نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی:

لوازم خانگی قاچاق از مبادی مشخص و رسمی وارد می شود

نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر قاچاق لوازم خانگی در رتبه دوم کشور است، گفت: به طور قطع این محصولات از مبادی مشخص و رسمی وارد می شوند، چراکه لوازم خانگی محصول کوچکی نیست که به طور پنهانی وارد شود.

علی جدی عصر امروز (پنجشنبه- ۱۹ فروردین ماه) در بازدید از خطوط تولید گروه صنعتی انتخاب الکترونیک در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: گروه صنعتی انتخاب الکترونیک یکی از افتخارات صنعت کشور است که علاوه بر رفع نیاز داخل، ظرفیت صادراتی نیز دارد و براساس آن می تواند چشم انداز خوبی را در حوزه لوازم خانگی ترسیم کند.

وی با اشاره به یکی از اشکالات صنعت لوازم خانگی در بحث مانع زدایی، گفت: برخی مواقع در واردات این کالا دقت لازم انجام نمی شود و گاهاً این محصولات از مسیر قاچاق و به راحتی وارد کشور می شود، همچنین در برخی مواقع قانون خلا دارد، بنابراین تا زمانی که مجموعه های داخلی توان تولید دارند، نباید اجازه دهیم که برندهای خارجی، بازار داخلی ما را به راحتی بهم بریزند.

نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در خصوص واردات قاچاق لوازم خانگی از مسیر کولبری، توضیح داد: در این واردات نفعی به کولبران نمی رسد و واردکنندگان این محصولات منتفع می شوند، منتها با توجه به اینکه در حوزه اشتغال مشکلاتی وجود دارد، کولبری بهانه ای برای قاچاق و مشکلات پیش روی آن شده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر قاچاق لوازم خانگی در رتبه دوم کشور است و به طور قطع این محصولات از مبادی مشخص و رسمی وارد می شوند،  چراکه لوازم خانگی محصول کوچکی نیست که به طور پنهانی وارد شود، بنابراین باید اراده ای در مجلس و دولت برای حل این معضل شکل بگیرد، چراکه امروز در حوزه لوازم خانگی دیگر مونتاژکار نیستیم.

جدی تاکید کرد: در حوزه قاچاق با مشورت خود دوستان، از متولیان در کمیسیون صنایع دعوت می شود تا به اجرای جدی قانون مبارزه با قاچاق کالا که امروز اجرا نمی شود، ورود پیدا کنیم.

به گزارش ایسنا، علیرضا سلیمی - عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در این بازدید، اظهار کرد: این مجموعه گام های بلندی را برای خودکفایی در حوزه لوازم خانگی برداشته است و این بازدید نیز عزم مجلس را برای حمایت بیشتر افزون کرده است.

وی با بیان اینکه در مجلس برای افزایش تولید و مانع زدایی و پشتیبانی چند اقدام را انجام خواهیم داد، گفت: یکی از اقدامات در حوزه مالیات است که در بودجه امسال ۲۰ درصد میزان مالیات تولیدکنندگان را کاهش داده ایم؛ دوم اینکه در زمینه کاهش بروکراسی شدید اداری برنامه داریم، چراکه متاسفانه امروز تولیدکنندگان برای دریافت مجوزها باید کفش آهنی بپوشند.

سلیمی افزود: در حوزه سوم قرار است برخی قوانین همچون قانون حمایت از کسب و کار، رفع قاچاق، رفع موانع تولید، استاندارد و ... که یا اجرا نمی شوند و یا مواد آن به صورت سلیقه ای اجرا می شوند و الزامات قانونی آن نادیده گرفته می شود، پیاده سازی شود.

وی با اشاره به ضرورت استاندارد، تاکید کرد: بی توجهی به استاندارد در حوزه تولید موجب کاهش کیفیت تولیدات می شود.

روح الله جانی عباسپور - عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در این بازدید، اظهار کرد: تحول و دگرگونی، توسعه و افزایش تولید این مجموعه در سایه تحریم ها بوده است. خوشبختانه تحریم ها این فرصت را برای این مجموعه داخلی ایجاد کرده است تا در راستای منویات مقام رهبری به رونق تولید و جهش تولید برسد، از سوی دیگر مصادیق اقتصاد مقاومتی را در این مجموعه شاهد هستیم.

وی با اشاره به قاچاق کالا، گفت: براساس قانون اساسی، مجلس دو کار را در این حوزه می تواند انجام دهد، که یکی در بحث قانون گذاری و دیگری نظارت بر اجرای قانون است.

جانی عباسپور با بیان اینکه قانون ثبت شناسه کالا در کشور وجود دارد، اظهار کرد: متاسفانه این قانون در مجلس هفتم تصویب و بعد به آن پرداخته شده است، اما واقعیت این است که دولت در اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا اقدامات درستی را انجام نداده است.

وی در خصوص سامانه ثبت شناسه کالا، گفت: اگر دولت این سامانه را راه انداخته باشد، امروز نباید شاهد قاچاق لوازم خانگی در کشور باشیم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این خصوص نظارت جدی بر اجرای قانون ضرورت دارد و مجلس به طور جدی به دنبال این است که نقش نظارتی خود را ایفا کند.

وی گفت: مجلس در بحث قاچاق کالا، رفع موانع تولید و ... مسیر خود را پیدا کرده و اقدامات اساسی را در این زمینه انجام می دهد.   

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ / ۲۲:۱۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400011909860
  • خبرنگار :