سید محمد طباطبایی در گفت و گو با ایسنا، در خصوص نامگذاری سال ۱۴۰۰ توسط مقام معظم رهبری تحت عنوان "تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها" و ارتباط آن با حوزه ورزش، اظهارکرد: در بحث ورزش، در حوزه سختافزاری و در حوزه نرمافزاری میتوان بر اساس شعار سال اقدامات بسیار خوبی انجام داد.
وی افزود: اقتصاد ورزش یکی از مواردی است که در کشور ما زیاد به آن توجه نشده است، در بخش تولیدات لوازم و وسایل ورزشی سال هاست ارز بسیاری از کشور برای تهیه این وسایل خارج می شود و واردات گسترده وسایل ورزشی معروف نیز سهم زیادی را به خود اختصاص می دهد.
وی تصریح کرد: اگر در حوزه سختافزاری و تولیدات ورزشی از کسانی که در این زمینه فعال هستند، حمایت شود، بسیار راهگشا خواهد بود. به عنوان مثال، استفاده از چمن مصنوعی که در سطح کشور با توجه به بی آبی، بسیار مورد استقبال قرار گرفته است و در زمینه اشتغالزایی و جلوگیری از خروج ارز از کشور نیز بسیار مفید خواهد بود.
مدیر کل ورزش و جوانان استان اصفهان، خاطرنشان کرد: در حوزه تولید البسه، لوازم و تجهیزات بیشتر به چین متکی هستیم، در صورتی که اگر توجه بیشتری به تولیدکنندگان داخلی شود، خواهیم دید که با چه ظرفیت و پتانسیل نهفتهای روبرو هستیم. در استان اصفهان مراکزی داریم که در کشور بی نظیر هستند و میتوانند رقیب جدی برندهای خارجی شوند به عنوان مثال؛ در منطقه نجف آباد، دو شرکت تولید توربافی رشتههای ورزشی وجود دارد که محصولات آنها کل کشور را پوشش میدهد. اگر به چنین مراکزی توجه بیشتری شود و بتوانند کار خود را توسعه دهند، یک تیر و دو نشان خواهد شد. در این صورت علاوه بر اشتغالزایی از واردات محصولاتی که کیفیت ندارند نیز جلوگیری میشود.
وی افزود: در زمینه اقتصاد ورزشی هنوز به آن خودباوری در راستای تولید محصولات ورزشی نرسیدهایم و باید سازمانهایی همانند صنعت، معدن و تجارت نسبت به صنعت تولیدات ورزشی توجه ویژه داشته باشند. اگر این نگاه ایجاد شود و در زمینه تولید محصولات ورزشی تلاش کنیم و از شرکتهایی داخلی حمایت و موانع پیش روی آنها برداشته شود، تولید محصولات ورزشی میتواند آهنگ رشدی بهتری به خود بگیرد.
طباطبایی تاکید کرد: امیدواریم با توجه به شعار سال این موارد مرتفع شود، در حوزه نرمافزاری تنها تولید محصول و تجهیزات مد نظر نیست، بلکه تولید فکر، ایده و خلاقیت هم مهم است و میتواند محور جریانات خوبی شود.
وی اظهارکرد: در حوزه جوانان زمانی که از تولید صحبت میشود، مطمئنا نیاز به سرمایه انسانی داریم که این سرمایه انسانی، جوانان یک کشور هستند، سرمایه انسانی که خلاق محور و دارای ایده باشد، همزمان به صورت مولد و نیروی کار فعالیت کند. این امر در حوزه ورزش هم خالی از جریان نیست و میتواند به رشد و ارتقا سطح کمی و کیفی ورزش کمک کند.
مدیرکل ورزش و جوانان استان اصفهان با اشاره به اعتماد و توجه به بازیکنان بومی در تحقق بخشی از بیانات مقام معظم رهبری، اضافه کرد: در حوزه سرمایه انسانی در رشتههای مختلف به ویژه در فوتبال بازیکنان وارداتی زیادی داشتهایم که ارز زیادی را به خود اختصاص میدهند.
وی افزود: بازیکنان وارداتی درجه ۲ و۳ را بیشتر وارد لیگ میکنیم، در حالی که کشورمان معدن بازیکنان با استعداد است و اگر به آنها با توجه به استعداد، پتانسیل و ظرفیتهایی که دارند بهای بیشتری داده شود می توانیم در راستای تحقق شعار سال گام برداریم.
وی ادامه داد: تمام سازمان های مرتبط با ورزش از فدراسیونها تا هیئتها و باشگاهها میتوانند با سرلوحه قرار دادن شعار سال و الگو قرار دادن آن با شناسایی، تربیت و رشد بازیکنان تحولات بزرگی را در ورزش کشور ایجاد کنند و وزارت ورزش و جوانان و زیر مجموعه آن در ادارات کل ورزش و جوانان استان ها به عنوان سیاستگذار کلان ورزش در کشور به فکر برنامه ریزی های درست و منطقی و اجرای آن باشند.
طباطبایی خاطرنشان کرد: در کنار بحث بازیکنان خارجی بحث مربیان خارجی هم سال ها مطرح بود که با تصویب قانون منع استفاده از مربیان خارجی در فوتبال فرصت به مربیان جوان داده شد و امسال چند مربی جوان در لیگ جذب شدند، افرادی مثل سید مهدی رحمتی که بازیکن بود، اما به جمع مربیان پیوست، یا محرم نویدکیا.
وی ادامه داد: بی شک بحث اعتماد به مربیان جوان موضوع بسیار مهمی است. حضور مربیان درجه ۳ و ۴ که هیچ خدمتی به ورزش ما نمیکردند و ارز زیادی از کشور خارج می شد، با تصویب این قانون متوقف شد که امیدواریم تداوم داشته باشد.
مدیرکل ورزش و جوانان استان اصفهان اظهارکرد: باید توجه داشته باشیم که موضوع عدم استفاده از مربیان خارجی نباید مربیان داخلی را از دانش روز دور کند. باید نگاه آموزشی و تخصصی در جهت ارتقا و تخصص مربیان و به روز شدن مدرسان خود داشته باشیم، با بخش کوچکی از هزینهای که برای گرفتن مربیان خارجی داریم، میتوانیم زمینه را برای آموزش مربیان داخلی فراهم کنیم تا در دراز مدت سود بیشتری داشته باشیم که یکی از راههای آن اعزام مربیان به دورههای مربی گری است.
وی با اشاره به رشته ووشو افزود: در رشته ووشو که ما حرف اول را میزنیم زمانی ورزشکاران و مربیان ما با حضور در چین توانستند دانش و مهارت خوبی کسب کنند و نتیجه آن تربیت نسل بسیار خوبی از این ورزشکاران شد که هنوز هم ادامه دارد، مسیری که در فوتبال مقطعی انجام شد، اما استمرار نداشت، منصور ابراهیم زاده و مجید جلالی افرادی بودند که علم به روز خود را از سرچشمه گرفتند و ما در مقطعی توانستیم از این افراد استفاده کنیم و نتیجه آن را دیدیم، اما این مسیر ادامه پیدا نکرد و فرصت آنها بسیار کوتاه بود. ابراهیمزاده یکی از موفقترین مربیان فوتبال بود که متاسفانه این بستر برای وی فراهم نشد و باید شرایط را فراهم کنیم و نگاهمان تنها بحث تولید کالا نباشد.
طباطبایی در خصوص این موضوع که برای مبارزه با پدیده دلالیسم چه باید کرد، گفت: در بحث مربیان و بازیکنان نقش دلالیسم بسیار پر رنگ است، البته در بخش مربیان کمی جلوی آن گرفته شد، باید بتوانیم در بخش های دیگر نیز از راهکارهای مناسب استفاده کنیم، نباید بعد از بروز آسیب به دنبال درمان برویم و قوانین و راهکارهای پیشگیرانه ارائه دهیم. باید از ورود بازیکنان خارجی و کشورهایی که این بازیکنان را از آنها وارد می کنیم محدود کرده و به کشورهای صاحب سبک بیشتر بها دهیم.
وی ادامه داد: البته شاید این مسئله با روح ورزش حرفهای کمی مغایرت داشته، اما در کشورمان اگر زمانی به صنعت به روز فوتبال و ورزش مثل رئال مادرید و بارسلونا رسیدیم، اشکال ندارد، اما زمانی که بودجه ما از منابع دولتی هزینه میشود، آن هم با تبعیض در تخصیص بودجه و اعتبارات باید بتوانیم قوانین بازدارنده داشته باشیم.
مدیر کل ورزش و جوانان استان اصفهان، تصریح کرد: باشگاهها باید در این زمینه همکاری کنند تا مانع زدایی در زمینه صعنت انجام شود. شناسایی، رشد و پرورش استعدادهای بازیکنان بومی و داخلی باید قانون شود. باید بتوانیم در تیمهای پایه از نیروهای بومی استفاده کنیم تا در جهت مانع زدایی گام برداشته باشیم و قوانین درست و اصولی را به موقع اجرا کنیم.
انتهای پیام