مریم ناصح، یکشنبه شب ۲۲ فروردین به رسانههای گروهی گفت: دو بیماری واروا و نوزما همه ساله باعث خسارات سنگینی به صنعت زنبورداری کشور می شود و زنبورداران ناگزیر به استفاده از داروهای اختصاصی برای درمان این دو معضل اساسی صنعت زنبورداری هستند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: خوشبختانه داروهای متعدد و از طیفهای متنوعی از مواد موثره علیه واروا در سازمان دامپزشکی کشور ثبت شده است.
کارشناس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی گفت: داروی اختصاصی نوزما، فوماژیلین نیز ثبت شده و سالها است در کشور تولید و مورد مصرف قرار می گیرد.
وی افزود: با این وجود در سالهای اخیر متاسفانه افرادی سودجو با سوءاستفاده از شرایط و افزایش قیمت داروهای زنبور عسل، اقدام به قاچاق و در مواردی تولید داروهای غیرمجاز و در بسیاری از موارد بی تاثیر یا حتی زیان آور برای سلامت زنبور عسل و یا دارای باقی مانده های خطرناک از نظر بهداشت عمومی می کند.
ناصح گفت: این داروها در بسیاری از موارد در مراکزی مانند فروش لوازم و تجهیزات زنبورداری، اتحادیههای زنبورداران استانی و شهرستانی و در سطح گستردهای در شبکههای مجازی به فروش میرسند و چون تعدادی از زنبورداران برای تهیه دارو با دامپزشک مشاوره نکرده و توصیههای درمانی را از همکاران خود دریافت میکنند، ممکن است به سادگی به این داروها اعتماد کنند.
وی به زنبورداران توصیه کرد داروهای زنبور عسل را با تجویز دامپزشک و از داروخانههای دامپزشکی تهیه کنند و هنگام خرید دارو به شماره ثبت و مجوز تولید یا واردات سازمان دامپزشکی کشور که روی بسته بندی دارو موجود است توجه کنند.
انتهای پیام