به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، به محصول، گیاه یا حیوانی که برای بهبود و پیشرفتش، دستکاری ژنتیکی شده باشد، محصول تراریخته می گویند.
«محصولات تراریخته» یا ترانس ژنیک (transgenic) یا «محصولات تغییر ژنتیکی داده شده» (GMCs) گیاهان مورد استفاده در کشاورزی هستند که DNA آن ها با استفاده از روش های مهندسی ژنتیک تغییر داده شده است.
در اغلب موارد هدف از این تغییرات ژنتیک وارد کردن صفت جدیدی به گیاه است که به طور طبیعی در گونه ها وجود ندارد. نمونه های این کار در محصولات غذایی شامل ایجاد مقاومت به آفت ها، بیماری ها یا شرایط محیطی مشخص یا کاهش ضایعات مقاومت به مواد شیمیایی (مقاومت به علف کش ها) یا بهبود خصوصیات تغذیه ای آن محصول است. نمونه های این کار در محصولات غیر غذایی شامل تولید عوامل دارویی، سوخت های زیستی و سایر مواد سودمند صنعتی و زیست پالایی (استفاده از ارگانیسم ها برای برطرف کردن یا خنثی کردن آلاینده ها در یک محل آلوده) است.
اجماع علمی در حال حاضر بر این است که غذاهای تولیدشده از محصولات تراریخته نسبت به غذاهای معمول خطر بیشتری برای سلامت انسان ندارند، اما هر غذای تراریخته پیش از ورود به بازار باید به صورتی مورد به مورد آزمایش شوند.
این وبینار با ارائه حضور و ارائه دکتر کامران خلیلی و دکتر حسین عسکری ـ عضو هیئت علمی دانشکده علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی، روز جمعه سوم اردیبهشت، ساعت ۱۷ تا ۱۹، به صورت مجازی برگزار می شود.
علاقهمندان می توانند جهت شرکت در این برنامه به لینک https://adobe۳.gu.ac.ir/zist مراجعه کنند.
انتهای پیام