محمد رضایی در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر اینکه کشاورزان مبارزه علیه این آفت را در مزارع خود انجام دهند، گفت: طی سال گذشته ۴۰ درصد کاهش بارندگی در این استان وجود داشت که این امر موجب شده تا گندم ها از نظر رشد ضعیف تر باشند، در نتیجه در مقابل آفت نیز ضعیف تر هستند.
وی افزود: با توجه به مشکل پیش آمده دغدغه ما مزارع رها شده از سوی کشاورزان هستند که در آنجا هیچ مبارزه ای نیز انجام نمی شود و همین امر موجب می شود تا آفت سن گندم که امسال نسبت به سال های گذشته نیز چاق تر شده به راحتی تغذیه کنند و سایر مزارع را تحت تاثیر قرار دهند.
رضایی ادامه داد: پیش بینی می کنیم طی امسال ۲۰ هزار هکتار از مزارع برای امر مبارزه نیازمند حمایت دولت باشد که در سال های گذشته این سطح دو تا شش هزار هکتار بوده است.
وی تصریح کرد: برای ۲۰ هزار هکتار پیش بینی شده نیازمند ۲۰ تن سم هستیم که به اعتبار ۱.۶ میلیارد تومان نیاز است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه این اعتبار باید از سوی سازمان برنامه بودجه اختصاص یابد، گفت: میزان اختصاص اعتبارات در سال مالی جاری ۴۰ درصد بوده است.
وی خاطرنشان کرد: اعتبار اعلام شده فقط برای سن گندم بوده و هنور زمان مبارزه با آفت ملخ فرا نرسیده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: باید این حمایت ها برای زمان پیش گیری صورت گیرد چراکه اگر در زمان مادر مبارزه نشود و مبارزه به مرحله پورگی برسد کار خیلی سخت تر خواهد شد و در این صورت مزارع بیشتری درگیر می شود و باید اعتبار بیشتری را نیز هزینه کرد.
به گفته وی تاکنون در سطح ۱۲۰۰ هکتار امر مبارزه علیه این آفت در مزارع استان انجام شده است.
انتهای پیام