به گزارش ایسنا، به نقل از شفق نیوز، دفتر اطلاعرسانی مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق در بیانیهای از دیدار الکاظمی با ایگنازیو کاسیس، وزیر خارجه سوییس و معاون رئیس اتحادیه این کشور در بغداد و بررسی راههای همکاری مشترک، روابط دوجانبه عراق-سوییس، افقهای تقویت این روابط در راستای منافع مشترک و نیز گامها در مسیر بازگشایی سفارت سوییس در بغداد خبر داد.
همچنین این دفتر در بیانیه خود اعلام کرد: الکاظمی و کاسیس راههای تقویت توسعه اقتصادی و سرمایهگذاریهای خارجی در عراق و حمایت سوئیس از اقداماتی که دولت عراق در این زمینه در پیش گرفته را مورد بررسی قرار داده و بر مشارکت گستردهتر و جدیتر بخش خصوصی، ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری و کار در عراق تاکید کردند.
طبق بیانیه یاد شده، درباره همکاریها در حوزه انسانی به ویژه در مورد آوارگان و بازگرداندن آنها به خانههایشان و تقویت تلاشها برای برچیدن اثرات تروریسم گفتگو شد.
در این دیدار سفیر اتحادیه سوییس و برخی دیگر از مسؤولان و مشاوران حضور داشتند.
فؤاد حسین، وزیر خارجه عراق نیز در کنفرانس مطبوعاتی ضمن ابراز خرسندی از سفر "تاریخی" همتای سوییسی خود به بغداد اعلام کرد: با وزیر خارجه سوییس درباره موضوع پولهای بلوکه شده عراق در بانکهای این کشور، مساله بازگشایی سفارت سوییس در بغداد، مسایل مهاجرت در دو سطح سوییس و اروپا، تعیین راهحلی برای پناهندگان و یا پناهجویان و چگونگی همکاری مشترک در حوزه سیاسی و دعوت از شرکتهای سوییسی به عراق به ویژه شرکتهای داروساز گفتگو کردیم.
وزیر خارجه عراق با اشاره به امضای یادداشت تفاهمی میان عراق و سوییس، تاکید کرد: سوییس نقش مهمی در ایجاد شرایط ثبات دارد.
وزیر خارجه سوییس نیز در این کنفرانس مطبوعاتی با تاکید بر حمایت سویس از اصلاحات عراق، اظهار کرد: دولت سوییس استراتژی را از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴ برای برقراری ثبات در خاورمیانه و شمال آفریقا در پیش گرفته و این اساس سفرم به عراق است.
کاسیس در ادامه گفت: در لبنان و اردن نیز همین اهداف را دنبال کرده و برای ایجاد روابطی درست جهت برقراری دوباره آرامش در منطقه تلاش خواهم کرد.
او افزود: عراق به "پل صلح" مشهور است و ما با هم برای برقراری صلح تلاش خواهیم کرد و به حمایت خود از عراق در حوزههای سیاسی و اقتصادی و تلاش برای بازگشایی سفارتمان در بغداد ادامه خواهیم داد.
سفارت سویس در عراق سال ۱۹۹۱ تعطیل شد.
کاسیس در ادامه اظهارات خود جزئیات دیگری از استراتژی که درباره آن سخن گفت، ارائه نکرد اما سایت دولت سوئیس اعلام کرد: این استراتژی بر پایبندی طولانی مدت سوئیس به ممانعت از درگیریها، تعهد این کشور به کمکهای بشردوستانه و همکاریهای توسعهای استوار است.
طبق اعلام این سایت، سیاست خارجه آتی سوییس در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا بر پنج اولویت اصلی یعنی: یک، صلح، امنیت و حقوق بشر، دو، مهاجرت، سه، توسعه پایدار، چهار، اقتصاد، پول و علوم، پنج، دیجیتالسازی و فناوریهای نوین متمرکز خواهد بود.
طبق این استراتژی، حضور سوییس در منطقه بر حمایت از حاکمیت خوب، توسعه اقتصادی پایدار، تسهیل مهاجرت امن و ساماندهی شده، تقویت اصلاحات برای رسیدن به اقتصادی شکوفاتر و افزایش مشارکتهای مدنی استوار خواهد بود.
سوییس میزبان صدها پناهجوی عراقی است که درخواست پناهندگی برخی از آنها رد شده و ژنو قصد دارد آنها را اخراج کند. عراق فوریه گذشته مخالفت خود را با بیرون کردن ۲۴۵ عراقی که درخواستهایشان رد شده، اعلام کرد.
انتهای پیام