تازه‌های سینمایی در اصفهان

مدیر دفتر تخصصی سینما، با شرح برنامه‌هایی که از سوی این دفتر به مناسبت هفته فرهنگی اصفهان تدارک دیده‌شده، خبر داد که کمک به ساخت ۲۳ فیلم نیز، پیرو نشر فراخوان حمایت از تولید فیلم قطعی شده است.

مصطفی حیدری در گفت‌وگو با ایسنا به فعالیت دفتر تخصصی سینما (وابسته به سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان) در این روزهای کرونایی اشاره و اظهار کرد: بستر فعالیت ما فعلاً در این دوران فضای مجازی است و تا بهبود شرایط، معرفی کتاب‌های به روز سینمایی موجود در کتابخانه اختصاصی سینما و پخش بخش‌هایی از کارگاه‌های تخصصی‌ای را که سال‌های گذشته برگزار کرده‌ایم، ادامه می‌دهیم.

وی در پاسخ به این سؤال که «بودجه در نظر گرفته‌شده برای حمایت از هنرمندان تئاتر و سینما در دوران کرونا امسال به چه شکل هزینه خواهد شد؟» گفت: از بودجه تصویب شده در سال ۱۴۰۰ خبری ندارم، ولی سال گذشته این حمایت در بودجه دیده‌شده بود که پیرو آن فراخوان حمایت از تولید فیلم را منتشر کردیم و فعلاً امسال هم هدف ما به سرانجام رساندن مراحل تولید همان ۲۳ فیلمی است که پذیرفته‌شده‌اند. اگر اوضاع خوب باشد، هم‌زمان با روز ملی سینما شاهد رونمایی برخی از این فیلم‌ها خواهیم بود. در صورت ابلاغ تصویب بودجه در سال جدید و سپردن مسئولیت آن به سازمان فرهنگی اجتماعی، تلاش خواهیم کرد با الهام از برخی تجربیات دوره اول و با کمک سینماگران به ویژه در حوزه سینمای مستند گام هایی برداریم.

مدیر دفتر تخصصی سینما در اصفهان یادآور شد: امسال قصد داریم بیشتر به سمت انجام کارهای مشارکتی و حمایتی برویم و برای نمونه با رسیدن به تفاهمی بین مجموعه‌های سینمایی دولتی و همچنین بخش خصوصی مانند حوزه هنری اصفهان، انجمن سینمای جوانان اصفهان و... به برپایی نشست‌های تخصصی و پخش فیلم مثل نشست پاتوق فیلم کوتاه اصفهان کمک کنیم.

حیدری، درباره برنامه‌هایی که دفتر تخصصی سینما برای هفته فرهنگی اصفهان تدارک دیده توضیح داد: برنامه اول ما «اصفهان در قاب سینما» نام دارد که بر اساس آن، از روز سوم تا نهم اردیبهشت‌ماه هفت فیلمی که اصفهان در آن کارکرد و هویت خود را دارد و به‌مثابه لوکیشن نیست، در بستر فضای مجازی به مخاطبان معرفی می‌کنیم.

وی افزود: «رضا»، «گاوخونی»، «فرش باد»، «نان و شعر»، «قبیله من»، «پرسه در شهر لاجوردی» و «نصف جهان» نام این هفت فیلم است که اگر شرایط اجازه می‌داد، حتماً آن‌ها را اکران می‌کردیم و از حضور کارگردانان آن نیز بهره می‌بردیم، اما فعلاً در حد معرفی به آن می‌پردازیم و بعدتر، یک بسته از تمام فیلم‌هایی که اصفهان در آن حضور دارد، با همین نام «اصفهان در قاب سینما» تهیه و عرضه خواهیم کرد.

مدیر دفتر تخصصی سینما در اصفهان با اشاره به فعالیت‌های این دفتر در حوزه نشر گفت: برنامه دیگری که برای هفته فرهنگی اصفهان در نظر داریم، هفتم اردیبهشت‌ماه، هم‌زمان با زادروز زاون قوکاسیان اجرا می‌شود و شامل رونمایی از چهار کتاب سینمایی است.

حیدری، تازه‌های مکتوب دفتر تخصصی سینما را چنین معرفی کرد: کتاب «سینماتوگراف سه» با موضوع سینمای مستند و «سینماتوگراف چهار» با موضوع سینمای کودک و نوجوان که توسط جمعی از نویسندگان نوشته‌شده و هر کدام حاوی حدود سی مقاله است، کتاب «سینما هشت» به کوشش حامد قصری که شامل ۲۱ گفتگو با سینماگران آزاد اصفهان است و پازلی برای اقداماتی محسوب می‌شود که پیش‌تر برای سینمای آزاد اصفهان انجام داده‌ایم، همچنین، کتاب «تاریخ سینما از ما شروع نمی‌شود» که مجموعه گفتگوها، مقالات و یادداشت‌های منتشر نشدۀ زاون قوکاسیان در آثار مکتوب چاپ شدۀ او طی ۵۰ سال گذشته به انتخاب بنده و حامد قصری است، آثاری است که روز هفتم اردیبهشت‌ماه از آن رونمایی خواهیم کرد.

وی خبر داد: از محصولات قبلی این دفتر در حوزه نشر، کتاب «سینما به روایت اصفهان» و «سینماتوگراف دو» به چاپ دوم رسید و این تجربه نشان داد که با ایجاد تغییر در سیستم توزیع آثار مکتوب، می‌توانیم با خیلی از آثار سینمایی تولید شده در تهران در حد بضاعت و توانمان رقابت کنیم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۳:۱۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400012917051
  • خبرنگار :