ابوالقاسم حسینپور در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه موضوع احداث پارک آبخیز در حوضههای آبخیز مشرف به تهران در دستور کار قرار گرفته است، اظهار کرد: حوضه آبخیز کن و حوضه آبخیز واریش و وردیج ازجمله مناطقی است که برای احداث پارک آبخیز در محدوده تهران درنظر گرفته شدهاند.
وی در ادامه با بیان اینکه در این مناطق شیب و ارتفاعات تند برای احداث پارک آبخیز کمتر از سایر مناطق وجود دارد، تصریح کرد: حوضه آبخیز گلابدره را نیز برای احداث پارک آبخیز مورد بررسی قرار دادهایم. در این حوضههای آبخیز علاوه بر ایجاد سازههای کنترل سیل، زیرساختی طبیعی برای تفرج مردم بهوجود خواهد آمد البته ایجاد پارک آبخیز ملاحظاتی درخصوص حریم و محیطهای پیرامونی شهر دارد. ما از دستگاههای مختلفی در استان تهران درخواست کردهایم که این مسئله را بررسی کنند تا بتوانیم برای ایجاد پارک آبخیز در تهران بهجمع بندی برسیم.
حسینپور افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری، آبخیزداری و آبخوانداری جزو کاربریهای مجاز در حریم تهران است البته تهران بهدلیل گسترش بیش از حد شهری محدودیتهایی درخصوص پهنههایی دارد که همزمان مستعد فعالیت آبخیزداری و تفرجی هستند اما از نظر ما این مسئله نمیتواند مانع ایجاد زیرساختی برای کنترل سیل و در کنار آن بهوجود آوردن محیطی طبیعی برای تفرج در تهران شود.
به گفته مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ماهیت پارک آبخیز مشارکتی و بهگونهای است که اهداف چند منظورهای را درخصوص حفظ طبیعت و کنترل سیل شهری دنبال میکند. از اینرو انتظار داریم که دستگاههای مختلفی ازجمله شهرداری، میراث فرهنگی و... در این زمینه به سازمان جنگلها کمک کنند.
وی در پایان با اشاره به اینکه پارکهای آبخیز شهری علاوه بر کارکردهای اشاره شده، ظرفیتهای فراوان دیگری ازجمله حفظ کاربری اراضی طبیعی پیرامون شهر و جلوگیری از تغییر غیرمجاز آن، حفظ خاک، کنترل فرسایش، مهار رسوبات ورودی به شهرها و تثبیت زمین لغزش و رانش زمین در حوزههای آبخیز شهری را دارند، تصریح کرد: اشتغال، درآمدزایی و کمک به اقتصاد ساکنان و آموزش و ارتقای سطح آگاهیهای مردم در زمینه منابع طبیعی از دیگر کارکردهای پارکهای آبخیز است.
انتهای پیام