به گزارش ایسنا و به نقل از آی او، تلسکوپهایی همانند تلسکوپ فضایی "هابل" که در فضا هستند میتوانند این مسئله را حل کنند زیرا به طور کلی با جو طرف نیستند.
برای اصلاح اعوجاج نوری ناشی از جو میتوان آینههای ثانویه سازگار(ASM) را به تلسکوپهای زمینی متصل کرد چرا که با این کار امکان ایجاد تصویر واضحتری از فضا فراهم میشود.
این ایده پیشنهاد محققان سازمان تحقیقات علمی کاربردی هلند برای یکی از این آینههای ثانویه سازگار برای "تلسکوپ خورشیدی اروپا "(European Solar Telescope) انتخاب شده است. بنابراین میتوان از آن برای نظارت بهتر بر فعالیت خورشید استفاده کرد.
آینههای ثانویه سازگار، آینههایی هستند که برای اصلاح موضوعاتی که جو ما ایجاد میکند تغییر شکل میدهند.
برای رسیدن به این هدف، آینههای سازگار بر روی عملگرهای مکانیکی نصب میشوند و این عملگرها نیز دستگاههایی هستند که آینهها را به منظور تغییر زاویه آنها فشار میدهند و میکشند.
"متیو مانیسکالکو"(Matthew Maniscalco) یکی از دانشمندان این پروژه گفت: کلید فناوری ما این است که ما عملگر مکانیکی آینه تغییر شکل پذیر را دوباره اختراع کردیم.
طراحی سایر عملگرهای مکانیکی بدین صورت است که آنها برای حرکت آینهها به الکترومغناطیس متکی هستند. این به آن معنا است که نیرو بسته به فاصله از آهن ربا میتواند تغییر کند.
اما عملگر مکانیکی محققان این مطالعه اینگونه است که آنها از نظر فیزیکی به آینه متصل شده و با یک فنر، چند فنر الکترومغناطیسی و آهن رباهای ثابتی که نیرو را متعادل و ثابت نگه میدارند، تنظیم میشود. این بدان معناست که میتواند از نظر کیفیت انرژی کارآمدتر و دقیقتر باشد.
موفقیت در این طراحی به تلسکوپ خورشیدی اروپا این امکان را میدهد تا خورشید را بهتر رصد کند و حتی پدیدههایی مانند شرارههای خورشیدی را پیش بینی کند. تابش حاصل از شرارههای خورشیدی میتواند برای ماهوارهها بسیار مضر باشد اما با خاموش کردن ماهوارهها میتوان از بسیاری از آسیبها جلوگیری کرد. بنابراین توانایی پیشبینی شرارههای خورشیدی میتواند برای طول عمر ماهواره بسیار مفید باشد.
مانیسکالکو در انتها افزود: ما معتقدیم که از فناوری ما میتوان برای مقاوم سازی تلسکوپهای قدیمی استفاده کرد.
انتهای پیام