با ورود به پیک چهارم،

روزهای سخت در انتظار کادر درمان چهارمحال و بختیاری

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه امکانات بهداشتی و درمانی در چهارمحال و بختیاری به‌ویژه مرکز استان تا حدودی محدود است، گفت: کادر درمان ایام سختی را در ماه مبارک رمضان در پیش خواهند داشت.

فریدون رحمانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به وضعیت چهارمحال و بختیاری از نظر شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: کادر درمانی برای مقابله با موج چهارم این بیماری آموزش‌های لازم را فرا گرفته‌اند و از تجربه کافی برخوردار هستند و مراکز درمانی نیز در حد وسع امکانات و تجهیزات مورد نیاز را تهیه کرده‌اند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه امکانات درمانی و تخت بیمارستانی در چهارمحال و بختیاری به‌ویژه مرکز استان تا حدودی محدود است، گفت: به شدت نگران تبعات موج چهارم ویروس کرونا در استان هستیم، موارد سرپایی به‌شدت در حال افزایش است و نگرانیم امکانات و تخت‌های بیمارستانی جوابگوی نیاز نباشد.

وی افزود: تخت‌های بیمارستانی در چهارمحال و بختیاری محدود و پراکنده است و نمی‌توانیم در صورت افزایش موارد بستری بیماران را از مرکز استان به شهرستان‌ها منتقل کنیم، اگر موارد ابتلا به شدت افزایش پیدا کند، قطعا با کمبود تخت بیمارستانی مواجه خواهیم شد، توصیه می‌شود مردم پروتکل‌های بهداشتی را جدی بگیرند تا به این ویروس مبتلا نشوند.

رحمانی با تاکید بر اینکه برنامه‌ریزی‌های لازم برای مواجهه با پیک چهارم کرونا در چهارمحال و بختیاری انجام گرفته است، یادآور شد: تخت‌های ICU در حد امکان افزایش پیدا کرده است، همچنین بیمارستان‌ها به دستگاه‌های اکسیژن‌ساز، امکانات رادیولوژی و سایر امکانات موردنیاز مجهز شده‌اند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تاکید کرد: اگر با موج سهمگین کرونا در پیک چهارم مواجه شویم، امکان دارد امکانات بهداشتی و درمانی جوابگوی نیاز نباشد، پیش‌بینی می‌شود در روزهای آینده اکثر شهرستان‌های استان در وضعیت قرمز قرار بگیرند و کادر درمان روزهای سختی را در پیش دارند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون ۴۳ درصد کادر درمان واکسینه شده‌اند، خاطرنشان کرد: حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد کادر درمان تاکنون به کرونا مبتلا شده‌اند و نیازی به دریافت واکسن ندارند، پیش‌بینی می‌شود تا دو هفته آینده حدود ۵۵ تا ۶۰ درصد کادر درمان در بیمارستان‌ها واکسینه شده باشند.

رحمانی اضافه کرد: بیماران هموفیلی، تالاسمی، ام اس و دیالیزی در نوبت دریافت واکسن هستند، تاکنون ۲۵۰ دوز واکسن به این بیماران تزریق شده است، اما استقبال خوبی در این بیماران برای دریافت واکسن وجود ندارد، یکی از علت‌های این مسئله نگرانی برای عارضه احتمالی واکسن است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در خصوص شیوع کرونای جهش‌یافته انگلیسی، مکزیکی و برزیلی در کشور، بیان کرد: امکان دارد این ویروس در سراسر کشور وجود داشته باشد، اما اولین کشوری که برای تشخیص و شناسایی این ویروس جهش‌یافته پیش‌قدم شده باشد و این ویروس را با آزمایشات پیچیده تشخیص دهد، این نوع ویروس به نام آن کشور ثبت می‌شود.

وی بیان کرد: امکانات تشخیصی پیچیده برای ویروس‌های جهش‌یافته در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد، موارد مشکوک برای تشخیص قطعی به انستیتو پاستور ارسال می‌شود.

رحمانی با بیان اینکه بابت تبعات شلوغی بازار، دید و بازدیدهای نوروز و مسافرت‌ها بارها و بارها از طریق رسانه‌ها هشدار داده شد، اظهار کرد: موارد ابتلا و بستری در حال حاضر مربوط به تراکم بازار است و در روزهای آینده تبعات دید و بازدیدها و مسافرت‌ها نمایان می‌شود، با افزایش موارد سرپایی موارد مرگ و میر و بستری نیز افزایش خواهد داشت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از افزایش ۳۰ درصدی موارد بستری نسبت به چند روز قبل خبر داد و بیان کرد: دو رقمی شدن موارد مرگ و میر در هفته‌های آینده دور از انتظار نخواهد بود و موجی سهمگین‌تر از پیک آبان در انتظار استان است.

مرخصی مسئولان و کادر درمان لغو شده است

 وی یادآور شد: در حال حاضر اعمال جراحی و خدمات غیرضروری در بیمارستان‌ها انجام نمی‌شود، مرخصی مسئولان و کادر درمان لغو شده است، پیش‌بینی می‌شود به‌جز ارائه خدمات به بیماران دیالیزی و تالاسمی و حوادث تمام ظرفیت درمان در اختیار بیماران کرونایی قرار بگیرد.

رحمانی با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود به‌مدت چهار تا هشت هفته پیک چهارم کرونا ادامه پیدا کند، عنوان کرد: متاسفانه همراهی مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی کاهش پیدا کرده است، اعمال محدودیت‌ها باید براساس رنگ‌بندی اعمال شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه شهرستان شهرکرد و بروجن در وضعیت قرمز قرار دارند، خاطرنشان کرد: کادر درمان ایام سختی را در ماه مبارک رمضان در پیش خواهند داشت، در صورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این ماه مبارک از چند هفته آینده باید انتظار کاهش موارد ابتلا را داشته باشیم.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۸:۵۹
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1400011607353
  • خبرنگار :