مصطفی رضایی در نشست خبری که امروز (چهارشنبه_۱۸ فروردین ماه) برگزار شد، اظهار کرد: ۱۸ فروردین ماه مصادف با روز جهانی بهداشت و فرصت مغتنمی است که از خدمات مدافعان سلامت در حوزه بهداشت قدردانی کرد. وقتی اسم کرونا می آید، ناخودآگاه تنها به حوزه درمان توجه می شود، درحالی که فعالان حوزه بهداشت در این دوران وظایف خطیری به عهده دارند و نزدیک به ۱۴ ماه است که در یک جدال سخت با کرونا درگیر هستند.
وی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر همه کشورها دچار پدیده شهرنشینی شده و ورود جمعیت روستایی به شهرها و به ویژه حاشیه شهرها مشکلات عدیده ای به ویژه در حوزه سلامتی رقم زده است، گفت: در ایران و شهرهای بزرگ نیز این اتفاق افتاده و حاشیه نشینی مشکلاتی به لحاظ دسترسی به خدماتی رفاهی، بهداشتی، چالش های زیست محیطی و وضعیت اقتصادی و اجتماعی به وجود آورده که باعث بروز بی عدالتی شده است.
معاون فنی بهداشت اصفهان با تاکید براینکه بی عدالتی در توزیع خدمات، چالش هایی ایجاد کرده که حتما باید راهکارهایی برای ایجاد عدالت به ویژه در حوزه سلامت داشته باشیم، افزود: صرف نظر از اینکه کرونا چالش هایی برای نظام سلامت به وجود آورد و بخشی از جمعیت ما را به کام مرگ برد، به صورت غیرمستقیم شرایط را سخت تر و بی عدالتی را در حاشیه شهرها، بارزتر کرد.
وی ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی درصدد است با ایجاد طرح هایی در تمام کشورها رویکردی ایجاد کند تا بی عدالتی کمرنگ تر شده و تمام مردم صرف نظر از شرایط اقتصادی و اجتماعی از مولفه های سلامت بهره مند شوند، براین اساس شعار امسال روز جهانی بهداشت نیز ساختن جهانی سالم تر و عادلانه تر برای همه است، چراکه سلامت یک حق بنیادی برای تمام انسان ها است.
رضایی با اشاره به شرایط کنونی و ورود به موج چهارم کرونا، خاطرنشان کرد: پیش از این بارها پیش آگاهی داده شده بود، اما متاسفانه ورود به پیک چهارم نتیجه سهل انگاری و عادی انگاری بود که به سیاست های غلط، صحبت های متناقض و سردرگمی مردم برمی گردد.
وی با اعلام اینکه مقایسه دو هفته نخست سال با دو هفته اول اسفند نشان دهنده افزایش ۴۰ درصدی آمار مراجعه به ۵۲ مرکز منتخب کووید است، گفت: این درحالیست که تست نزدیک ۵۰ درصد مراجعان به مراکز منتخب مثبت و بسیار نگران کننده است.
به گزارش ایسنا، معاون فنی مرکز بهداشت اصفهان با بیان اینکه درحال حاضر شرایط بیمارستان ها بسیار بغرنج است، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۳۵۰ بیمار جدید در بیمارستان های استان به غیر از کاشان و آران و بیدگل پذیرش شد، درحالی که در موج سوم کرونا متوسط بستری روزانه به ۸۰ تا ۱۰۰ بیمار می رسید و قطعا بستری این تعداد بیمار شرایط سختی به وجود خواهد آورد، در عین حال که نیازهای درمانی مردم روی زمین می ماند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون وضعیت ۱۹ شهرستان استان قرمز، ۴ شهرستان نارنجی و یک شهرستان زرد است که آن هم به زودی تغییر وضعیت می دهد، گفت: شرایط اضطراری استان نشان می دهد باید پروتکل های بهداشتی را جدی گرفت، متاسفانه برخی از مردم شرایط را بسیار سهل و عادی تصور می کنند، اما اگر تغییر رویکردی نداشته باشند شرایط سخت تر خواهد شد.
رضایی اضافه کرد: از ۱۰۰ تستی که به صورت رندوم از بیماران کووید گرفتیم ۹۳ درصد از نظر سوش انگلیسی مثبت بود و سوش غالب در جامعه انگلیسی است که قدرت سرایت آن ۷۰ درصد بالاتر و مرگ و میر ۳۰ درصد بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت با عقد قراردادهایی توانسته واکسنهایی وارد کشور کند، تصریح کرد: اولویت تزریق واکسن با کادر درمان در بیمارستان ها است و انتظار می رود توزیع واکسن سریعتر انجام شود و پوشش واکسیناسیون را به حد قابل قبول برسانیم.
معاون فنی مرکز بهداشت استان در خصوص اجرای محدودیت های کرونایی باتوجه به وضعیت قرمز اصفهان، گفت: تا روز گذشته قریب به ۸۰ درصد مشاغلی که باید بسته باشند باز بود. ستاد استانی و ملی مقابله با کرونا شرایط را تبیین می کند و ما هم تذکر و نظارت های لازم را انجام می دهیم، ولی برخورد با واحدهای متخلف بر عهده سازمان صمت است. با وجود اینکه مداخله جدی نمی شود، ما دست روی دست نگذاشته ایم و با متخلفان برخورد می کنیم، اما تعداد زیاد است.
وی با تاکید براینکه عوامل برون بخشی سلامت باید همراه و همگام باشند تا دستورالعمل ها اجرایی شود، خاطرنشان کرد: قطعا ضعف اجرا و ضمانت های اجرایی در بروز چنین شرایطی نقش داشته است.
رضایی با تاکید براینکه همه گیری کرونا تمام شاخص های سلامت را تضعیف کرد، ازجمله میزان مرگ و میر مادران باردار در این دوران دو برابر شد، گفت: با استانداردهای مرتبط با عوامل خطر و بهداشت و سلامت جامعه فاصله داریم، اما وضعیت نسبت به قبل در زمینه تشخیص به موقع و طول عمر بیماران بهتر شده است، از سوی دیگر چون عمده بیماری هایی که با آن مواجه هستیم غیرواگیر است، فعالیت ها و دستاوردهای زیادی در زمینه مقابله با این بیماری ها داشته ایم.
انتهای پیام