آلبرت کوچویی ـ گوینده پیشکسوت رادیو ـ که هر روز با مرور تیترها و سرفصلهای رسانههای جهان، مهمترین اخبار دنیا را روایت میکند، مطلب بالا را عنوان کرده است.
به گزارش ایسنا، برخی اخبار امروز (۲۹ فرودین ماه) روزنامههای جهان به شرح زیر است:
_ «گاردین» در گزارشی با عنوان «بیست سال ویرانی» نوشته است: آمریکا میگوید نیروهایش را از افغانستان، فرا میخواند. سایمون جنکینز، تحلیلگر روزنامه گاردین میپرسد که دخالت غرب در افغانستان در ۲۰ سال گذشته چه حاصلی داشته است؟ و او پاسخ میدهد: ویرانی.
توجیه انگلیس برای این تجاوز، مانع شدن از ترور و وحشت در آنجا بود، اما این به معنای استقرار نوامپریالیسم بود. انگلیس ۷۰ سال جنگ امپریالیستی بیحاصل داشته است و ۲۰ سال دخالت و تجاوز با دیگر کشورهای غرب در جهان پایان دیگری برای یک شکست است.
روزنامه انگلیسی «گاردین» از افشای مذاکره میان مقامهای ایتالیایی و لیبیایی درباره رها کردن پناهجویان نوشته است: ایتالیا و لیبی، آنها را رها کرده بودند تا بمیرند. مذاکره نشت پیدا کرده و افشا شده میان مقامهای ایتالیا و گارد ساحلی لیبی، این را نشان میدهد. در ایتالیا، هنگامی که گفته میشود، برخی از پناهجویانی بر قایقها، بر روی آب سرگردان هستند. مقامهای لیبیایی گارد ساحلی میگویند امروز تعطیل است و فردا اقدام میشود. فردای آن روز سازمان جهانی مهاجرت اعلام کرد که ۱۲۶ پناهجو، غرق شدند. حادثهای در سال ۲۰۱۷ که اکنون، افشا شده است.
_«ال موندو»، روزنامه اسپانیایی نیز در گزارشی با عنوان پایان «کاستروئیسم» نوشته است: رائول، برادر فیدل کاسترو از حزب کمونیست کوبا، کنارهگیری کرد. این بدان معنا است که برای نخستین بار پس از گذشت شش دهه، دیگر کسی از خانوادههای کاسترو، بر کوبا حکومت نخواهد کرد. پایانی بر انقلابی که فیدل کاسترو در ۱۹۵۹ برپا کرد. رائول ۸۹ ساله میگوید که جای خود را در حزب کمونیست کوبا، به نسل جوان میسپارم. حس میکنم وظیفه خود را به سرزمین پدریام، به انجام رساندهام.
_ «گاردین»، روزنامه انگلیسی نوشته است: تشییع شاهزاده فیلیپ، همسر ملکه انگلیس در کلیسای سنت جورج با حضور ملکه و خانواده، پایان گرفت. شاهزاده هری که کاخ را با همسرش برای همیشه ترک کرده بود، بدون همسرش، در این آیین شانه به شانه برادرش، شاهزاده ویلیام نشسته بود. پیکر فیلیپ به خواست او در یک لندرور، خودروی انگلیسی حمل شد. او در کنار ۲۴ تن از جمله سه پادشاه انگلیس، دفن شد.
* از حاشیه خبرها:
«گاردین»، روزنامه انگلیسی در بخش دانش خود نوشته است: امکان ایجاد لخته خون بر اثر تزریق واکسن آسترازنکا تا چه حد است؟ آژانس پزشکی اروپا، پیشتر اعلام کرده بود که امکان ایجاد لخته خون در برخی از افراد پس از تزریق واکسن آکسفورد، وجود دارد. برآوردی که در این زمینه شده است نشان میدهد، این مورد در یک نفر از هر ۱۰۰ هزار جوان دیده شده است. این در حالی است که هرگز صفر درصد در چنین حادثههایی رخ نمیدهد. بررسیها نشان میدهد که امکان ایجاد لخته خون در جوانان واکسینه شده با آسترازنکا بین ۱۷ تا ۲۴ سال، در حدود ۱۲ درصد است.
انتهای پیام