هفته گذشته عضو ستاد علمی مقابله با کرونا با اشاره به سیر صعودی شیوع کرونا در تهران و برخی دیگر کلانشهرها، گفت: پیشنهاد تعطیلی ۱۰ روزه «نه صرفا محدود به پایتخت که اساسا مربوط به همه شهرهای با وضعیت قرمز و کلانشهرهایی است که تعداد موارد بستری بر اثر کووید ۱۹ در آن به صورت قابل توجهی افزایش یافته است».
مسعود مردانی ادامه داد: اکنون به مردم و به خصوص افرادی که بیماری زمینه ای دارند، هشدار می دهیم که اصلا از خانه بیرون نیایند و تا جای ممکن از ظرفیت دورکاری و خدمات از راه دور و اینترنتی استفاده کنند یا از محل کار خود استراحت پزشکی بگیرند تا میزان ابتلا به بیماری در کشور کم شود.
به گزارش ایسنا، با تشدید آمار مبتلایان کرونا در کشور و قرمز شدن ۲۵۷ شهر کشور و همچنین پیش بینی روزهای مرگبار بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر در کشور، با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا و با اعلام رسمی سخنگوی این ستاد، مقرر شده که به مدت ۱۰ روز تعطیلی سراسری در سطح کشور داشته باشیم و بعد از این تاریخ ارزیابی های لازم نشان دهنده ادامه داشتن یا نداشتن تعطیلی ها خواهد بود.
به گفته علیرضا رئیسی، با توجه شرایط موجود حاکم بر کشور مشاغل گروه یک میتوانند در شهرهای قرمز فعالیت داشته باشند و مشاغل گروه دو، سه و چهار حق فعالیت ندارند. البته مشاغل گروه یک هم که اجازه فعالیت دارند مشاغل ضروری مانند سوپر مارکت ها، فروشگاههای زنجیره ای، داروخانه ها، مطب ها، بیمارستان ها، تعمیرگاهها و سایر مشاغلی هستند که تامین کننده مایحتاج ضروری مردم خواهند بود. از سوی دیگر فعالیت ادارات باید با حداقل حضوری کارکنان باشد.
براین اساس در شهرهای قرمز تنها یک سوم کارمندان و در شهرهای نارنجی ۵۰ درصد باید حضور داشته باشند و سیاست دورکاری تا حد امکان باید اجرایی شود.
باید توجه داشت که اگرچه مصوبه دورکاری کارمندان دولت از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون در حال اجراست و در برهه ای از زمان دولت تا پایان اردیبهشت سال گذشته بر آن تاکید داشت و این مصوبه اجرایی شد، اما بعد از آن، اجرای مصوبه به اختیار مدیران گذاشته شد، اما مدیران بخش های مختلف به صورت سلیقه ای در این خصوص عمل کردند و بعضا شاهد مقاومت آنها هستیم و اصفهان نیز از این قاعده مستثنا نیست. البته با تشدید وضعیت کرونا این مصوبه برای اجرای دوباره از ابتدای آذر ماه سال گذشته، دوباره به تمام دستگاه ها ابلاغ شد و مدیران دستگاه های مختلف مکلف شدند براساس رنگ بندی نسبت به شیفت بندی کارکنان خود اقدام کنند. این سیاست تا پایان آذر ماه ابتدا مطابق مصوبه و بعد به صورت سلیقه ای در کشور و اصفهان اجرا شد، این درحالیست که برای مدیرانی که این مصوبه را اجرا نمی کردند، در مصوبه توبیخ درنظر گرفته شده است.
در نهایت با زرد شدن بسیاری از شهرها، دوباره اجرای مصوبه دورکاری توسط مدیران به فراموشی سپرده شد و پشت سلایق مدیران دوباره خاک خورد، اما با سیر صعودی مبتلایان به کرونا بعد از تعطیلات نوروز، بسیاری از شهرها از حالت زرد خارج و به سمت نارنجی کشیده شدند، با این وجود بسیاری از ادارات و دستگاه های استان همچنان بی توجه به مصوبه دورکاری کارمندان، تمایل زیادی به حضور کارمندان خود دارند، اگرچه بسیاری از فعالیت ها قابلیت شیفت بندی و حتی دورکاری را دارد.
با تغییر رنگ بندی دوباره شهرها در کمتر از یک هفته از تعطیلات نوروز و قرمز شدن بسیاری از شهرهای استان، به نظر می رسد هنوز مصوبه دورکاری کارمندان و شیفت بندی آنها مطابق با رنگ بندی اعلام شده، پشت سلیقه مدیران خاک می خورد، این درحالیست که معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان ۱۶ فروردین امسال تأکید کرد: طبق قانون ستاد ملی کرونا، همه سازمانها موظف به رعایت دقیق دستورالعملهای ابلاغ شده مربوط به شهرهای قرمز هستند و نباید فعالیت کارکنان خود را مشروط به ابلاغ بخشنامههای جداگانه کنند.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا استان اصفهان نیز در این خصوص اعلام کرد که بر این اساس برای شهرهای قرمز محدودیت حضور کارکنان از یک دوم برای مشاغل ضروری و یک سوم برای خدمات غیرضروری است و برای شهرهای نارنجی حضور کارکنان تا یک دوم برای خدمات ضروری و خدمات غیرضروری تا دو سوم می توانند در ادارات حضور یابند که این دورکاری ها طبق نظر بالاترین مقام دستگاه اجرایی و با توجه به نیاز کاری آن اداره اعمال خواهد شد و تمام دستگاه ها و ادارات موظف به اعمال دورکاری و اجرای طرح هوشمند محدودیتها هستند.
از سوی دیگر هفته گذشته آرش نجیمی- سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت که دو روز از تغییر وضعیت رنگ بندی اصفهان از نارنجی به قرمز می گذرد متاسفانه شاهد اجرای قوانین از سوی ادارات و آموزشگاه ها و سازمان ها نیستیم و تغییری در روند تردد تعداد کارکنان صورت نگرفته است از سوی دیگر هیچ تکاپویی در ادارات و اصناف اصفهان و مراکز آموزشی برای کاهش حجم مراجعات حضوری مشاهده نشده است.
نحوه اجرای دورکاری در اصفهان
با پیگیری ایسنا از ادارات مختلف اصفهان درخصوص اجرای مصوبه دورکاری و شیفت بندی کارکنان، با وجودی که از ابتدای امسال اصفهان در وضعیت نارنجی قرار داشت، روابط عمومی برخی نهادها و دستگاه ها، اعلام کردند که فعالیت آنها به صورت شیفت بندی با تایید مدیران آن مجموعه انجام می شود.
اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان به ایسنا گفت که دورکاری در این اداره انجام می شود به جز حوزه چهار معاونت این مجموعه و مسئولان بخش های ستادی از جمله، حراست، بازرسی، فنی و مهندسی و روابط عمومی که به صورت ۵۰ درصد است.
شرکت آب منطقه ای اصفهان نیز با تایید اینکه مصوبه دورکاری در این شرکت با تغییررنگ بندی اصفهان اجرایی شده، اعلام کرد که کارمندان این مجموعه دو روز در هفته با تایید مدیر بالادست خود دورکار هستند.
اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان نیز تاکید کرد: با توجه به حجم بالای مراجعات به این اداره، از ابتدای امسال که اصفهان در وضعیت نارنجی قرار گرفت، کارمندان شیفت بندی و دورکار شده اند.
اداره کل بهزیستی استان اصفهان نیز اگرچه عنوان کرد که این مصوبه به کارمندان آن ابلاغ نشده اما قرار است کارمندان آن دو روز شیفت بندی شوند و در صورت حاد شدن وضعیت کرونا، تصمیم جدیدی اتخاذ خواهد شد.
شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان نیز در این باره به ایسنا، گفت: مصوبه دورکاری به همان صورت اعلام شده توسط ستاد کرونا در این مجموعه اجرا می شود، منتها در این شرکت اولویت دورکاری با بانوان باردار، جانبازان، بیماران خاص و ... است و قرار شد ظرفیت دورکاری ۵۰ درصدی با این افراد پر شود و سایر افراد برای رسیدن به ظرفیت ۳۰ درصد و یا ۵۰ درصدی دورکاری آنها با تایید حوزه مدیریت، معاونت و دفتر بهداشت و ایمنی تایید و اعمال می شود.
سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان نیز اعلام کرد که مصوبه دورکاری در این مجموعه اجرا می شود و مطابق نامه نگاری های صورت گرفته، مدیران به فراخور نیاز، کارمندانشان را دورکار و شیفت بندی می کنند.
یکی از کارمندان شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان نیز روز پنجشنبه به ایسنا، گفت که اگرچه اصفهان قرمز است، اما هنوز شیفت بندی در این مجموعه به کارمندان ابلاغ نشده است و شاید از شنبه تصمیم جدیدی اتخاذ شود.
همچنین کارکنان بخش اداری دانشگاه های استان اصفهان نیز پس از قرمز شدن شهرهای خود قرار است از این هفته به صورت شیفت بندی و دورکاری در دانشگاه ها حضور یابند، این درحالیست که تمام کلاس های حضوری دانشگاه ها از ابتدای شیوع ویروس کرونا تعطیل هستند و آموزش به شیوه مجازی برقرار است.
اگرچه در ظاهر امر ادارات اعلام کرده اند که این مصوبه را اجرا می کنند، اما کارمندان آنها بعضا نظر دیگری دارند.
کارمند یکی از مجموعه های دولتی اصفهان به ایسنا، گفت: متاسفانه مدیران این مجموعه حتی در روزی که به دلیل آلودگی تمام ادارات اصفهان تعطیل بود، اعلام کرد که باید در محل کار حضور داشته باشیم.
کارمند یکی از بانک های اصفهان نیز، به ایسنا، گفت: اگرچه بیماری خاص دارم، اما مدیر شعبه معتقداست که به دلیل کمبود نیرو امکان شیفت بندی ندارد.
کارمند یکی دیگر از بانک های اصفهان نیز، به ایسنا، گفت: متاسفانه یکی از همکارانم اگرچه مبتلا به کرونا است، اما اکنون در محل کار حضور دارد! از سوی دیگر برخی مشتریان بعد از انجام کار بانکی خود به ما اعلام می کنند که مبتلا به کرونا هستند که در صورت اعتراض، آنها عنوان می کنند که نمی توانیم چک های خود را معطل نگه داریم.
کارمند یکی از مجموعه های دولتی اصفهان به ایسنا، گفت که اگرچه مصوبه دورکاری ابلاغ شده و حتی در سایت رسمی این مجموعه بارگذاری شده، اما مدیر بالادست، بی تفاوت از کنار آن می گذرد، گویی این مصوبات برای رفع تکلیف اعلام و در بنر اداره گذاشته شده است.
کادر اداری یکی از مدارس اصفهان نیز به ایسنا، گفت که با وجودی که آموزش دانش آموزان به صورت مجازی است، اما مدیرمان معتقد است که باید تمام کادر اداری در مدرسه حضور داشته باشند، حتی اگر کاری نباشد.
یکی از معلمان مدارس غیرانتفاعی اصفهان نیز، گفت اگرچه از سال گذشته اعلام شد که آموزش دانش آموزان مجازی است، اما مدیر این مدرسه، معلمان را مکلف کرده تا هفته ای یک روز، در مدرسه حضور داشته باشند تا در صورتیکه دانش آموزی نیاز به کمک و حضور داشت آموزش آنها حضوری انجام شود.
از سوی دیگر بسیاری از کارمندان و کارکنان بخش خصوصی در اصفهان، به ایسنا، گفته اند که از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، مصوبه دورکاری، شیفت بندی و حتی تعطیلی برای آنها اعمال نشده، اگرچه برخی امور را به سادگی می توان از منزل انجام داد و با توجه به اینکه قراردادهای ما روزانه و ساعتی است نمی توانیم نسبت به این تصمیم اعتراض کنیم.
البته روز گذشته (جمعه) سخنگوی ستاد مقابله با کرونای استان اصفهان اعلام کرد که امروز (شنبه) در خصوص روند اجرای تعطیلی ۱۰ روزه در استان اصفهان تصمیم گیری می شود.
حجت الله غلامی البته تاکید کرد که کارمندان ادارات در استان اصفهان بنابر اعلام نظر مدیران بالادستی فعالیت خواهند داشت و در شهرهای قرمز حضور یک سوم کارکنان و در شهرهای نارنجی حضور دو سوم کارکنان برای روز شنبه در ادارات الزامی است.
همچنین معاون مدیرکل اداری و مالی استانداری اصفهان در خصوص مصوبه دورکاری کارکنان در ایام کرونا به ایسنا، گفت: به طور قطع اگر کرونا نبود، مصوبه دورکاری برای اجرا معنایی نداشت.
نعمت الله اشکستانی تاکید کرد: با توجه به شرایط شدت شیوع کرونا مصوبه دورکاری دوباره از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا به ادارات و دستگاه های مختلف ابلاغ شده است و در این شرایط دستگاه ها ملزم به اجرای این قانون هستند.
وی درباره سلیقه ای اجرا شدن مصوبه دورکاری کارکنان دولت، تصریح کرد: اگر کرونا نباشد، اجرای این مصوبه توسط مدیران اختیاری است، اما با سیر صعودی کرونا، مدیران باید براساس رنگ بندی قرمز، نارنجی و زرد این مصوبه را اجرا کنند.
به اعتقاد اشکستانی، زیرساخت های دورکاری کارکنان طی یک سال گذشته با توجه به شیوع کرونا در بسیاری از دستگاه ها ارتقا پیدا کرده است.
همچنین شب گذشته (جمعه) سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در صفحه شخصی خود نوشت «محدودیت هایی که از ۲۱ فروردین در شهرهای قرمز اجرا می شود، نمی تواند جلوی خیز چهارم را سد کند. در محدودیت های آذر ۹۹ که کمر موج سوم را شکست و روند بستری را در چند روز نزولی کرد، ادارات دولتی تعطیل بودند یا در صورت اضطرار حداقل تعداد کارمند حضور داشتند. در محدودیت هایی که از فردا آغاز می شود ادارات دولتی حتی در شهرهای قرمز با یک سوم کارمندان باز هستند. این به معنای دادن چراغ سبز به شرکت های خصوصی است.»
به نظر می رسد، با وجود هشدارهای ستاد ملی مقابله با کرونا نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی و حضور حداقلی و تاکید بر ماندن در خانه و اجرای امور به صورت مجازی و دورکاری، هنوز بسیاری از مدیران در عمل به مصوبه دورکاری کارکنان خود اعتقادی ندارند و به صورت کاملا سلیقه ای در وضعیت زرد، نارنجی و قرمز عمل می کنند.
انتهای پیام