بلینکن: آمریکا از افغانستان دست بر نمی‌دارد

وزیر امور خارجه آمریکا گفت، یک سناریوی احتمالی و قطعی وجود دارد به این صورت که اگر آمریکا تمامی سربازانش را از افغانستان خارج کند، طالبان اوضاع در این کشور را به دست می‌گیرد یا افغانستان وارد جنگ داخلی می‌شود.

به گزارش ایسنا، آنتونی لینکن وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگویی با شبکه خبری سی.ان.ان اذعان داشت که اگر آمریکا تمامی نیروهایش را از افغانستان خارج کند که بر اساس توافق صلح بین دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا و طالبان در فوریه ۲۰۲۰ به آن تاکید شده است، افغانستان وارد جنگ داخلی شده یا طالبان کنترل افغانستان را به دست می‌گیرد.

بلینکن گفت،‌ دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا قصد دارد تا همه سناریوها را در نظر بگیرد و همچنین تاکید کرده که آمریکا از افغانستان دست بر نمی‌دارد  و به حمایت قاطع از این کشور حتی پس از خروج نیروهای آمریکایی ادامه می‌دهد.

بایدن ماه جاری میلادی اعلام کرده بود که آمریکا تمامی نیروهایش را از افغانستان تا ۱۱ سپتامبر ۲۱ خارج می‌کند و گفته بود، زمان آن رسیده است که آمریکا به طولانی‌ترین جنگ خود پایان دهد و به وزارت خارجه این کشور دستور داد تا بسیاری از نیروهای خود را از افغانستان خارج کند.

اما این تصمیم از سوی برخی از مقام‌های آمریکایی و قانونگذاران با مخالفت همراه شده و آنها ابراز نگرانی کردند که خروج نیروهای آمریکایی از این کشور ممکن است با واکنش تلافی‌جویانه طالبان روبرو شود.

بلینکن همچنین نگرانی‌های مربوط به خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را مدنظر قرار داد و اذعان داشت که ناآرامی‌ها یک پیامد احتمالی است و ادامه داد: هیچکس از  وقوع جنگ داخلی مجدد در افغانستان به ویژه مردم این کشور نفع نمی‌برد.

وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرده که بازیکنان منطقه‌ای از نفوذ خود برای کمک به ثبات و حفظ آن در افغانستان استفاده کنند و ادامه داد: فکر نمی‌کنم که دولت کابل و طالبان به دنبال وقوع درگیری‌های مجدد در افغانستان باشند، حتی کشورهای همسایه افغانستان و منطقه نیز از این مساله نفعی نمی‌برند به همین دلیل آنها باید به حفظ ثبات در این کشور کمک کنند.

بلینکن این مساله را نیز رد کرد که خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان باعث توقف کمک‌های آمریکا به این کشور می‌شود و ادامه داد: دولت آمریکا به کمک به مردم افغانستان، توسعه این کشور و ارسال کمک‌های بشردوستانه و حمایت از نیروهای امنیتی افغانستان ادامه می‌دهد. ما عمیقا در دیپلماسی افغانستان همکاری می‌کنیم. به دولت کابل و مردم این کشور کمک رسانی را ادامه می‌دهیم.

وی افزود: ما سال‌هاست که بیش از ۳۰۰ هزار تن از نیروهای امنیتی و نظامی افغانستان را آموزش داده‌ایم تا آنها بتوانند در امور مختلف امنیتی خودشان اقدام کنند. البته ما باید برای هر سناریویی برنامه ریزی کنیم.

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین تاکید کرد که دولت بایدن برای تضمین دادن به مردم محلی افغانستان که زندگی خود را در راستای همکاری با نیروهای آمریکایی و دیپلمات‌ها در این کشور و در طول این ۲۰ سال وقف کرده‌اند، تلاش می‌کند چون آنها نگران خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و پیامدهای ناشی از آن بر زندگی خود هستند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400020805570
  • خبرنگار : 71129