کمپین تخفیفانه به مناسبت گرامیداشت روز روانشناس و هفته معلم

از غذا خوردن و خوابیدن گرفته، تا کار و تلاش برای پیشرفت شغلی و درآمد بیشتر، تماس گرفتن با دوستان و آشنایان، برنامه‌ریزی و مطالعه شخصی و قدم زدن در پارک و خیابان. حتی زمانی که گوشی موبایل را در دست می‌گیریم و اخبار مربوط به کرونا و واکسن آن را چک می‌کنیم. تمامی این رفتارها، انتخابی هستند و همگی معطوف به هدف‌اند.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام نشر سایه سخن، دکتر ویلیام گلسر روانپزشک فقید در کتاب تئوری انتخاب خود می‌نویسد:

"همه افراد در طول روز تمام رفتارهایی که انجام می‌دهند با هدف برآورده کردن حداقل یکی از پنج نیاز ژنتیکی (بقا، آزادی، عشق و تعلق خاطر، قدرت و پیشرفت و نیاز به تفریح) است."

از غذا خوردن و خوابیدن گرفته، تا کار و تلاش برای پیشرفت شغلی و درآمد بیشتر، تماس گرفتن با دوستان و آشنایان، برنامه‌ریزی و مطالعه شخصی و قدم زدن در پارک و خیابان. حتی زمانی که گوشی موبایل را در دست می‌گیریم و اخبار مربوط به کرونا و واکسن آن را چک می‌کنیم. تمامی این رفتارها، انتخابی هستند و همگی معطوف به هدف‌اند.

از همین مقدمه کوتاه متوجه می‌شویم که مغز ما پیوسته در حال صدور فرمان برای انجام رفتارهای موثر (مانند نوشیدن آب برای رفع احساس تشنگی) و بعضا ناموثر (مانند بوق زدن در خیابان برای کاستن از حجم ترافیک) برای تغییر شرایط به نفع ارضای نیازهایمان است.

دکتر گلسر معتقد است ما زمانی که به قصد تغییر اموری که تحت کنترل ما نیستند اقداماتی ناموثر و بی‌نتیجه انجام می‌دهیم، احساس شکست، سرخوردگی و فلاکت می‌کنیم و هرچه بیشتر به این اقدامات ادامه می‌دهیم احساس منفی‌مان بیشتر و بیشتر بر ما مستولی می‌شود.

هنگامی که با کنترل بیرونی و استفاده از زور و اجبار تلاش برای کنترل رفت‌وآمدهای فرزند نوجوانمان با دوستانش می‌کنیم و به جای صحبت و همدلی با او، قهرکردن، داد و فریاد و غرغر را انتخاب می‌کنیم، با چشمان خود می‌بینیم که رابطه‌مان با فرزندمان هر روز تیره‌تر می‌شود، او بیشتر به سمت دوستانش کشیده می‌شود، از مدرسه دیرتر به خانه می‌آید، در درس خواندن کوتاهی می‌کند و کمتر تمایل دارد نیازهایش را در رابطه با اعضای خانه و والدینش برآورده کند. پس از مدتی متوجه می‌شویم که لباس‌هایش بوی سیگار گرفته و هرچه بیشتر تلاش به کنترل کردن او می‌کنیم کمتر موفق می‌شویم و رابطه‌مان بیشتر آسیب می‌بیند. دیگر نه از آن فرزندی که با دیدن خنده‌هایش غش و ضعف می‌کردیم خبری هست نه از آن پدر و مادری که قرار بود تکیه‌گاه و مأمنی برای فرزندشان باشند.

بسیاری از مدیران شرکت‌ها ناراحت از کم‌کاری کارمندان و عدم دلسوزی آن‌ها نسبت به کارشان هستند؛ اما از این نکته غافلند که زمانی که به جای راهبری و هدایت کارمندان و ایجاد رابطه مطلوب و همدلانه با آن‌ها،  انتخاب کرده‌اند به آن‌ها تَشَر بزنند و جسم و ذهن آن‌ها را صرفا در خدمت به اهداف شرکت و سازمانشان تسخیر کنند و توجهی به سایر نیازهای آن کارمندان مانند نیاز به آزادی، تفریح و پیشرفت و ترقی نداشته باشند، دیگر نباید توقعی از کار کیفی و باعلاقه از کارمندان خود داشته باشند.

مثال‌های فوق، دو نمونه از رفتارهای ناموثر و بی‌نتیجه (یا به اصطلاح دکتر گلسر رفتارهای مخرب رابطه) بودند که متاسفانه ذهن ما در بسیاری مواقع به ما پیشنهاد می‌دهد برای رسیدن به هدف‌هایمان این‌گونه رفتارها را انتخاب کنیم. به خوبی می‌دانیم که در روابط زن و شوهرها و همچنین روابط معلم و دانش‌آموزان نیز از این مثال‌ها بسیار می‌توان یافت. زمانی که یک شخص تصور می‌کند صلاح دیگری را بهتر از خود او می‌داند و انتخاب می‌کند به جای دادن اطلاعات به فرد مورد نظر، به هر شکلی که می‎تواند او را به زعم خود از افتادن در چاه نجات دهد.

دکتر گلسر معتقد است که بودن در یک رابطه مخرب این‌چنینی می‌تواند یکی از عوامل حال بد ما باشد.

بد نیست در مواجهه با این سختی‌ها یادمان باشد کسانی هستند که می‌توانیم با کمک گرفتن از آن‌ها، گره کور ذهن خود را باز کنیم و از اعماق مشکلات و احساسات منفی، راه‌حل‌هایی نجات‌بخش را بیرون بیاوریم.کسانی که برای دردهایمان گوش شنوا هستند، با ما همدلی می‌کنند و نگاهمان را از ناامیدی به امیدواری برمی‌گردانند.

بله درست حدس زدید، از روانشناسان سخن می‌گوییم. ناجیانی که با تخصص خود ما را از غرق شدن در باتلاق مشکلات زندگی نجات می‌دهند. در اتاق مشاوره خود دستی به سر و روی روان فرسوده‌ی ما می‌کشند و آمدن روزهای بهتر را به ما نوید می‌دهند.

در کنار روانشناسان و مشاوران، باید به مربیان زندگی نیز اشاره کنیم که در این روزهای سخت و دشوار که هر کدام از ما با دردها و رنج‌های زندگی و سیلی‌های واقعیت مواجهیم، با روشن کردن مسیر مه گرفته‌مان، کمک بزرگی در پذیرش واقعیت‌ها و تحمل آن‌ها می‌کنند و آرامش را برایمان به ارمغان می‌آورند.

انتشارات سایه‌سخن، ناشر تخصصی کتاب‌های روانشناسی با افتخار سال‌هاست که در کنار روانشناسان، مشاوران و معلمان عزیز کشورمان است و به آن‌ها کمک می‌کند در انجام رسالت انسان‌ساز خود پیشرو و به‌روز باشند.

امسال نیز همچون سال‌های گذشته به مناسبت گرامیداشت روز روانشناس و هفته معلم درصدد برآمدیم تا به همه عزیزان اعم از روانشناسان و مشاوران، معلمان، دانشجویان، دانش‌آموزان و علاقه‌مندان به مطالعه کتاب‌های روانشناسی و رشد شخصی و اندیشه نوین مدارس کیفی گلسری از تاریخ چهارشنبه هشتم تا چهاردهم اردیبهشت‌ماه به مدت یک هفته در کمپین "همراه با معلمان زندگی" تمامی آثار خود را با 15 درصد تخفیف ارائه کنیم.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • چهارشنبه/ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400020805564
  • خبرنگار : 30054