بهزاد تدینیفر بیان کرد: نوغانداری و تولید فرآوردههای ابریشمی از جمله فعالیتهای جانبی است که در کنار فعالیتهای اصلی کشاورزان میتواند طی یک دوره کوتاه مدت ۴۰ روزه ضمن ایجاد انگیزه اقتصادی و زمینه اشتغال برای روستانشینان این شهرستان فراهم کند.
بنا بر گزارش روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی چناران وی ادامه داد: سرمایه گذاری اندک، کوتاه بودن دوره پرورش و حضور همه افراد خانواده و اشتغالزایی زنان روستایی، منبع کسب درآمد و... از مزایای نوغانداری است و در سال گذشته ۶۰ جعبه تخم نوغان در بین نوغانداران شهرستان توزیع که میانگین تولید هر جعبه در سال گذشته ۲۰ کیلو پیله ابریشم برداشت شد.
تدینیفر اظهار کرد: بیشترین نوغانداران در شهرستان در منطقه اخلمد و مریجگان هستند. در سال جاری با توجه به سهمیه شهرستان که ۱۰۰ جعبه تخم نوغان است پیش بینی جذب صددرصدی را داریم.
وی گفت: توزیع تخم نوغان در بین نوغانداران این شهرستانها از نیمه اول اردیبهشت آغاز میشود. جعبههای تخم نوغان از دو گونه ایرانی و چینی تهیه شده که هر جعبه با قیمت ۲۰۰ هزار ریال در اختیار نوغانداران قرار میگیرد.
رئیس اداره ترویج و آموزش مدیریت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در راستای سیاستهای سازمانی جهاد کشاورزی، حمایت از تولید داخل و توسعه صنعت نوغانداری، مدیریت جهاد کشاورزی اقدام به ارائه آموزش و حمایت در خصوص پرورش کرم ابریشم نموده است. برای توسعه این حرفه همچنین توصیههای ترویجی به علاقهمندان نوغانداری در فضای مجازی و کانالهای مجازی شهرستان توسط این اداره انجام شده است.
وی عنوان کرد: با توجه به اصلیترین نهاده مصرفی برگ توت جهت تغذیه کرمهای ابریشم تنها ضرورت حرفه پرورش کرم ابریشم احداث توتستان است. فضای مورد نیاز پرورش هر جعبه کرم ابریشم ۳۰-۲۰ متر مربع و تغذیه آن از طریق برگ درخت توت انجام میگیرد. از هر جعبه تخم نوغان میتوان ۵۰-۳۵ کیلو پیله ابریشم برداشت نمود و همچنین خرید پیله به صورت تضمینی انجام میگیرد.
انتهای پیام