احمد یزدانی در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: در واقع خراسان شمالی در منطقه ای واقع شده است که بخشی از اقلیم خزری، ایران تورانی، کویری و کوهستانی را در خود جایی داده و همین امر موجب شده است تا شاهد تنوع زیستی گیاهی در این استان باشیم.
وی افزود: در واقع طی چند سال گذشته خراسان شمالی به عنوان یکی از استان پایلوت در زمینه وجود گیاهان دارویی در کشور شناخته شد.
یزدانی ادامه داد: در قانون حمایت و حفاظت از ذخایر ژنتیکی نام تعدادی گیاه و درخت ثبت شده است که تعدادی از این گونه ها در خراسان شمالی زیست می کنند.
وی تصریح کرد: پارک ملی گلستان جزء مناطقی است که بیشترین تنوع گیاهی دارد و از آنجاییکه 30 تا 40 درصد این پارک در حوزه استحفاظی خراسان شمالی قرار دارد در حقیقت این وجود این گونه ها را در این استان می توان محسوب کرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: از سوی دیگر خراسان شمالی دارای ذخایر ژنتیکی بسیار باارزشی هستند که می توان به درخت ارس اشاره کرد که در سطح وسیعی از این استان این گونه درختی باارزش در حال رویش است.
به گفته وی درخت فندق در جنگل های وی وی، زالزالک در منطقه بدرانلو و بدامک در منطقه سملقان از گونه های بارزش ذخایر ژنتیکی هستند.
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، گفت: خراسان شمالی یکی از بهترین زیست گاه ها برای تعدادی از گونه های در حال انقراض هستند.
بهروز جعفری افزود: پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم یکی از بهترین زیست گاه های گونه منحصر به فرد و در حال انقراض یوزپلنگ آسیایی است.
وی ادامه داد: پرنده کرکس مصری از دیگر گونه های در حال انقراص در دنیا است که در مناطق کوهستانی این استان زندگی می کنند و جمعیت آن ها نیز در این استان مطلوب است.
جعفری تصریح کرد: پلنگ از دیگر گونه هایی است که در این استان به وفور مشاهده می شود و می توان گفت خراسان شمالی یکی از استان ها پرجمعیت از لحاظ دارا بودن گونه حیوانی پلنگ است.
وی به قوچ اوریال نیز اشاره و اظهارکرد: قوچ اوریال در استان های گلستان، خراسان رضوی و جنوبی نیز مشاهده می شود اما این استان دارای جمعیت قابل توجهی از این گونه حیوانی است.
انتهای پیام