بازسازی مسجد تاریخی النوری موصل به شکل معماری شارجه امارات

روزنامه انگلیسی تلگراف در گزارشی به انتقاد مهندسان و پژوهشگران عراقی از بازسازی مسجد تاریخی النوری در شهر موصل به ویژه طرح «برگرفته از معماری اماراتی آن» پرداخت.

به گزارش ایسنا، روزنامه انگلیسی تلگراف در گزارشی نوشت: سازمان یونسکو پنج‌شنبه گذشته از انتخاب شرکتی مصری برای بازسازی مسجد النوری خبر داده بود؛ امری که به اعتراض و انتقاد عراقی‌ها به دلیل عدم انتخاب مهندسی عراقی برای نظارت بر این پروژه دامن زده است.

به نوشته روزنامه تلگراف، بسیاری از اهالی شهر موصل انتظار داشتند مسجد تاریخی النوری با حفظ شکل گنبد و قوس‌های آن و در هماهنگی با نوع معماری تاریخی این شهر بازسازی شود اما طراحی مکعبی‌شکل این مسجد منجر به ناامیدی مردم این شهر در مشاهده مسجد النوری با همان طراحی گذشته شده است.

در همین رابطه، «رشا العقیدی»، متخصص سازه‌های تاریخی تصریح کرد: طراحی ارائه شده دیگر مربوط به موصل نیست بلکه کاملا شبیه به شارجه امارات است.

«جنید الفاخری»، باستان‌شناس اهل موصل عراق هم تاکید کرد: مسجد و مناره اماکنی تاریخی و باستانی هستند که باید شکل و نوع معماری آن در بازسازی حفظ شود و نباید هیچ یک از جزئیات معماری مسجد النوری دستخوش تغییر شود و از ارزش تاریخی آن بکاهد.

عراق و امارات در آوریل گذشته به توافقی برای بازسازی مسجد النوری و مناره حدبای آن دست پیدا کردند و امارات اعلام کرد مبلغ ۵۰.۴ میلیون دلار برای بازسازی این بنای تاریخی اختصاص خواهد داد.

مسجد جامع النوری که هشتصد و پنجاه سال قدمت دارد محلی است که ابوبکر البغدادی سرکرده گروه تروریستی داعش در سال ۲۰۱۴ میلادی در آنجا اعلام خلافت کرد.

تروریست‌های داعشی همزمان با پیشروی نیروهای عراقی در نبرد آزادسازی موصل، این مسجد و مناره ۸۵۰ ساله را با مواد منفجره، تخریب کردند.

مسجد تاریخی النوری موصل به دست نورالدین زنگی؛ از فرمانروایان محلی که علیه صلیبی‌های اول می‌جنگید، ساخته شده بود.

نورالدین زنگی،‌ حاکم ولایت سوریه در امپراتوری سلجوقی بود، سال ساخت این مسجد ۷۳ ـ ۱۱۷۲ میلادی یعنی کمی پس از مرگ نورالدین زنگی به پایان رسید و در آغاز یک مدرسه اسلامی در آن جای گرفت.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ / ۲۰:۵۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400012816478
  • خبرنگار : 71145

برچسب‌ها