بابک نخستین در نشست ستاد کرونای شهرستان اردبیل اظهار کرد: ما انتظار داشتیم پیک چهارم کرونا را با توجه به شرایط اسفند و 15 روز فروردین، در اردیبهشت ماه شاهد باشیم که پیش از موعد مقرر پیک چهارم در استان اردبیل با بستری شدن بیش از 80 بیمار در شبانهروز آغاز شده است.
وی به تعداد چهار تا پنج فوتی روزانه و افزایش مبتلایان تا 324 نفر در شرایط کنونی اشاره کرد و گفت: ما در روزهای اخیر مجبور شدیم تا بیمارستان امام رضا و بخشی از بیمارستانهای بخش خصوصی را وارد این حوزه کنیم و به احتمال زیاد بیمارستان سبلان اردبیل نیز به پذیرش بیماران کرونایی وارد خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل خیز چهارم را خطرناکتر از سه خیز قبلی در ابتلا و درگیری افراد با بیماری زمینهای و سالخورده اعلام کرد و گفت: در اکثر شهرهای استان سیر صعودی کرونا را شاهد هستیم به طوریکه در شهرهای سرعین، نیر و اصلاندوز شرایط برای ورود به رنگ نارنجی فراهم آمده و حتی همراه با شهر اردبیل در روزهای آینده امکان ورود این شهرها به رنگ قرمز نیز وجود دارد.
نخستین از پذیرش 400 بیمار به صورت روزانه در بیمارستانهای استان به صورت بستری و سرپایی خبر داد و افزود: یکهزار و 200 بیمار به صورت روزانه با مراجعه به مراکز بهداشتی و 16 ساعته متقاضی تست رپید و پی.سی.آر هستند تا از وضعیت ابتلای خود به کرونا اطلاع دقیقی کسب کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: همشهریان قبل از مراجعه به بیمارستانها که محل آلوده به بیماری هستند، امیدواریم برای اطمینان از وضعیت کرونایی خود به مراکز 16 ساعته مراجعه کرده تا در 20 مرکزی که در استان آماده ارائه خدمات هستند، اطلاعات لازم دریافت کنند.
نخستین اضافه کرد: در حال حاضر در این مراکز پزشکان مستقر با تست اولیه بیماران را برای گرفتن تست نهایی ارجاع میدهند تا شرایط تشخیصی دقیق برای این بیماران در 72 ساعت فراهم آمده تا با کمترین خطا تشخیص بیماری انجام شود.
وی به شرایط خطرناک ویروس جهش یافته انگلیسی و بالا رفتن آمار انتشار این ویروس اشاره کرد و ادامه داد: هر چند نوع بیماری تفاوتی در درمان و بستری ندارد اما سرعت انتقال و انتشار این ویروس بسیار بالاست و علایم بیماری نیز در کمترین زمان در افراد مشخص میشود.
نخستین بیان کرد: قبل از عید 21 نفر مبتلا به ویروس جهش یافته انگلیسی در استان شناسایی و پنج نفر از آنها در بیمارستان و مابقی در منزل قرنطینه و تحت مراقبت قرار گرفتند که با کسب اطلاعات مشخص شد انتقالی از این بیماران به افراد جدید انجام نشده است.
وی در ادامه اظهار کرد: برخی شرایط دست به دست هم داد تا موج چهارم کرونا در کشور و استان شکل بگیرد که از جمله آن سهلانگاری مردم، حضور در مراسم عروسی و عزا، دورهمیهای ایام عید، خریدهای قبل از ایام نوروز و آزاد بودن مسافرتها به ویژه به مقصد استان اردبیل بوده که در این زمینه هم مردم و هم مسئولان تقصیرکار هستند.
نخستین تصریح کرد: مسئولان به تناسب شرایط معیشتی و اقتصادی خرید و فروش را در ایام عید و مسافرتها را باز گذاشتند که با سهلانگاری مردم و احساس خستگی آنها از شرایط به وجود آمده، موج چهارم آغاز شده که قطعا هزینههای سنگینی را به همراه خواهد داشت.
وی در مورد انجام واکسیناسیون در سطح استان نیز گفت: براساس سند ملی و با اولویت عملیات واکسیناسیون در حال انجام است و تاکنون کادر درمان و بهداشت بیش از یکهزار و 955 دز واکسن دریافت کردند و برای گروههای مختلف به ویژه سالخوردگان، جانبازان شیمیایی، کادر درمانی فوریتهای پزشکی، بیماران خاص و پاکبانان این واکسنها تزریق شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود: در حال حاضر بیماران خاص شامل دیالیزیها، هموفیلیها، تالاسمیها، ام.س، بیماران پیوندی و کلیه بیماران سرطانی در اولویت تزریق واکسن کرونا قرار دارند که با مراجعه به بیمارستان بوعلی و مراکز بهداشتی شهرستانها میتوانند واکسن خود را دریافت کنند.
نخستین خاطر نشان کرد: در روزهای آینده محموله یکهزار و 200 دز واکسن کرونا وارد استان خواهد شد تا پزشکان بخش خصوصی، داروسازان و گروههای دیگر از این واکسن استفاده کنند که امیدواریم یکی از راههای کنترل بیماری کرونا باشد.
وی در پایان اضافه کرد: استفاده از ماسک و موازین بهداشتی در استان به زیر 38 درصد رسیده و انتظار داریم مردم به دور از شرایط خستهکننده و سهلانگاری و عادیانگاری خطرناک دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کرده و همچنان از دورهمیها و تجمعات پرهیز کنند.
انتهای پیام