محمدرضا پورمحمدی در دیدار با معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر، با اشاره به مشوقهای این شرکت برای کاهش بار مصرفی، اظهار کرد: در عین حال که از مصرفکننده میخواهیم مدیریت مصرف داشته باشد، باید ایرادها و نقصهای فنی شبکههای برق را نیز اصلاح کنیم.
وی با اشاره به مشکل کمبود برق در استان، گفت: شرایط سختی را در زمستان سال گذشته پشت سر گذاشتیم و احتمال اینکه به دلیل افزایش مصرف، تابستان سختی را داشته باشیم وجود دارد.
پورمحمدی افزود: صنایع آذربایجان شرقی در زمستان گذشته از قطعی برق بدون اعلام قبلی گلهمند بودند و ضروری است که برای تأمین پایدار برق برای شبکه خانگی و صنعتی تدابیر جدی اندیشیده شود.
وی با تأکید بر توجه ویژه به مدیریت مصرف انرژی و بهرهوری در استفاده از منابع، گفت: الگوی مصرف انرژی در کشور ما الگوی نادرستی است و با سیاستهای تشویقی میتوان این الگو را اصلاح کرده و از هدررفت انرژی جلوگیری کرد.
در ادامه، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر نیز با اشاره به ضرورت مدیریت اوج مصرف در فصل تابستان، گفت: برای این کار یا باید نیروگاههای جدید با میزان سرمایهگذاری 5 میلیارد یورو افتتاح کنیم که در بقیه فصول بدون استفاده خواهند بود و یا نیروگاه مجازی برای جابهجایی بار ایجاد کنیم.
غلامعلی رخشانی مهر با اشاره به روشهای مدیریت عرضه و تقاضای برق در کشور و اقدامات صورت گرفته برای گذر از پیک تابستان ۹۸ و ۹۹ و نیز مدیریت مصرف برق در زمستان سال گذشته، گفت: در سال گذشته توانستیم 5 هزار و 600 مگاوات مدیریت بار توسط نیروگاه مجازی انجام دهیم.
وی افزود: براساس اعلام دپارتمان مدیریت مصرف و پاسخگویی بار آژانس بینالمللی انرژی، کشورهای در حال توسعه باید 4 تا 8 درصد مصرف خود را با روشهای پاسخگویی بار، کاهش دهند.
رخشانی مهر اضافه کرد: سال گذشته 10.8 درصد مصرف انرژی صنایع بزرگ نسبت به سال 98 افزایش یافته بود.
وی ادامه داد: در راستای مدیریت گذر از پیک و مدیریت تقاضا تفاهمنامههای مختلف منعقد شده و برای کاهش میزان مصرف نیز پاداشهایی در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام