به گزارش ایسنا، کمیتهای از نمایندگان برکنار شده در پی کودتای نظامیان در میانمار روز جمعه تشکیل یک "دولت وحدت ملی" را اعلام کرده است.
آنها علاوه بر تعیین نخستوزیر از اقلیت مسیحی، آنگ سان سوچی، رئیس دولت پیشین را به عنوان مشاور ارشد حکومتی و یو وین مینت، رئیسجمهور پیشین را برای همان پست معرفی کردهاند. اعضای جنبش اعتراضی نیز در این دولت نمایندگی دارند.
به گزارش دویچه وله برخی گروهها و احزاب اپوزیسیون از این که در ترکیب این دولت قرار ندارند انتقاد کردهاند. پورتال خبری "اکنون میانمار" گزارش داده است که از ۲۶ عضو کابینه این دولت ۱۳ نفر از اقلیتهای قومی و هشت نفر زن هستند.
از زمان وقوع کودتای نظامی در میانمار در فوریه سال جاری میلادی این کشور صحنه اعتراضات سراسری است. صدها تن تاکنون کشته و عده زیادی بازداشت شدهاند. ارتش همچنان به خشونت ادامه میدهد.
اتحادیه اروپا قصد دارد تحریمها علیه ارتش میانمار را به دلیل استفاده از خشونت علیه معترضان گسترش دهد. وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا قرار است دوشنبه آینده در یک کنفرانس ویدئویی در مورد تحریم ده عضو نظامی تصمیم بگیرند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اقدامات تنبیهی برنامهریزی شده همچنین علیه دو شرکت مرتبط با حکومت نظامی خواهد بود.
در همین حال سفیر برکنارشده میانمار در انگلیس، که از محل سکونتش در لندن اخراج شده، از دولت بریتانیا تقاضای کمک کرده است.
کیاو زوار مین هفته گذشته پس از اشغال سفارت میانمار بهدست یک وابسته نظامی، که ظاهرا به دستور رژیم نظامی میانمار صورت گرفت، از سفارت اخراج و مجبور شد در خودرویش بخوابد.
مین روز پنجشنبه گفت در پی تسخیر سفارت، که به گفته او «بدون هشدار» صورت گرفت، «باید مراقب باشد».
این دیپلمات سابق اوایل هفته جاری گفت رژیم نظامی، که در یک فوریه در پی کودتا به قدرت رسید، از این که او آنها را به رسمیت نشناخته خشمگین است.
او خواستار آزادی آنگ سان سوچی، رهبر منتخب میانمار، شد که پس از کودتا بازداشت شد، اقدامی که هفتهها اعتراض، برخورد خشونتآمیز رژیم و صدها کشته به همراه داشت.
مین همچنین به روزنامه گاردین گفت کارمندان سابقش در نامهای به او دستور دادند تا روز پنجشنبه محل سکونتش در لندن را تخلیه کند.
با این حال، او در گفتوگو با خبرنگاران، در خانهاش در همپستد در شمال غرب لندن، گفت فعلا محل سکونتش را ترک نمیکند.
مین گفت: «من امروز نمیروم. امروز آخرین روز است و باید اینجا باشم.»
او در پاسخ به این که در روزهای آینده چه خواهد کرد، گفت: «چه کسی میداند؟ آنها سفارت را بدون هشدار تسخیر کردند، بنابراین باید مراقب باشم.»
سفیر سابق میانمار سپس دولت بریتانیا را مستقیم خطاب قرار داد و گفت: «کمکم کنید، کمکم کنید، کمکم کنید.»
روز چهارشنبه، مین گفت برخی از دوستان و اقوامش از ترس تلافی رژیم نظامی مجبور شدهاند مخفی شوند.
وزارت امور خارجه بریتانیا هفته گذشته محل امنی را در اختیار سفیر سابق میانمار قرار داد و اقدام به ممانعت از ورود او به سفارت را محکوم کرد.
در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «ما به شجاعت کیاو زوار مین در حمایت از مردم میانمار ادای احترام میکنیم و با توجه به رفتارهای قلدرمابانهای که با کیاو زوار مین شده است، سعی داریم از او محافظت کنیم تا برای آینده بلندمدت خود تصمیمگیری کند.»
انتهای پیام