به گزارش ایسنا، گروه باج افزاری REvil که به نام سودینوکیبی هم شناخته می شود، در وبلاگی در دارک وب مدعی شد به شبکه رایانه شرکت "کوانتا کامپیوتر" نفوذ کرده است. این شرکت تایوانی یکی از تولیدکنندگان اصلی محصولات اپل است و عمدتا رایانه های آی مک را تولید می کند. همچنین محصولات شرکتهایی نظیر HP، فیس بوک و گوگل را هم تولید می کند.
چهره عمومی گروه REvil در دارک وب که کاربری با نام ناشناس (Unknown) در انجمن خلافکاران سایبری XXS است، روز یکشنبه اعلام کرده بود این گروه باج افزاری بزودی بزرگترین حمله خود را اعلام خواهد کرد. این پست به زبان روسی و در کانالی منتشر شده بود که گروه REvil از طریق آن به عضوگیری می پردازد.
این گروه در سایت هپی بلاگ که در آن نام قربانیان حملات باج افزاری خود را به امید تحت فشار قرار دادن آنها برای دریافت باج اعلام می کند، اعلام کرد کوانتا جدیدترین قربانی این گروه بوده است. این هکرها مدعی شدند تا تاریخ رونمایی جدیدترین محصولات اپل برای افشای رخنه به شرکت کوانتا دست نگه داشتند و اعلام کردند این تولیدکننده قراردادی تمایلی به پرداخت پول برای پس گرفتن اطلاعات مسروقه ندارد.
کوانتا به این هک بدون توضیح این که چه میزان از اطلاعاتش به سرقت رفته است، اذعان کرد و در بیانیه ای گفت: تیم امنیت اطلاعات کوانتا کامپیوتر با کارشناسان مستقل IT برای واکنش به حملات سایبری به شمار کوچکی از سرورهایش همکاری می کند. شرکت کوانتا کامپیوتر در واکنش به گزارشهای رسانه ای از این حمله باج افزاری، اعلام کرد انتظار ندارد کسب و کارش از این اتفاق متاثر شود.
زمانی که مراسم رونمایی محصولات اپل به پایان رسید، گروه REvil جزییات فنی یک لپ تاپ جدید از جمله ۱۵ تصویر که به تشریح طراحی مک بوک می پرداختند و مربوط به مارس ۲۰۲۱ بودند را در اینترنت ارسال کرد. این گروه اکنون در تلاش برای ترساندن اپل به منظور دریافت باج برای اطلاعاتی است که به سرقت برده است. هکرها از اپل خواسته اند تا اول ماه مه باج آنها را بپردازد در غیر این صورت هر روز فایلهای جدیدی را منتشر خواهند کرد.
باج افزار نوعی فایل مخرب است که اطلاعات یا شبکه رایانه های یک قربانی را رمزنگاری می کند و سپس هکرهای عامل آن برای بازگرداندن اطلاعات یا عدم فروش اطلاعات محرمانه باج درخواست می کند. این اواخر در موارد متعددی گروههای خلافکار سایبری اطلاعات را به سرقت برده و تهدید به افشای آنها در صورت عدم دریافت پول از قربانی کرده اند. گروه هکری REvil در سال ۲۰۲۰ حمله باج افزاری علیه یک شرکت حقوقی انجام داد که مدعی بود زمانی نماینده بعضی از شرکتهای تلویزیونی دونالد ترامپ بوده است. این گروه در سال ۲۰۱۹ یک هفته پیش از انتخابات به یک گروه از دفتریاران انتخاباتی لوییزیانا حمله کرد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، این هکرها از شرکت کوانتا کامپیوتر ۵۰ میلیون دلار برای دادن کلیدهای از رمز خارج کردن سیستمهای قفل شده این شرکت درخواست کرده اند.
انتهای پیام