی سیاسی و مسالمت‌آمیز برای بحران افغانستان هستند.

 آمریکا، روسیه، چین و پاکستان می گویند که از بررسی چگونگی گنجاندن نام‌های رهبران طالبان در فهرست تحریم‌های سازمان ملل متحد پشتیبانی می‌کنند.

این کشورها پس از دیدارهای شان با هیئت‌های مذاکره کننده افغانستان و طالبان در دوحه می‌گویند که گام‌های عملی طالبان برای کاهش خشونت‌ها و تلاش‌ها برای پیشبرد مذاکرات صلح، بر این بررسی اثر مثبت خواهد داشت.

کشورهای عضو این نشست گفته اند که گام‌های عملی طالبان برای کاهش خشونت‌ها و تلاش‌های شان برای پیشبرد مذاکرات صلح، بر این بررسی اثر مثبت خواهد داشت.

در اعلامیه مشترک این چهار کشور که از سوی وزارت خارجه آمریکا منتشر شد، تاکید شده است که در جریان خروج نیروهای آمریکایی، روند صلح نباید مختل شود و نباید جنگی رخ دهد.

اعضای این نشست گفته اند که امیدوار استند طالبان به تعهدات شان عمل کنند و از خاک افغانستان به کشورهای دیگر حمله نکنند. آنان از حکومت افغانستان و شورای عالی مصالحه ملی خواسته‌اند که آزادانه در باره یک توافق سیاسی با طالبان گفتگو کنند.

در اعلامیه آمده است که آمریکا، روسیه، چین و پاکستان از ایجاد یک حکومت با زور در افغانستان پشتیبانی نمی‌کنند.

این اعلامیه بر حفظ حقوق تمامی افغان ها از جمله زنان، کودکان، قربانیان جنگ و اقلیت‌ها در هرگونه توافق صلح، تأکید کرده است.

در اعلامیه آمده است: «ما تأکید می‌کنیم که هر گونه توافق صلح باید شامل محافظت از حقوق همه افغان ها شامل زنان، مردان، کودکان، قربانیان جنگ و اقلیت ها باشد و این صلح باید به تمام آرزو های اساسی افغان‌ها برای توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی از جمله حاکمیت قانون، رسیدگی کند.»

در اعلامیه از طرف‌های درگیر جنگ در افغانستان خواسته شده است که خشونت‌ها را کاهش دهند و همچنان از طالبان خواسته شده است تا حمله‌های بهاری شان را انجام ندهند.

در اعلامیه همچنین از خواست گسترده و صادقانه مردم افغانستان برای داشتن صلح دایمی و عادلانه و ختم جنگ حمایت شده است. 

اعلامیه افزوده است: «ما تاکید می‌کنیم که هیچ راه حل نظامی در افغانستان وجود ندارد و راه حل سیاسی تنها راه موجود در پیشرو برای رسیدن به صلح  دایمی و ثبات در افغانستان است.»

این اعلامیه از حکومت افغانستان و طالبان خواسته است تا اطمینان دهند که از خاک این کشور در برابر امنیت کشور دیگری استفاده نخواهد شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۹:۰۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400021107047
  • خبرنگار : 71477