به گزارش ایسنا، هشتمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان و مراسم تقدیر از برگزیدگان این جشنواره با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، اعضای هیات رئیسه و مدیران دانشگاه به صورت مجازی در سالن شهید مطهری سازمان مرکزی برگزار شد. دکتر علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در این مراسم حضور داشت.
دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری و سرپرست شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در سخنانی، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از اصلی ترین ارکان آموزش عالی کشور همواره در مسیر پیشرفت پیشقدم بوده و در دوره مدیریت جدید با تدبیر خاص ریاست این دانشگاه به سمت تغییر نسل دانشگاه، ایجاد دانشگاه اسلامی واقعی، دانشگاه اجتماعی و تأثیرگذار به شکل جدی در حال حرکت است.
وی با اشاره به اهداف هشتمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار کرد: ایجاد بستری مناسب برای تکریم مقام والای اندیشمندان و نخبگان عرصه علم و فناوری و زمینه تعامل و همکاری علمی بین پژوهشگران، شناسایی و معرفی پژوهشگران، فناوران و نوآوران و مدیران پژوهش و فناوری دانشگاه، کشف استعدادهای برتر در زمینه های مختلف علمی، ایجاد انگیزه در مخترعان، مبتکران، نوآوران، فن آفرینان و پژوهشگران دانشگاه، آشنایی با استعدادها و توانمندی های کشور برای کاربست در سطح ملی و بین المللی، گسترش تجربه های علمی در سطح دانشگاه و فراهم سازی فضای پرشور و رقابتی بین پژوهشگران از اهداف این جشنواره است.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه جشنواره فرهیختگان در سه شاخه هیأت علمی، دانشجویی و دانش آموزی به صورت ملی برگزار شده است، گفت: جوایز هشتمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان با لطف و تدبیر هیأت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی در مقایسه با سالهای گذشته ۳ برابر افزایش یافته که این موضوع بیانگر اهتمام ویژه این دانشگاه به حوزه پژوهش و فناوری است.
دکتر دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: ورود جدی دانشگاه آزاد اسلامی به مسأله فناوری و نوآوری در جشنواره فرهیختگان امسال کاملاً مشهود است و قطعاً در نسل سوم و چهارم دانشگاه ها، دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان برند نخست دانشگاه ها فعالیت خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه انجام داوری های مرحله سوم و نهایی با حضور ۳۲ داور در دبیرخانه جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی انجام شد، گفت: نمایندگان معاونت های تخصصی، اعضای هیات علمی واحدهای دانشگاهی و مدیران کل معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری و شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی وظیفه داوری ها را برعهده داشتند.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی افزود: امسال هزار و ۸۵۶ اثر بدون احتساب آثار اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه در ۲۷ محور به دبیرخانه جشنواره فرهیختگان ارسال شد که از این تعداد ۷۰ اثر برگزیده و ۹ اثر مورد تقدیر قرار می گیرند.
دکتر دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه ۷۰ اثر برگزیده از ۲۱ استان و ۳۷ واحد دانشگاه آزاد اسلامی هستند، خاطرنشان کرد: استان تهران با ۱۴ اثر برگزیده رتبه اول، استان اصفهان با ۱۳ اثر برگزیده رتبه دوم، استان آذربایجان شرقی با ۷ اثر برگزیده رتبه سوم، استان یزد با ۵ اثر برگزیده رتبه چهارم و استان قزوین با ۴ اثر برگزیده رتبه پنجم را به خود اختصاص دادند.
دکتر منادی: دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه جذب دانشجویان خارجی سرآمد است
دکتر علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی همچنین در این مراسم با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی با حمایت امام خمینی(ره) در سال ۶۱ تأسیس شد، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه جذب دانشجویان خارجی بسیار موفق عمل کرده و سرآمد است. این دانشگاه ۴۰ درصد از آموزش عالی کشور را برعهده دارد.
وی با تأکید بر اینکه اگر میخواهیم به موفقیت دست یابیم، باید وارد مسیر پژوهش و عرصه علم و فناوری شویم، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی دارای اعضای هیأت علمی توانمند است که باید از این ظرفیت عظیم نهایت بهره را ببریم. باید در دانشگاه ها از اساتید متخصص و متعهد استفاده کنیم.
دکتر منادی بر گسترش و توسعه شرکت های دانش بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد و افزود: در قانون جهش تولید دانشبنیان در مجلس شورای اسلامی توجه خوبی به دانشگاه آزاد اسلامی شده است. در حال حاضر ۵ هزار و ۷۰۰ شرکت دانشبنیان داریم و براساس نظر مقام معظم رهبری باید این تعداد به ۴۰۰ هزار مورد برسد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: پژوهش و فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی باید به اوج برسد.
شور و نشاط علمی دانشگاه در خدمت پیشرفت کشور باشد
دکتر علی اکبر ولایتی، رئیس هیأت موسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی نیز به منظور تقدیر از برگزیدگان این جشنواره پیامی صادر کرد که متن این پیام توسط دکتر علاءالدین بروجردی معاون بین الملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی قرائت شد.
متن پیام دکتر ولایتی به این شرح است: "ایران به گواه تاریخ درخشان خود در برهههای متمادی و به ویژه در سالهای پس از شکلگیری تمدن اسلامی با نقشآفرینی اندیشمندان مسلمان این مرز و بوم، در علوم مختلف و خدمات گسترده و ماندگار آنان به بشریت، همیشه ایام، یکی از پیشرانهای علم در جهان شناخته شده و نقش بیبدیل ایرانیان در پیشرفت علوم گوناگون نه تنها در قلمرو اسلام بلکه در تمام جهان انکارناپذیر است. هرچند این اقتدار علمی در سالهایی با دسیسهها و دستاندازیهای مستکبران و ظالمان دچار وقفه شد، اما پیروزی انقلاب اسلامی آغازی دوباره بر جبران عقبماندگیهای این مرز و بوم در این زمینه بود. این حرکت موفق از چنان اهمیت و جایگاهی برخوردار است که در نخستین بند از توصیههای اساسی و راهبردی مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب نیز مورد تأکید قرار گرفته است و می بایست جهادگونه تا حضور تمدن نوین ایران اسلامی در قلههای دانش بشری ادامه یابد.
اساتید و فرهیختگان گرامی!
دانشگاه آزاد اسلامی امروز به یمن تلاش و کوشش محققان و فناوران، سهم بسزایی در تولیدات علمی کشور داشته و دارد و به استناد آمارهای ارائه شده توسط موسسات بینالمللی طی سالهای اخیر، رشد تولیدات علمی این مجموعه، شتاب بیشتری به خود گرفته و البته در کنار آن شاهد ارتقای کیفیت مقالات پژوهشگران دانشگاه نیز بودهایم که این تحول، مرهون زحمات اساتید، نخبگان، جهتگیریها و برنامهریزی درست و دقیق سالهای اخیر بوده است. حال در طلیعه چهلمین بهار تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی، برگزاری هشتمین جشنواره فرهیختگان فرصت ارزنده ای است تا ضمن تشویق و قدردانی از همت تلاشگران عرصه پژوهش، بار دیگر بر اهمیت ادامه این روند با جدیت بیشتر تأکید شود.
انتظار آن می رود چنانچه شعار این جشنواره هم بدان اشاره داشته و در طرحها و ایدههای مدیران نیز مورد توجه قرار گرفته، شور و نشاط علمی دانشگاه آزاد اسلامی به شکلی هدفمند در خدمت پیشرفت، آبادانی و تولید کشور قرار گیرد و به ویژه در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان «تولید؛ پشتیبانیها، مانع زداییها» نامگذاری شده نیز طرحها، ایدهها و راهکارهای بنیادین و عملی در راستای تحقق این مهم از سوی فرهیختگان و اساتید دانشگاه ارائه شود.
به این نکته نیز باید تأکید کرد که حمایت از دانشمندان، محققان و پژوهشگران پرتلاش به صورت جدی در دستور کار دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفته و این روند به منظور حمایت از سرآمدان علمی دانشگاه دنبال خواهد شد.
در پایان، توفیقات روزافزون شما عزیزان را از خداوند متعال مسئلت نموده، از همه دستاندارکاران این برنامه سپاسگزاری و تشکر مینمایم."
در ادامه این مراسم، از برگزیدگان بخش های مختلف جشنواره تقدیر به عمل آمد.
برگزیدگان هشتمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی
پژوهشگر برتر:
رویا دارابی (واحد تهران جنوب)
مصیب ناصری (واحد کرمانشاه)
داوود طغرایی (واحد خمینی شهر)
سهیل سبحان اردکانی (واحد همدان)
محمدرضا شریف زاده (واحد تهران مرکزی)
مریم ذاکری حمید (واحد تنکابن)
محمدرضا یوسفی (واحد بابل)
مریم کاظمی پور (واحد کرمان)
حسن رسولی سقای (واحد تبریز)
کتاب برتر:
محسن گل پرور (واحد خوراسگان)
مسعود گیاهی سراوانی (واحد تهران جنوب)
سیده راضیه ابراهیمیان (واحد یزد)
علی نظری (واحد یزد)
ابوالفضل داودی رکن آبادی (واحد یزد)
رضا وفایی شوشتری (واحد اراک)
مهرداد نصیرخانی (واحد اراک)
مریم مقیمیان و همکاران (واحد نجف آباد)
اوستا صدرزاده (واحد گرمسار)
رحمت الله شریعتی نجف آبادی (واحد نجف آباد)
منصور احمدی (واحد ایلام)
مرضیه همتی زاد
شیما ویسی
عبداله یزدی (واحد کهنوج)
بهروز منصوری (واحد تهران مرکزی)
سیده صدیقه میرگذار (واحد تهران مرکزی)
سحر علی نژاد مجیدی (واحد شاهرود)
رامین کفاش الهی (واحد تبریز)
علی ابراهیم نژاد (واحد قائمشهر)
محمدعلی جبرائیلی جمالی (واحد شبستر)
بهاره بهرامی (واحد خوی)
آرش حیدری (واحد شبستر)
پریسا الله وردیزاده (واحد شبستر)
فرهاد نوروزی (واحد شبستر)
مجتبی صلوتی (واحد زنجان)
مقاله برتر:
علی محتشمی (واحد قزوین)
مهدی مهام (واحد علی آباد کتول)
فائزه فریور (واحد علوم و تحقیقات)
سعید فیروزی (واحد رشت)
وحید بیگدلی راد (واحد قزوین)
علی الماسی راد (واحد علوم پزشکی)
افشین جوادی (واحد تبریز)
مجله برتر:
امید مرادی (واحد شهرقدس)
پیمان مهستی (واحد علوم و تحقیقات)
افشین حراجی (واحد دندانپزشکی)
محمدعلی فریبرزی عراقی (واحد تهران مرکزی)
حمید ماجدی (واحد علوم و تحقیقات)
حمیدرضا رحیمی (واحد تهران مرکزی)
نادر سلیمانی (واحد گرمسار)
کیانوش ذاکر حقیقی (واحد همدان)
واحد دانشگاهی برتر:
واحد نجف آباد
واحد اراک
واحد ایلخچی
واحد خوراسگان
کرسی ترویجی برتر:
محمد حسن برهانی فر (واحد کرج)
طرح پژوهشی برون دانشگاهی برتر:
نصراله مولایی هشتجین (واحد رشت)
مجید عباسپور (واحد علوم و تحقیقات)
پیام سرائیان (واحد نجف آباد)
مریم فدایی (واحد کرمان)
اختراع برتر:
علی اکبر عظمتی (واحد آبادان)
محمد مسعود محمودی
مریم السادات سید جعفر کاشی (واحد قزوین)
علیرضا مردانی، مجید هاشم زاده (واحد نجف آباد)
حسین پورقاسمی، مرتضی بهنام (واحد نجف آباد)
رساله دکتری برتر:
ساناز تقی پور حاجبی (واحد تبریز)
مجید احسان فر (واحد یزد)
محمد یوسفی (واحد ماهشهر)
کیارش جمشیدی گوهرریزی (واحد یزد)
پایان نامه کارشناسی ارشد/دکترای حرفه ای برتر:
فرزانه دانشیار (واحد سقز)
علیرضا مردانی (واحد نجف آباد)
نعیمه بیدمشکی یزدی (واحد یزد)
مریم شریف (واحد علوم پزشکی تهران)
سید عابد میرباقری (واحد کرج)
مرکز تحقیقات برتر:
علیرضا عبادی پور (واحد بافق)
الهام ناظمی (واحد نجف آباد)
سرای نوآوری برتر:
کامران صفوی (واحد خوراسگان)
کارآفرین برتر:
کمال یاوریان (واحد اردبیل)
مرکز رشد برتر:
سید حبیب اله رحمتی (واحد قزوین)
واحد فنآور برتر:
علیرضا کریمی (واحد شیراز)
فنآور برتر:
مهران روح نیا (واحد کرج)
شرکت دانش بنیان برتر:
محمد اسماعیلی ابهریان (واحد تهران جنوب)
آزمایشگاه برتر:
محمد فروغی (واحد سمنان)
آزمایشگاه تقدیری:
آزمایشگاه رازی (واحد مشهد)
آزمایشگاه بتن و مصالح ساختمانی (واحد تبریز)
کارشناس برتر پژوهش:
شهاب شهرکی (واحد بروجرد)
انجمن علمی، ادبی هنری برتر:
احسان طاهری (واحد تهران مرکزی)
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان برتر:
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تهران غرب، مهندس ابراهیم مهری
عضو برتر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان:
احسان طاهری (واحد تهران مرکزی)
هیأت اندیشه ورز استانی برتر:
مهران صمدی از استان آذربایجان شرقی (واحد تبریز)
مدرسه پژوهشی برتر:
دبستان دخترانه رشت، سیدشمس شفیعی و فاطمه براتی
آموزشکده فنی و حرفه ای برتر:
آموزشکده فنی و حرفه ای واحد کرمانشاه، احمد رجبی
دانش آموز پژوهشگر برتر:
سینا اکبری
انتهای پیام