آلبرت کوچویی ـ گوینده پیشکسوت رادیو ـ که هر روز با مرور تیترها و سرفصلهای رسانههای جهان، مهمترین اخبار دنیا را روایت میکند، مطلب بالا را عنوان کرده است.
به گزارش ایسنا، برخی اخبار امروز (۲۱ فرودین ماه) روزنامه های جهان به شرح زیر است:
صفحه نخست اغلب روزنامههای اروپا و برخی روزنامههای آمریکا از مرگ همسر ملکه الیزابت میگویند. «گاردین» نوشته است: خاموشی دوک ادینبورگ در ۹۹ سالگی و پس از ۷۳ سال زندگی با ملکه انگلیس. تنها کسی که فرزندانش نام خانوادگیاش را به ارث نمیبرند.
_ «لوفیگارو» نوشته است: ملکه او را صخره خود میداند. میگویند قدرت و ایستایی را از او داشت.
اما نگاه روزنامهها به دیگر رخدادها نیز بوده است. «گاردین» میگوید: کیم جنگ اون، رهبر کره شمالی از بحران اقتصادی در آن کشور خبر داد. او این بحران را یک گذر مشقت بار خواند.
_ «ال موندو»، نشریه اسپانیایی نوشته است: انگلیس به ناتان لاو، معترض چینی پناهندگی داد. این کار خشم و محکومیت از سوی چین را به دنبال داشت.
_ سفیر میانمار، کیاو زوارمین در انگلیس سفارت آن کشور را با محکوم ساختن کودتا در میانمار، ترک کرد. انگلیس به او پناهندگی خواهد داد. او خود را وفادار به دولت پیشین خواند که به گفتهاش بهگونهای دموکراتیک، انتخاب شده بود. انگلیس گفته است میتواند در آن کشور بماند.
نگاه دیگر روزنامههای انگلیس به حادثه اعتراض در ایرلند است. «فایننشال تایمز» نوشته است: در ایرلند پلیس به ناچار به پاشیدن آب بر تظاهرکنندگان اقدام کرد. در ایرلند شمالی روزها است که ناآرامی، حاکم است. شورشها، تنشهای خروج انگلیس را دامن زد.
_ «وال استریت جورنال» در گزارشی نگاه به اروپا و بحران همهگیری ویروس کرونا دارد و نوشته است: مکرون، رئیسجمهوری فرانسه دستور اعمال محدودیتها را داد. مشاغل غیرضروری و مدارس در فرانسه، تعطیل خواهند بود. با ابهام در تزریق واکسن آکسفورد، یعنی آسترازنهکا و عوارض جانبی آن، رهبران اروپا به واکسن روسی «سپوتینگ وی» روی آوردهاند. اروپا همان منطقه ای که در سالهای اخیر با روسیه همواره در تنش بوده است.
_ «له رپوبلیکا»، نشریه ایتالیایی نیز نوشته است: در ایتالیا هم تنها چهار منطقه قرمز است. ایتالیا رو به نارنجی گذاشته است.
* از حاشیه خبرها:
پژوهشگران میگویند، بیشتر مردان میانسال در سالهای ۴۰ و ۵۰ و حتی برخی در سالهای ۶۰ و ۷۰ زندگی، داروهای مکمل بافتساز برای جوانتر جلوه کردن، مصرف میکنند. کارشناسان و متخصصان میگویند، این افراط در مبارزه با سالخوردگی به سودای جوانتر جلوه کردن آنها با مکملها و داروها سبب آسیب رساندن جدی به سلامت و بهویژه ایجاد بیماریهای قلبی و انعقادهای خون میشود. جولین بیکر، پزشک و استاد دانشگاه اسکاتلند غرب میگوید: این مشکل بزرگی است و در دراز مدت، اثرهای آسیبرسان بسیار دارد.
انتهای پیام