سعید شعرباف در نشستی خبری که روز گذشته برگزار شد، به عنوان سخنگوی این ائتلاف با اشاره به فضای انتخاباتی مشهد بیان کرد: این فضای انتخاباتی مشهد به بیست سال گذشته برمیگردد. دغدغه مشترک در تمام این ادوار این بود که انتخاب لیستهای مجلس و شورای شهر بر مبنای شاخصهایی باشد که مقام معظم رهبری به آن تکیه کردهاند.
وی با تاکید بر سابقه بیست سالهی این جریان اظهار کرد:موضوع شاخصگرایی و توجه به شاخصها، عدالتخواهی، مبارزه با فساد و مطالبه مردمی برای احقاق حقوق مستضعفین فقط ویژه این انتخابات نیست و ما با جریانی طرف هستیم که بیست سال سابقه سیاسی دارد و سعی کرده وظیفه خود را در انتخاب اصلح در انتخابات به عمل بیاورد.
این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: بر مبنای تجربه در انتخابات مجلس گذشته در مشهد و اتفاق خوبی که در مشهد افتاد؛ از این حیث که تشکلها و بدنه مردمی و بسیاری از فعالان سیاسی به دور از اختلافاتی که با یکدیگر داشتند به دور هم جمع شدند، کاندیداهای مختلف را مورد بررسی قرار دادند. در فضای عمومی مسائل کشور و شهر را طرح کردند و در انتها در یک فرایند مشخص و واضح به یک لیست نهایی رسیدند.
سخنگوی ائتلاف مردمی عدالت در مشهد تاکید کرد: ما مستقل از تمام جریانات سیاسی دارای ثروت و قدرت در انتخابات مجلس، بالاترین رای سیاسی مستقل را در تمام طول ادوار انتخابات توانستیم اخذ کنیم.
شعرباف ضمن تاکید بر استفاده از تجربیات انتخابات مجلس در این دوره از انتخابات بیان کرد: در این انتخابات بنا بر این شد که در موضوع شورای شهر تجربه انتخابات مجلس آسیب شناسی شود و با یک نگاه جدیدی با حفظ نقاط قوت و بهبود آسیبها حرکتی را برای انتخابات شورای شهر برنامه ریزی کنیم.
وی افزود: یکی از انتقادات این بود که جریان عدالتخواهی محدود به بخشی از بدنه افراد و متخصصین شده و تلاشی برای گسترش چتر خود نداشته است.
سخنگوی ائتلاف مردمی عدالت در مشهد با بیان اینکه «تجربه به ما ثابت کرده است که علیالقاعده هر مجموعهای بر اساس تفکر خود دست به اقدام میزند، اما ما در این دوره تلاش کردیم تا حد ممکن ائتلافی را حول مفهوم عدالت و نگاه مردمی شکل دهیم»، اظهار کرد: لذا تعبیر ائتلاف مردمی عدالت از این حیث بود که بخشهایی از بدنههای حقیقی افراد نخبه و متخصصین داخل شهر که ممکن است به هر دلیلی خود را متعلق به جبهه عدالتخواه مردمی ندانند ،اما دلبسته عدالت مردمی هستند، بتوانند کنار هم جمع شوند، بدون اینکه لزوما منتسب به جریان عدالتخواه شوند.
شعرباف با تاکید بر جمع شدن افراد عدالتخواه چه به صورت سیاسی و چه به صورت عرفی در گردهم، گفت: به معنای حقیقی در حال حاضر ائتلافی از اشخاص حقیقی حول گفتمان عدالتخواهی، مردم محوری، تخصص و کارآمدی در حوزه شورای شهرشکل گرفته است.
سخنگوی ائتلاف مردمی عدالت در مشهد تاکید کرد: ما بنا نداریم تشکل جدیدی را درمیان تشکلهای انتخاباتی رونمایی کنیم. اساسا اعتقاد داریم تشکلهایی که در این روزها و ماههای مانده به انتخابات ناگهان سربرمیآورند و سابقهای در این موضوع ندارند و بعد از انتخابات نیز حیاتی ندارند، تشکلهایی هستند که به سرمایههای اجتماعی نظام کمک نمیکنند.
شعرباف تصریح کرد: لذا معنای ائتلاف از دید ما جمعآوری تمام کسانی است که علاقه به عدالت و مردم و نگاه مردم محور در مدیریت شهر در انتخابات ششم شورای شهر مشهد دارند، با اینکه میتوانند هر کدام عضو یک تشکل سیاسی یا تشکل اجتماعی باشند و بعد از انتخابات به تشکل خود برگردند.
وی در ادامه این نشست در خصوص فرآیند رسیدن به کاندیداهای اصلح در این ائتلاف بیان کرد: یک بخش قابل توجهی از فرآیند ما در ماههای پیشین قبل از فرآیند ثبت نام سپری شد. ساعات زیادی صرف شد تا کسانی را بشناسیم که احساس میکردیم برای ورود به شورای شهر توانمندی دارند.
سخنگوی ائتلاف مردمی عدالت در مشهد با بیان اینکه «انتظار این بود که این رقابت با حجم بیشتری صورت بگیرد»، اظهار کرد: یکی از کارهایی که در آینده باید صورت بگیرد این است که ما فرآیندهای خود را با ترغیب نخبگان برای شرکت در انتخابات از ماهها قبل شروع کنیم تا این افراد حاضر شوند در این فرآیند شرکت کنند و کاندیدا شوند.
شعرباف ادامه داد: با توجه به تجربه سیاسی بیست سال گذشته شهر مشهد، مجموعهی تدوین شدهای از شاخصهای شورای شهر و مجلس وجود داشت که در طول این ادوار استفاده شده بود، اما بنا به تجربه و تغییر شرایط شهر مشهد این شاخصها را بروز کردیم.
وی ضمن بیان اینکه در این فرآیند محوریت با اشخاص حقیقی است، اظهار کرد: ما غالبا در فرآیندهای ائتلاف، وقتی بخواهیم ائتلافها را تشکیل دهیم به تشکلها رجوع میکنیم و این تشکلها نمایندگانی را معرفی میکنند و بعد این فرآیند به جلو میرود.
شعرباف در پاسخ به این سوال که ملاک انتخاب تشکلها در این ائتلاف چیست و سهمی که به تشکلها میدهید چگونه است، گفت: این ائتلاف به دنبال شخصیت حقیقی افراد است، مجموعه هیئت موسس که متشکل از اشخاص حقیقی و نخبگان حوزههای مختلف شهری است، متناسب با رویکردها و تقسیم بندیهایی که در کمیسیون شهری در بخشهای مختلف داریم، تقسیم بندی شدهاند.
سخنگوی ائتلاف مردمی عدالت در مشهد در ادامه این نشست خبری گفت:هیئت موسس در اولین گام بعد از تصویب فرآیند، کمیتههایی را تشکیل داد که این کمیتهها وظیفه تدوین برنامه و تطبیق شاخصها بر مصادیق را بر عهده دارند.
شعرباف ادامه داد: شاید مهمترین کمیته، کمیته تطبیق شاخصها بر مصادیق بود، 13 نفر نیز عضو کمیته تحقیق هستند که وظیفه تطبیق شاخصها و رساندن داوطلبان را از تعداد اولیه به لیست 25 نفره دارند که این لیست نیز در یک فرآیند دیگر تبدیل به لیست 15 نفری میشود.
وی با بیان اینکه فراخوان ارسال رزومه از سوی داوطلبان تا یک هفته دیگر ادامه دارد، خاطرنشان کرد:در این فرآیند به بعضی از کاندیداها از طرف هیئت موسس پیشنهاد ارسال رزومه میشود، برخی دیگر نیز که ناشناس هستند از طریق فضای مجازی رزومه خود را برای ما ارسال میکنند، این رزومهها برای بررسی به کمیته تحقیق فرستاده میشوند.
وی در رابطه با تفاوت فرآیند به لیست رسیدن این ائتلاف با دیگر ائتلافها اظهار کرد: اعتقاد داریم که انتخاب نهایی باید با مجموعهای از متخصصان و نخبگان و با شیوه اقناعی انجام شود.
شعرباف خاطرنشان کرد:ائتلاف ما اعتقاد دارد که ما بخشی از نیروهای انقلاب در مشهد هستیم، ما نمیگوییم که این ائتلاف نماینده جریان انقلاب است چراکه معتقدیم این حرف، حرف گزافی است. به همین دلیل نمیتوانیم در فرآیندمان اعلام کنیم که اگر کسی منتخب فرآیند ما نبود، پس حق حضور در انتخابات را ندارد، ما به هیچ عنوان تعهدی برای انصراف از داوطلبان نمیگیریم و این تعهد را شرعی نمیدانیم.
انتهای پیام