استاندار خواستار شد

تدوین الگوی جدید صادرات ماهیان پرورشی در خوزستان

استاندار خوزستان گفت: اداره‌کل شیلات خوزستان باید یک الگوی جدید برای صادرات در نظر بگیرد و نوع ماهی‌هایی که پرورش داده می‌شوند از نظر کیفی مناسب صادرات باشد تا بتوان بازار مناسبی برای این محصولات پیدا کرد.

قاسم سلیمانی‌دشتکی در نشست ستاد توسعه شیلات خوزستان که امروز (۸ اردیبهشت‌ماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، با تاکید بر لزوم همکاری با تولیدکنندگان در حوزه آبزی‌پروری اظهار کرد: وضع اشتغال و تولید در خوزستان مناسب نیست و معضلات اجتماعی در استان بیداد می‌کند؛ در این شرایط، مسئولان باید با سعه صدر مشکلات را حل کنند.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در حالی که آثار فعالیت پتروشیمی‌ها، گازهای نفتی و مشکلات زیست محیطی فراوانی در استان خوزستان وجود دارد، فعالیت واحدهای پرورش ماهی و میگو در مقابل آن‌ها چندان آثار مخرب زیست محیطی ندارد و در این زمینه مسائل باید توسط سازمان حفاظت محیط زیست با سعه صدر حل شود.

استاندار خوزستان گفت: قرار است پشت سد مارون به صورت آزمایشی مجوز پرورش ماهی در قفس برای پرورش حدود یک هزار و ۲۰۰ تن ماهی صادر شود تا پرورش ماهی در قفس در استان خوزستان مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت خوب بودن نتایج، این طرح به صورت جدی‌تری در دیگر سدهای خوزستان نیز دنبال شود.

سلیمانی‌دشتکی گفت: این طرح پس از حدود دو ماه انجام کار پژوهشی، به مزایده گذاشته خواهد شد. البته طرح برای سد کارون ۴ نیز اجرایی خواهد شد اما به این شرط که از آب سد کارون ۴ به عنوان آب شرب استفاده شد، دیگر از این سد برای پرورش ماهی استفاده نشود.

وی افزود: برای طرح‌های آبزی‌پروری و توسعه آن در استان خوزستان قرار است از منابع داخلی بانک‌ها و از محل کمک‌های فنی اعتباری، یارانه‌ای برای ارائه تسهیلات به بخش شیلات داده شود. در خصوص اعتبارات زیرساختی نیز قرار است با پیگیری مدیرکل شیلات و حمایت سازمان برنامه و بودجه، اعتبارات خوبی برای زیر ساخت‌های شیلات استان خوزستان در نظر گرفته شود.

وی با اشاره به نحوه صادرات آبزیان گفت: اداره‌کل شیلات خوزستان باید یک الگوی جدید برای صادرات در نظر بگیرد و نوع ماهی‌هایی که پرورش داده می‌شوند از نظر کیفی مناسب صادرات باشد تا بتوان بازار مناسبی برای این محصولات پیدا کرد.

استاندار خوزستان با اشاره به بازار داخلی آبزیان نیز افزود: قرار است جلساتی با حضور شرکت‌ها و تولیدکنندگان بزرگ استان خوزستان که مصرف پروتئین دارند، برگزار شود تا آن‌ها از تولیدات داخلی حمایت کنند و خریدار محصولات پرورش‌دهندگان آبزیان در درون استان باشند. قرار است بخشنامه‌ای نیز صادر شود تا دستگاه‌های نظامی، انتظامی و سایر نهادهای مصرف‌کننده از درون استان نیاز خود به این محصولات را تامین کنند.

سلیمانی‌دشتکی با اشاره به صید غیر مجاز آبزیان به وسیله مواد منفجره و مواد سمی ادامه داد: این مساله در شورای تامین استان خوزستان و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و شیلات پیگیری خواهد شد تا از چنین صیدی که خطر جدی برای ذخایر آبزیان است، جلوگیری شود.

وی با اشاره به تامین نهاده‌های مورد نیاز پرورش آبزیان خاطرنشان کرد: نهادهای مورد نیاز آبزی‌پروری همانگونه که به دامداری‌ها و مرغداری‌ها داده می‌شود باید به آبزی‌پروران نیز تخصیص داده شود و در این زمینه به وزیر جهاد کشاورزی و معاون اول رئیس جمهور برای پیگیری این مساله نامه خواهیم نوشت.

استاندار خوزستان گفت: اجرای مجتمع‌های شیلاتی یکی از کارهای زودبازده، اشتغال‌زا و پردرآمد است و ما در خوزستان به دنبال اجرای چنین پروژه‌هایی هستیم که می‌تواند گره‌گشای اشتغال باشد و به رشد و افزایش تولید نیز کمک کند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۴:۲۲
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1400020805765
  • خبرنگار : 50227