به گزارش ایسنا، به نقل از عربی۲۱، حاتم عبدالقادر، عضو شورای انقلابی جنبش فتح و وزیر سابق امور قدس در سخنانی درباره احتمال به تعویق افتادن برگزاری انتخابات سراسری فلسطین اظهار کرد: گزینه تعویق انتخابات بر روی میز محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بوده و وی منتظر تحولات جدید است.
وی افزود: تصمیم تعویق انتخابات همچنان مطرح است. موضع اروپا و آمریکا در قبال مسئله انتخابات فلسطین قاطعانه نیست و هیچ فشاری بر اسرائیل وارد نمیشود.
عبدالقادر در ادامه گفت: طبق اطلاعاتی که به دست من رسیده است، گروههای سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) موافق به تعویق افتادن انتخابات هستند و برخی اعضای جنبش فتح نیز موافق اتخاذ این تصمیم هستند و برخی دیگر مخالف.
وی در این باره تصریح کرد: محمود عباس منتظر دستیابی گروههای فلسطینی به یک توافق برای اتخاذ یک موضع و تصمیم واحد است و او نمیخواهد تصمیم به تعویق افتادن انتخابات واکنش منفی هر یک از این گروهها به همراه داشته باشد.
این مقام فلسطینی ادامه داد: محمود عباس منتظر است تا ببیند آیا تلاش بینالمللی برای وادار کردن اسرائیل جهت موافقت با برگزاری انتخابات در قدس اشغالی صورت میگیرد یا خیر.
وی همچنین تأکید کرد: در صورت مخالفت اسرائیل هیچ سازوکار، سناریو و یا طرح دومی برای برگزاری انتخابات در قدس وجود ندارد.
همچنین شبکه المیادین اعلام کرد که احتمالا تا ۴۸ ساعت آینده انتخابات فلسطین که قرار بود ۲۲ ماه مه برگزار شود به تاخیر بیفتد. این درحالی است که حماس بارها مخالفت خود را با هرگونه به تاخیر افتادن انتخابات اعلام کرده است.
درخواست اسرائیل برای تعویق انتخابات
در همین راستا یک منبع در جنبش فتح در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه با اشاره به اینکه ظرف چند روز آینده به تعویق افتادن انتخابات اعلام خواهد شد، اظهار کرد: اسرائیل به تشکیلات خودگردان اطلاع داده که در حال حاضر با برگزاری انتخابات شورای قانونگذاری فلسطین در قدس شرقی مخالف است.
منبع یاد شده گفت: طرف اسرائیلی موضعگیری خود درباره انتخابات و مخالفتش با برگزاری آن در قدس شرقی در زمان حاضر را به تشکیلات خودگردان فلسطین انتقال داد.
او افزود: اسرائیل از تشکیلات خودگردان فلسطین خواسته انتخابات را به تعویق بیندازد به ویژه که شرایط موجود اجازه برگزاری آن در شهر قدس شرقی را نمیدهد.
منبع مذکور ادامه داد: ظرف چند روز آینده تعویق در برگزاری انتخابات اعلام خواهد شد به ویژه که قدس با توجه به جایگاه سیاسیاش به عنوان پایتخت کشور فلسطین باید همانند اولین انتخابات فلسطین در سال ۱۹۹۶ و انتخاباتهای پس از آن، بخشی اساسی در این روند باشد.
شهر قدس از چند روز قبل شاهد درگیریهایی میان فلسطینیها و پلیس رژیم صهیونیستی است، این درگیریها از آنجایی آغاز شد که پلیس اسرائیل به فلسطینیهایی که قصد احیای شبهای ماه مبارک رمضان در مسجد الاقصی را داشتند، اجازه نداد در منطقه باب العامود تجمع کنند.
این درگیریها عصر پنجشنبه و روز جمعه به اوج خود رسید و شهر قدس شاهد درگیریهای خشونتآمیزی میان فلسطینیها از یک سو و پلیس اسرائیل و شهرکنشینها از سوی دیگر بود.
پلیس رژیم صهیونیستی نیز از بازداشت بیش از ۵۰ فلسطینی در قدس خبر داد.
انتهای پیام